Ne zamudite! Samo še nekaj dni za prijavo na fotografski natečaj Next-Image 2022

Huawei Next Image 2022

Želite predstaviti fotografije, ki ste jih posneli s svojim pametnim telefonom, se potegovati za izjemne nagrade in doseči prepoznavnost za svoje delo? Če je tako, potem se nikar ne pozabite prijaviti na priljubljen fotografski natečaj Huawei Next-Image 2022. Ta letos poteka pod sloganom »navdihni svet«, rok za prijavo pa se izteče 15. novembra.

Huaweiev fotografski natečaj Next-Image služi kot platforma za pogovore o mobilni fotografiji, izkušnjah fotografiranja s kamerami pametnih telefonov in novih oblikah izražanja. Letos poteka pod sloganom »navdihni svet«, ki spodbuja uporabnike pametnih telefonov Huawei po vsem svet, da predložijo preprečljive slikovne in video mojstrovine, polne mladosti, topline, energije in optimizma, ki najbolje ujamejo lepoto vsakdana.

Natečaj za uporabnike po vsem svetu

Od leta 2017, ko je bil natečaj Huawei Next-Image 2022 organiziran prvič, so udeleženci iz več kot 170 držav prijavili že več kot 3,62 milijona del. V primerjavi z lanskim natečajem je novih pet kategorij, med katerimi sta dve s fotografskega (Umetnost in moda, Šport) in tri z video področja (Akcija in Pripovedovanje zgodb – dolgi ali kratki film). Poleg običajnih nagrad bo nagrajencem omogočeno tudi sodelovanje s partnerskimi mediji in prejemanje vabil na dogodke, na katerih bodo nadgradili svoje fotografske izkušnje.

Prijavljena dela bo ocenjevala žirija petih profesionalnih sodnikov. Nekdanja direktorica uredništva ELLE China Nicole Xue, italijanski fotograf in umetnik Federico Ciamei, romunska fotografinja Mihaela Noroc, podpredsednica kitajske univerze za komunikacije v Nanjingu in Združenja fotografov Kitajske Chen Xiaobo in podpredsednik oddelka za potrošniško strategijo trženja pri Huawei, Li Changzhu. Skupaj sestavljajo ekipo fotografskih strokovnjakov z različnimi ozadji in izkušnjami, ki bodo pregledali, razpravljali in izbrali končne zmagovalce.

Huawei Next-Image 2022 sestoji iz naslednjih 8 kategorij:

UMETNOST & MODA – Umetnost in moda sta ultimativna oblika samoizražanja. Ujemite trenutek, ki vas navdihuje.

NA PROSTEM – Odprite vhodna vrata in se ozrite naokoli, navdih lahko najdete povsod. Ujemite, kaj za vas pomeni biti na prostem.

PORTRET – Portret lahko govori tisoč besed. Ujemite resnico svojega portretiranca.

ŠPORT – Šport združuje akcijo s čustvi. Ujemite športni trenutek, ki vas navdušuje.

ŽIVLJENJE – Navdušujoč, presenetljiv ali čustven trenutek iz vsakdanjega življenja. Ujemite košček življenja iz sveta okoli sebe.

FOTO ZGODBA – Serija 3 do 9 fotografij, ki pripovedujejo zgodbo ali predstavijo trenutek skozi različne perspektive. Ujemite potovanje svojega objekta ali portretiranca.

AKCIJA – Ko ste v središču dogajanja, lahko vaše srce bije hitreje. Zajemite trenutek akcije, ki vas je premaknil.

PRIPOVEDOVANJE ZGODB – Vsaka zgodba ima značaj, ki ga bodo ljudje vzljubili, sovražili, podprli ali pa jih bo prevzel strah. Povejte zgodbo in navdihnite svet. Kratek film: 5 minut ali manj. Dolg film: 5 – 30 minut.

Bogat nagradni sklad

S sodelovanjem na fotografskem natečaju bodo imeli udeleženci možnost osvojiti odlične nagrade.

  • Dobitniki glavne nagrade prejmejo Next-Image sklad za ustvarjanje v vrednosti 10.000 USD in elektronsko potrdilo o nagradi.
  • Zmagovalci kategorij prejmejo Next-Image sklad za ustvarjanje 1.500 USD in elektronsko potrdilo o nagradi.
  • Podprvaki prejmejo pametni telefon Huawei P50 Pro in elektronsko potrdilo o nagradi.

Ne pozabite, da je zadnji rok za oddajo 15. november 2022 do 23:59 po pekinškem standardnem času (GMT +8) oz. 17:59 po slovenskem času. Več informacij o natečaju Huawei Next-Image 2022 in možnostih sodelovanja najdete na uradni strani: https://consumer.huawei.com/si/community/next-image/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.