Katere funkcije potrebujem na tiskalniku?

laptop, employee, workplace

Čeprav se večina med nami poslužuje uporabe tiskalnikov na fakultetah ali se po rešitev zatečemo na Printbox, je najbolje imeti svoj lasten tiskalnik. Zakaj? Zato, ker bomo prihranili kar nekaj denarja in živcev, ko bomo naslednjič potrebovali nekaj na hitro natisniti.

A kakšen tiskalnik potrebujem in kakšne funkcije mi bodo najbolj prišle prav?

Več funkcij kot ima, boljši je tiskalnik. A ni vedno tako. Lahko ima tiskalnik 20 funkcij, a na koncu boš ugotovil, da zares potrebuješ le tri ali štiri. Zato smo spodaj poiskali glavne funkcije, ki ti bodo prav prišle za študijske obveznosti.

Obojestransko (duplex) printanje

Tiskalniki z obojestranskim printanjem so sicer malenkost dražji, vendar boš z njim prihranil čas, saj ti ne bo potrebno obračati vsakega lista posebej (vsi vemo, kako zoprno je to, ko printamo 50 strani zapiskov). Obenem boš porabil tudi manj papirja, kar je na dolgi rok zagotovo dobra stvar. Ta funkcija je torej primerna za vse, ki veliko printajo.

Skeniranje/fotokopiranje

Večina pametnih telefonov ima vgrajen skener, ki nam na hitro poslika dokumente ali zapiske, ki jih potrebujemo. A glede na to, da gre le za hitro rešitev, je skener na tiskalniku dobra ideja, saj ga lahko uporabljamo kot neke vrste fotokopirni stroj, s katerim razmnožimo dokumente in zapiske. To pride predvsem prav, ko nam sošolec posodi svoje zapiske, mi pa jih skeniramo in posredujemo še ostalim sotrpinom.

WiFi

Wifi funkcija je obvezna, če za tiskanje uporabljaš prenosni računalnik, katero izmed mobilnih aplikacij ali imaš (pametno) večino dokumentov shranjenih v oblaku. Z wifijem se tako samo povežeš na tiskalnik in sprintaš. To ti bi omogočilo, da se znebiš odvečnih kablov.

Barvno printanje

Barvno printanje je skorajda nuja, saj vsi vemo, da zapiski in seminarske naloge izpadejo precej lepše in pregledno, če jih natisnemo barvno in ne črno belo. Gre torej za funkcijo, pri kateri sploh ni vprašanj, ali jo potrebuješ ali ne.

Fax

Fax je sicer funkcija, ki jo ima večina tiskalnikov, vendar gre načeloma za zastarelo funkcijo, ki jo le redko kdo še uporablja, zato zate ni obvezna, saj je zagotovo ne boš potreboval.

USB priključki

Če tiskalnik nima wifija, potem so obvezni USB priključki, s katerimi lahko na tiskalnik povežeš tako računalnik kot druge naprave.

Funkcije sedaj poznaš, če te zanima nakup novega tiskalnika, pa si oglej ponudbo Brother tiskalnikov, kjer imaš s študentsko izkaznico 5 % popusta.

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Prejšnji članekNastavi pametno uro Huawei Watch GT 2 v 5 minutah!
Naslednji članekDr. Mojca Volk: »Programiranje je danes ena izmed ključnih veščin, kot izpit za avto«
logo Secop

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.