Medijski dan 2023: Kreativnost – gonilo medijskega sveta

Študenti na hodniku
Foto: on Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko

Vsako leto se na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) odvija tradicionalni Medijski dan, ki predstavlja pomemben dogodek za mlade, ki jih zanima medijska industrija. Letošnji medijski dan, ki nosi naslov »Kreativnost – gonilo medijskega sveta«, bo potekal 25. maja 2023 v predavalnici Alfa na FERI, med 9:30 in 16:00.

Na medijskem dnevu se bomo osredotočili na vlogo kreativnosti v medijski industriji ter raziskali, kako kreativnost poganja in oblikuje prihodnost tega dinamičnega področja. Udeležba na dogodku je odlična priložnost za mlade, da spoznajo strokovnjake iz industrije, se povežejo s kolegi ter pridobijo dragocene vpoglede v svet medijskega ustvarjanja.

Program dogodka je sestavljen iz različnih predavanj, pogovorov in projekcij študentskih del, ki zajemajo različne vidike medijske produkcije.

Programa Medijskega dneva 2023:

9:30 – 9:45: Uvodni nagovori

9:45 – 10:45: Predavanje Zorana Gabrijana, Kreativnega direktorja in partnerja Agencije Futura, ki bo delil svoje izkušnje na področju kreativnosti v medijski industriji.

10:45 – 11:00: Odmor za osvežitev in mreženje s kolegi

11:00 – 12:00: Pogovor s Tadejem Tošem, igralcem, komikom in voditeljem, ki bo delil svoje misli o kreativnosti in njeni vlogi v zabavni industriji.

12:00 – 13:00: Odmor za kosilo

13:00 – 13:45: Predavanje Blaža Verhnjaka, Kreativnega direktorja pri Agenciji 72andSunny, kjer bo razpravljal o inovativnih pristopih k ustvarjanju v medijskem svetu.

13:45 – 14:15: Odmor za osvežitev

14:15 – 15:00: Predavanje Tima Cofa iz podjetja DVB Production, ki bo govoril o izzivih mobilne televizijske produkcije in njihovem vplivu na sodobno medijsko okolje.

15:00 – 16:00: Projekcije izbranih študentskih del, ki prikazujejo raznolikost in kreativnost mladih medijskih ustvarjalcev.

16:00: Zaključek dogodka

Študenti sedijo v predavalnici
Foto: on Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko

Po končanem Medijskem dnevu 2023 se bo ob 18:00 priredil tudi after party, ki bo priložnost za sproščeno druženje in nadaljnje pogovore.

Udeležba na Medijskem dnevu je brezplačna, zato je dogodek dostopen vsem zainteresiranim študentom medijskih komunikacij ter drugim mladim, ki jih zanima medijska industrija. To je odlična priložnost za izobraževanje, mreženje in navdihovanje s strani izkušenih strokovnjakov.

Ne zamudite letošnjega Medijskega dneva, kjer boste odkrivali moč kreativnosti tukaj in zdaj, v vseh oblikah. Pridružite se nam in bodite del navdihujočega dogodka, ki bo razkril številne možnosti in potenciale medijskega sveta!

Amadea Peršuh

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.