Znaš skrbeti za svoje pnevmatike?

A handsome young mechanic in white gloved uniform is putting his hand on a new tire and checking and checking the condition of the tire while doing car service.
Foto: Chonlatee Sangsawang iz iStock

Pnevmatike spadajo med najbolj pomembne elemente v našem vsakdanu, enako pomembna pa mora biti skrb zanje. Da bodo lahko gume oziroma pnevmatike opravljale svoje delo na najvišjem nivoju, moramo zanje lepo skrbeti. Kako pravilno skrbeti za pnevmatike v nekaj korakih?

Vozi tako, kot se spodobi

Prehitro speljevanje in premočno zaviranje. Pazljivost pri robnikih in ležečih policajih. Prav pri vožnji je opravljena velika meri skrbi za pnevmatike. Koliko teže prenese tvoj avto? Če boš preobremenjeval svoje vozilo, se bo to hitro poznalo tudi pri obrabi pnevmatik. Enako je s hitrostjo vožnje in stanjem ceste, po kateri se voziš. Vse to bo vplivalo na obrabo pnevmatik, prav tako pa previdnost in primernost vožnje sovpadata v skrb za gume.

Preglej svoje gume

Redni pregledi pnevmatik so namenjeni preventivi, ki lahko prepreči hujša in dolgotrajna popravila, če tega ne opravljamo. Pravi pritisk v pnevmatikah je zelo pomemben, saj omogoča pravilno zavijanje, speljevanje, porabo goriva in splošen nadzor nad vozilom. Vsaj enkrat na mesec preveri pritisk v gumah.

K pregledom gum ali pnevmatik pa spada tudi vidni pregled. Tu bodi pozoren predvsem na ureznine, vdrtine, izbokline in puščanja. Poškodovana pnevmatika lahko povzroči hudo prometno nesrečo, zato redno pregleduj svoje pnevmatike.

Shranjevanje pnevmatik je enako pomembno

Po koncu zimske ali poletne sezone je zelo pomembno, kako shranjuješ svoje pnevmatike. Če jih po menjavi preprosto odstraniš z avtomobila in odložiš nekam, kjer jih boš komaj našel, boš imel manjše težave. Pnevmatike se bodo hitreje obrabile, načele pa jih bodo tudi vremenske razmere in za naslednjo sezono nikakor ne bodo pravšnje. Zato je potrebno pravilno shranjevanje gum. Kako to storiš? Preprosto, najboljši način je kar stojalo za gume.

stojalo za gume

Svojo garažo, skladišče, drvarnico ali shrambo lahko opremiš s stojalom za gume. Nanj lahko postaviš do deset pnevmatik, saj gre za robustno in trpežno stojalo, ki bo poskrbelo, da bodo tvoje gume na varnem. Ne samo tvoje, nanj lahko spraviš še nekaj drugih pnevmatik.

Pri kataloška-prodaja.si lahko najdeš širok nabor najboljših stojal za gume in drugih pripomočkov za avtomobilizem. Da bodo lahko tvoje pnevmatike brez težav pripravljene na naslednjo sezono, skoči na njihovo spletno stran in čimprej poskrbi za pravilno shrambo svojih gum.

info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKdaj moramo začeti skrbeti za srce?
Naslednji članekNe zamudite! Samo še nekaj dni za prijavo na fotografski natečaj Next-Image 2022
logo ProSigma
info@prosigma.si|02 5858 480| Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.