Predčasna glasovanja za lokalne volitve 2022

Voting concept - Male inserting flag into ballot box - Slovenia
Foto: Serhej Calka iz iStock

Lokalne volitve 2022 že glasno trkajo na vrata. Kot pa je že tradicionalno v zadnjih mesecih, je potrebno obvestiti tudi o predčasnih volitvah. Kje in kdaj bodo potekala predčasna glasovanja za redne lokalne volitve?

Prihajajo še lokalne volitve 2022

Ta teden bo potekalo predčasno glasovanje na rednih lokalnih volitvah v vseh občinah. Lokacije volišč za predčasno glasovanje objavijo občinske volilne komisije na svojih spletnih straneh ali na krajevno običajen način. Državni organi nimajo seznama teh volišč niti datumov predčasnega glasovanja po občinah.

Pozor in pazljivo pri predčasnem glasovanju! Za razliko od predčasnega glasovanja na predsedniških volitvah ali volitvah v državni zbor predčasno glasovanje v občinah lahko traja tudi manj kot tri dni.

Kdaj in kje lahko predčasno glasuješ preveri na spletni strani svoje občine!

O lokalnih volitvah 2022

Lokalne volitve bodo v nedeljo, 20. novembra. Volili bom župane in člane občinskih svetov, v nekaterih občinah pa tudi člane krajevnih, vaških oziroma četrtnih skupnosti.

Drugi krog volitev županov v občinah, kjer noben kandidat ne bo prejel več kot polovice glasov, bo 4. decembra. Volivci lahko volijo v tisti občini, kjer imajo prijavljeno stalno prebivališče.

Vse informacije o lokalnih volitvah najdeš v našem prispevku Vse, kar moraš vedeti o lokalnih volitvah 2022.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekMartin Golob predstavlja svoj knjižni prvenec!
Naslednji članekKdaj moramo začeti skrbeti za srce?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.