Naravna kozmetika z dušo

Anja sedi na skali pred jezerom
Foto: on Eterika

Številna kozmetična podjetja v svojih izdelkih uporabljajo mikroplastiko in škodljive sestavine, ki vodijo v razdraženo kožo. Zato je naravna kozmetika toliko boljša alternativa za vse tiste, ki jih zanima, kaj si dajejo na kožo in katere sestavine posledično vsrka njihovo telo.

Ljubezen do naravne kozmetike je Anjo Vrhovec vodila do tega, da je začela z lastno proizvodno linijo. Pravi, da je življenje prekratko, da bi počela nekaj, kar je ne veseli. Je primer zgodbe o uspehu, saj je svoj hobi spremenila v službo.

Tulipani, ki objemajo darilni paket
Foto: on Eterika

Je ena prvih diplomiranih kozmetologinj v Sloveniji, saj je študij dokončala na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani. Svojo kozmetično linijo redno dopolnjuje z novimi izdelki, pri tem pa skrbi, da uporablja le naravne sestavine.

Zavzema se za okolje in naravo, zato tudi ponuja zero waste izdelke in upa, da bo število takih izdelkov še povečala. Zaradi svoje izobrazbe združuje znanje kemije, farmacije in kozmetologije, kar v praksi uporablja pri izdelavi naravne kozmetike.

Krema za roke, ki jo obdaja rastlinje
Foto: on Eterika

Njena kozmetična linija Eterika ponuja raznolike izdelke, od krem za obraz do izdelkov za lase. Pri tem skrbi za prav vsak tip kože in starostno skupino. Na svojem blogu redno piše o različnih temah, kot so pravilna nega suhe kože pozimi in nega kože po sončenju.

V načrtu ima omogočiti ponovno polnjenje sestavin v povratno embalažo, saj želi prispevati k zmanjšanju količine odpadkov. Načrtuje tudi odprtje zero waste trgovine s kozmetike, saj je kozmetična industrija ena največjih proizvajalk plastičnih odpadkov.

Anja je dokaz, da s trdim delom svoj hobi lahko spremeniš v službo, potrebno je le vztrajanje in nenehna želja po izpopolnjevanju. Svoja načela v življenju tudi uporablja v poslu, saj misli na okolje in vpliv, ki ga imamo potrošniki na naravo.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekHuawei P40 lite na voljo v Sloveniji, prve kupce čaka tudi odlično darilo
Naslednji članekMit ali resnica: z veganstvom do boljšega zdravja

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.