Mednarodno obarvana Škisova tržnica 2019

Škisova tržnica bo tudi letos, 9. maja, postala dom študentom iz tujine in jim dala priložnost, da doživijo edinsvteno Tržnico. Del prizorišča na Kardeljevi ploščadi se bo spremenil v Mednarodni otoček (International ocean), ki bo obiskovalcem ponujal pobeg v tujino s pomočjo kulinarike in spoznavanja tujih študentov, ki bodo predstavljali svojo domovino.

Mednarodni otoček, ki dodatno popestri popoldansko dogajanje na Škisovi tržnici, bo tudi letos združeval tuje študente iz različnih držav. Poleg lokalnih študentov se bodo tako s tradicionalnimi dobrotami predstavili tuji študentje, prostovoljci in drugi mladi, ki trenutno bivajo v Sloveniji. Obiskovalci bodo lahko v sproščenem vzdušju poklepetali s tujimi vrstniki, izmenjevali izkušnje in poglede ter uživali v dobrotah sveta.

Tokrat se bodo na mednarodnem otočku predstavile naslednje države: Francija, Italija, Japonska, Hrvaška, Makedonija, Južna Koreja, Turčija, Švica, Belorusija ter druge. Poleg študentov, ki prihajajo iz različnih tujih držav, pa z mednarodnim otočkom želimo promovirati tudi mobilnost med mladimi. V sodelovanju z različnimi mladinskimi organizacijami, ki delujejo na tem področju, želimo mladim obiskovalcem predstaviti vse možnosti in priložnosti, ki jih čakajo v tujini. S tem namenom se bodo na tržnici predstavila tudi društva IAESTE, AEGEE, AIESEC, BEST Ljubljana, ESN Ljubljana, Zavod Voluntariat, Društvo študentov koreanistike, Japonološko društvo IKKYU ter Klub študentov Istarski klub Rijeka.

Mednarodna nota in kulturna raznolikost vsako leto obogatijo edinstveno dnevno dogajanje in mu doprinesejo nov val energije, Škisova tržnica pa postaja vse bolj prepoznavna tudi izven meja Slovenije.

Glavni urednik

VIRŠkisova tržnica
Prejšnji članekZakaj je sledenje zmenka na družbenih omrežjih slaba ideja?
Naslednji članekNasveti za solo popotovanje

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.