Nastavi pametno uro Huawei Watch GT 2 v 5 minutah!

Huawei Watch GT 2
Foto: on Huawei

Pametna ura Huawei Watch GT 2 podpira glasovne klice, analizira kakovost spanja in telesno vadbo in predvaja glasbo. Preverite, kako preprosto jo je povezati s telefonom in začeti uživati v možnostih, ki jih ponuja.

Prvi koraki

Po vklopu ura Huawei Watch GT 2 ponudi izbiro jezika in začne postopek seznanjanja s telefonom. Potrebovali boste aplikacijo Zdravje (Huawei Health, če uporabljate angleško jezikovno različico), ki je na telefonih znamke Huawei  že naložena, zato jo morate le še zagnati.

Na telefone drugih izdelovalcev pa jo naložite iz pripadajoče tržnice. Na volje je tudi aplikacija za sistem iOS. Ko jo zaženete prvič, vas prosi za dovoljenja, ki so nujna za pravilno delovanje, dostop do interneta, telefona, lokacije in vmesnika Bluetooth. Nato izberete državo in aplikacija vas v naslednjem koraku prosi, da na telefon namestite še Huaweieve mobilne storitve iz tržnice aplikacij. Ko je namestitev končana, se vrnite v aplikacijo Zdravje, da lahko nadaljujete postopek.

Prijava v aplikacijo Huawei Zdravje

Aplikacija je povezana s storitvijo v oblaku, zato zahteva prijavo z računom Huawei. Če ga še nimate, ga morate ustvariti. Med ustvarjanjem uporabniškega profila navedite datum rojstva, spol, višino in težo. Ti so namreč pogoj za pravilen izračun porabljenih kalorij in drugih kazalnikov telesne pripravljenosti.

Seznanjanje telefona in ure Huawei Watch GT 2

Dodajanje pametne ure v Huawei telefon s Huawei ZdravjeV razdelku »Naprave« poiščite gumb »Dodaj«, izberite skupino naprav »Pametne ure« in v zadnjem razdelku še »Huawei Watch GT 2«.

Če vmesnik Bluetooth med poskusom povezave ni aktiven, se prikaže obvestilo z nasvetom za vklop, kjer izberete možnost »Dovoli«. Aplikacija bo prikazala seznam vseh naprav Bluetooth v dosegu telefona, med katerimi morate izbrati pametno uro Huawei Watch GT 2 z oznako, ki je ista v seznamu in na zaslonu ure. Običajno je prikazana na vrhu seznama.

Sinhronizacija Huawei Watch GT 2 in telefonaMed postopkom, ki sledi, morate seznanjanje potrditi tudi na zaslonu ure. Ko sta telefon in ura povezana, aplikacija v zadnjem koraku zahteva dovoljenje za dostop do imenika, ki je nujen za klicanje neposredno iz ure. S tem pa je nastavitev ure zaključena.

Posodobitev ure Huawei Watch GT 2

Posodobitev Huawei Watch GT 2Po vzpostavitvi povezave s pametnim telefonom, preverite, ali je za uro na voljo posodobitev programske opreme. Premaknite se do dna zaslona z možnostmi nastavljanja ure Huawei Watch GT 2 in zaženite možnost »Preveri posodobitve«.

Če je posodobitev na voljo, je postopek prenosa in namestitve samodejen. Da pa bo tudi zaključen brez težav, poskrbite, da sta bateriji telefona in pametne ure vsaj na pol polni, napravi pa ves čas tesno skupaj, da se povezava ne prekine.

Spreminjanje privzete številčnice

Spreminjanje privzete številčnice na Huawei Watch GT 2Ena od prednosti pametne ure je možnost preprostega in hitrega poosebljenja. Čisto na vrhu med možnostmi prilagajanja ure v aplikaciji je tudi spreminjanje številčnice, urinega »obraza«. Izberite jo, da vidite številčnice, ki so na voljo.

Če med ponujenimi najdete takšno, ki vam ugaja, se je dotaknite in potrdite možnost »Nastavi kot privzeto«. Če pa je še ni v pomnilniku ure, potem jo morate tja prenesti, tako da izberete »Posodobi« ali »Namesti« pod sličico izbrane številčnice.

Prilagajanje obvestil

Prilagajanje obvestil na Huawei Watch GT 2Za optimalno uporabo možnosti, ki jih ponuja pametna ura Huawei Watch GT 2, lahko prilagajate obvestila telefona, ki jih bo prikazala. Zahvaljujoč tej možnosti nikdar ne boste zamudili pomembnih informacij, lahko pa se tudi izognete pretirani obveščenosti. Obvestila nastavite in prilagajate v razdelku »Obvestila«, kjer najprej na vrhu preverite, ali so vklopljena, nato pa na seznamu izberete aplikacije, katerih obvestila želite.

Spremljanje dejavnosti in zdravja

Če želite popolnoma izkoristiti napredne možnosti pametne ure Huawei Watch GT 2, se prepričajte, če so aktivirane možnosti prikazane na spodnjih slikah:

Spremljajo namreč kakovost spanja, srčnega utripa in raven stresa. Spremljanje statističnih dnevnih, tedenskih in mesečnih podatkov pa vam bo omogočilo analizo zdravstvenega stanja in po potrebi tudi spremembo življenjskega sloga.

Spremljanje dejavnosti zdravja na Huawei Watch GT 2

Klici prek pametne ure

Klicanje na Huawei Watch GT 2Kadar je pametna ura Huawei Watch GT povezana s telefonom, vas bo samodejno obvestila o dohodnem klicu. Lahko ga zavrnete ali sprejmete in klic opravite kar na uri, saj ima vgrajena zvočnik in mikrofon.

Preko ure lahko tudi kličete, a morate prej nanjo s telefona prenesti stike iz imenikov. Na pomnilniku jih lahko shrani do deset.

Stike prenesete  na uro v aplikaciji »Zdravje«. Najdite možnost »Priljubljeni stiki«, izberite gumb »Dodaj« in želene poiščite v imeniku na telefonu. Kadar je v stiku ena sama telefonska številka, jo aplikacija samodejno prenese na uro. Če imate pod istim imenom shranjenih več številk, izberite tisto, ki jo želite prenesti.

Seznam stikov na uri lahko tudi prilagajate: brišete že prenesene, ki jih ne potrebujete več, ali pa spreminjate vrstni red. Tudi to je na voljo v aplikaciji Zdravje.

Če razmišljate o menjavi telefona, vam hkrati spročamo, da je Huawei na slovenskem trgu prestavil pametni telefon Huawei nova 5T, s štirimi zadnjimi kamerami, vrhunskimi zmogljivostmi, presenetljivo zasnovo in zaslonom, ki pokriva impresivnih 83,4-odstotka sprednje površine. Zaradi tega izstopa kot ena najboljših naprav na trgu, ko gre za razmerje med ceno in kakovostjo. Morda bo prav telefon nova T5 novi sopotnik pametne ure Huawei Watch GT 2, ki ste jo pravkar uspešno nastavili. Če ste med tistimi, ki ure še nimate, pa bi jo imeli, si lahko več podrobnosti o njej preberete na spletni strani. Konec meseca bo v Slovenij na voljo tudi manjša različica omenjene ure s premerom 42mm.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.