Natečaj Zborovska fotopromenada v središču Ljubljane

Ljubljana bo v mesecu juliju gostila festival Europa Cantat v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.  Res je, da je festival Europa Cantat v osnovi zborovsko obarvan. Prinaša pa veliko spremljevalnih projektov in dogodkov, ki združujejo tudi druge kulturne ustvarjalnosti. Eden takšnih, široko zastavljenih projektov je zagotovo Zborovska fotopromenada.

Fotografi – ljubiteljski ali profesionalni, pevci, pevke, ljubitelji zborovske glasbe, naključni mimoidoči, vsi, ki vas fotografiranje izpolnjuje … pozor! Pripravite svoje fotoaparate (ali mobilne telefone), preiščite svoj osebni arhiv in se prepustite fotografskemu instinktu, saj imamo za vas prav posebno priložnost.

Jakopičevo sprehajališče bodo fotografije zborovskega sveta krasile od 1. 7. do 1. 8. 2021. Fotografski natečaj je mednarodnega značaja in na njem lahko sodelujete vsi, ki v svojem arhivu že hranite fotografijo, ki jo želite pokazati svetu, ali vsi, ki vas bo natečaj spodbudil k ustvarjanju in nastanku nove vizualno domišljene zborovske fotografije.

Jakopičevo sprehajališče v Tivoliju

Vsi vemo, da zborovsko življenje prinaša mnogo raznolikih trenutkov, izkustev, doživetij in situacij. Vaje, odrske deske, turneje, praznovanja, zaodrje, … Verjamemo, da si pevsko doživetje zasluži svojo fotografsko razstavo! V središču Ljubljane bomo s fotografskim natečajem povezali svetovno populacijo zborovskih navdušencev z razstavo, ki bo umeščena v osrednjem ljubljanskem parku Tivoli na Jakopičevem sprehajališču.

Na voljo so 4 kategorije

Natečaj spodbuja prijavo fotografij v štirih različnih kategorijah, in sicer: Nekoč / retro / vintage –kategorija, kjer  potujemo nazaj v zgodovino. Kakšni so bili začetki, frizure, koncertne obleke? Na odru – petje v luči odrskih žarometov. Za odrom – kjer se dogajajo najdragocenejši trenutki, kajne? Promo – promocijske fotografije zborov, ki presegajo okvirje in segajo v okolje in druga področja.

Za posamezno kategorijo lahko pošljete največ 4 fotografije.

Več o natečaju, pogojih sodelovanja in možnostih prijave najdete v besedilu razpisa.

Bodite drzni in se predajte fotografski izkušnji, naj prav vaša fotografija ovekoveči pevsko doživetje v vseh dimenzijah.

Rok za prijavo in pošiljanje fotografij je do 19. 4. 2021.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.