Zakaj je sledenje zmenka na družbenih omrežjih slaba ideja?

Si samski in tvoj prijatelj se odloči, da pozna nekoga, ki bi bil primeren zate. Čaka te zmenek na slepo. A pa bo to zares? Glede na to, da živimo v dobi družbenih omrežij, ko lahko z dvema klikoma najdemo ogromno informacij o določeni osebi, boš zagotovo tudi ti pogledal, kdo je tvoj zmenek. A to ni najboljša ideja. Spodaj smo našli pet razlogov, zakaj je bolje, da tvoj zmenek ostane skrivnost.

Pričakovanja o videzu

Možnosti, da je oseba videti tako kot na sliki je 50-50. Ko osebo srečaš v živo boš lahko razočaran nad njihovim videzom ali nad tem, da se videz ne ujema slikami na družbenih omrežjih. Zato si osebe ne oglej in naj bo prvi vtis zares pravi prvi vtis.

Omejen kontekst

Včasih moramo za razumevanje slišati celotno zgodbo. Lahko se zgodi, da ima ta oseba za sabo težke stvari, ki zahtevajo nekaj več pojasnil v živo. A če boš to izvedel že prej, boš lahko hitro obsojal osebo za stvari, o katerih ti niso imeli niti možnosti razložiti.

Preteklost vs. prihodnost

Ko ljudi zasleduješ preko družbenih omrežij, se lahko zgodi, da na stvari, ki so jih delali v preteklosti gledaš z obtoževanjem. Ta obtožba pa pozabi, da se ljudje lahko spremenijo. Ko jih obsojaš za preteklost se lahko zgodi, da se začneš spraševati o njihovi sedanjosti.

Radovednost in kemija

Bolj kot si radoveden, vedno bolj se domneve o osebi začnejo razblinjati in pustijo, da zares spoznaš osebo. Ko veš preveč, ni nekega naravnega spoznavanja o interesih, karieri, prijateljih. Vse to šele vodi do prave kemije.

Zaigrane interakcije in prilagojeno obnašanje

Naše obnašanje prilagodimo glede na to, kar mislimo, da vemo o osebi. Obnašati se boš začel tako, kot misliš, da bo njim najbolj všeč.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

VIRhttps://fabfitfun.com/magazine/stop-stalking-date-on-social-media/
Prejšnji članekNajvečjo četvorko na svetu bo letos pospremil še Next Level Festival
Naslednji članekMednarodno obarvana Škisova tržnica 2019

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.