Nedvomno nepozabna Škisova 2023!

Obiskovalci Škisove v pelerinah in na dežju
Foto: on Zveza ŠKIS

Edinstvena Škisova tržnica 2023 je včeraj kljub dežju privabila veliko število ljudi. Kardeljevo ploščad je namreč obiskalo kar 17.000 obiskovalcev. Stojnice študentskih klubov, aktivnosti partnerjev in odlični slovenski glasbeniki so z že 26. Škisovo tržnico pričarali še eno nepozabno izkušnjo.

Škisova tržnica, ki je med študenti pridobila že prav posebno mesto, je prerasla v nekaj več kot samo prireditev. Postala je izkušnja, ki jo mora doživeti prav vsak študent. »Ko vas gledam zbrane tukaj v mimohodu čutim ponos, da sem predsednica Zveze ŠKIS, saj spremljam kaj vse počnemo klubi za študente v svojem lokalnem okolju. Dragi aktivisti študentskih klubov, tudi vi dajte danes, na 26. Škisovi tržnici, s ponosom predstaviti svoj študentski klub. Dež nas ne bo ustavil, danes je naš dan!,« je povedala Teja Vogrinec, predsednica Zveze študentskih klubov Slovenije.

Predstavniki študentskih klubov na dežju v pelerini
Foto: on Zveza ŠKIS

Vse zbrane so nagovorili tudi ljubljanski podžupan Boštjan Koritnik, bivši predsednik države Borut Pahor in Minister za obrambo Marjan Šarec.

Kljub deževnemu vremenu je včeraj Škisova tržnica privabila kar 17.000 ljudi. Klubi iz šestih različnih regij so za obiskovalce pripravili lokalne kulinarične specialitete, atrakcije in predstavitve svojih klubov. Naziv »najboljša stojnica« je prejel Klub škofjeloških študentov, naziv »najboljši otoček« je osvojila Osrednja regija, Primorska regija pa je prejela naziv za najbolj čist otoček. V študentskih igrah je tudi letos svoje konkurente premagala Gorenjska regija. Za pester zaključek večera so na glavnem odru poskrbeli Naboj, Pižoni, Angle’s Ex, Plateau, Orlek, Društvo mrtvih pesnikov, Pero Lovšin, Big Foot Mama in YU Generacija. Na elektro odru pa so od 17. ure naprej obiskovalci lahko uživali v ritmih Rise Brown, Sibbjaga, Lare Lens, Aneya F., VI·AL-a, Veztaxa in Glie. Zveza ŠKIS, glavni organizator Škisove tržnice, je v pripravo izvedbe prireditve vložila več kot 7 mesecev dela, za obiskovalce pripravila kar 14 ur pestrega dnevnega in večernega programa, v 9 urah pa se je na dveh glasbenih odrih zvrstilo več kot 12 izvajalcev.

Nastopajoči na odru
Foto: on Zveza ŠKIS

»Škisova tržnica je s strani organizacije dogodek, v katerega vložiš ves svoj trud in zanj delaš vse, kar je v tvoji moči, da ga narediš najboljšega. Tako veliko število obiskovalcev in njihovo zadovoljstvo je pohvala celotni organizacijski ekipi, ki si več kot pol leta prizadeva ustvariti Edinstveno izkušnjo. Je tudi motivacija za naprej, da Škisova za vedno ostane Edinstvena in potrditev, da se trud izplača,« je povedal Tilen Hvala, vodja Škisove tržnice 2023.

EDINSTVENA. ŠKISOVA.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.