Kdaj moramo začeti skrbeti za srce?

Oglas za zdravje srca
Foto: Huawei

20, 40 ali 60 let? Kdaj je pravi trenutek, da začnemo skrbeti za zdravje srca? Odgovor vam ponudi zdravstvena raziskava Huawei.

Vse več bolnikov z boleznimi srca in ožilja je mlajših. Opaziti je namreč trend povečevanja števila bolnikov s povišanim krvnim tlakom v starostni dobi med 18 in 35 let. Raziskava je še razkrila, da se skoraj polovica Evropejcev problema ne zaveda.

Pri kateri starosti bi morali začeti skrbeti za zdravje srca? Čim prej poskrbimo, da srce deluje z ustrezno hitrostjo, ustreznim srčnim utripom oziroma pulzom in preverjamo arterijski tlak, tem prej lahko posredujemo in preprečimo neželene spremembe v srčno-žilnem sistemu.

Po rezultatih zdravstvene raziskave Huawei[1] le polovica vprašanih meni, da moramo za srce začeti skrbeti že zgodaj. Med 20 in 30 letom starosti, ko smo zelo aktivni, se učimo in vstopamo na trg dela ter pogosto nimamo časa, da bi se ukvarjali s svojim zdravjem. Skoraj 37 odstotkov je nasprotno prepričanih, da je treba za srce začeti skrbeti šele po 40. letu. Skrbeti bi nas moralo, da se predvsem moški del populacije ne zaveda dovolj potreb srca. Približno polovica jih meni, da je treba zanj začeti skrbeti po 40. letu starosti ali celo še pozneje.

Ženska izvaja jogo na podlagi
Foto: Huawei

Kardiolog Krzysztof J. Filipiak svetuje, da za srce začnemo skrbeti čim prej. Kadarkoli je le mogoče, spremljajte njegove glavne funkcije: srčni utrip, arterijski tlak in elektrokardiogram (EKG). Srčni utrip je odvisen od telesne aktivnosti in časa dneva, vendar v stanju mirovanja ne sme pri zdravi osebi preseči 90 utripov na minuto in pri bolniku s povišanim krvnim tlakom 80 utripov na minuto. Tudi če tega ne veste, vas bodo sodobne nosljive naprave s funkcijo spremljanja srčnega utripa in snemanja elektrokardiograma opozorile, če bodo zaznale kakršno koli nepravilnost. Nihče ne zahteva, da bi morali razumeti krivuljo EKG, zato pametne ure po zaključku snemanja prikažejo znak »sinusni ritem«. Vredno je pogosto zagnati snemanje EKG, saj je presejalni test za atrijsko fibrilacijo. Pogosto nediagnosticirano zdravstveno težavo, ki je ne občutimo, vendar je zelo nevarna. Vzemite »srce v svoje roke« s pomočjo pametne ure Huawei Watch GT 3 Pro in naredite nekaj dobrega za svoje zdravje in dobro počutje ne glede na starost.

Prva pametna ura Huawei s certifikatom CE za področje Evropa za snemanje EKG se ponaša z visoko zmogljivim senzorskim modulom, sposobnim enakomernih meritev, analize v realnem času, opozorili za sinusni ritem in atrijsko fibrilacijo, kar nam na zapestju ponuja informacije o večjih tveganjih, povezanih z zdravjem srca. Rezultati analize EKG so na zaslonu ure prikazani pravočasno in na intuitiven način, da so jasno vidni in razumljivi.

Infografika o skrbi za srce
Foto: Huawei

Huawei Watch GT 3 Pro navdušuje z dizajnom in estetiko, ki spominja na tradicionalne izdelke urarske industrije, 2-tedensko življenjsko dobo baterije in izrednimi zmogljivostmi strojne in programske opreme. Ponuja vsestranske funkcije upravljanja zdravja in programe beleženja gibanja za prilagojeno na znanstvenih dognanjih temelječe načrtovanje športnih dejavnosti. Tudi s tem nas spodbuja in motivira, da bolje skrbimo za zdravje in dobro počutje.

Vedno bolj priljubljene nosljive naprave so prevzele vlogo modnega dodatka v smislu izražanja osebnosti in sloga. Pametna ure Huawei Watch GT 3 Pro pa ni le na videz prijetna, temveč s celovitim naborom tipal, med drugim za snemanje elektrokardiograma, spremljanje srčnega utripa ter merjenje nasičenosti kisika v krvi, spodbuja k boljši skrbi za zdravje srca!

Pametna ura
Foto: Huawei

Pametne ure serije Huawei Watch GT 3 je mogoče preprosto povezati z vsakim pametnim telefonom, ne glede ali na njem teče mobilni sistem Android ali iOS, seveda prav tako tudi s pametnimi telefoni Huawei, kot so pred kratkim prestavljeni Huawei Mate 50 Pro, Huawei nova 10 Pro in Huawei nova 10, na katerih je aplikacija Zdravje že nameščena.

[1] Raziskavo Huawei Health Survay je izvedlo podjetje Pollster Research Institute po metodologiji CAWI na reprezentativnem vzorcu oseb starih od 18 do 65 let. Podan vzorec vključuje 550 oseb, izbranih naključno ob upoštevanju kraja bivanja, starosti in spola.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.