Next-Image 2021 spodbuja ljubiteljske fotografe

Lepota je velikokrat odvisna od opazovalca, toda kaj je tisto, kar naredi fotografijo za neverjetno? Huawei želi s fotografskim natečajem Next-Image 2021 dati prednost ljubiteljskim fotografom, ki lahko izbirajo med desetimi kategorijami.

Popolnoma prilagojene fotografskim sposobnostim pametnih telefonov Huawei, kategorije natečaja udeležence spodbujajo, da s fotografijami in video posnetki med prikazovanjem čustev, zanimivih podobnosti in pripovedovanjem zgodb, kolikor je le mogoče izkoristijo inovativne funkcije svoje naprave.

Ali sebe prepoznate kod nadobudnega mobilnega fotografa? Morda obstaja popolna kategorija natečaja Huawei Next-Image 2021, ki je prilagojena vašemu slogu fotografiranja. Zakaj se ne bi prijavili. Prijava je preprosta, ničesar ne morete izgubiti, lahko pa osvojite eno izmed več kot 70 nagrad in svojo ustvarjalnost pokažete svetu. Spoznajte kategorije!

Portret

Portretna fotografija v najboljšem primeru pripoveduje bogate in navdihujoče človeške zgodbe ljudi prepričljivejše od besed. Prijavite portrete sebe, ljubljene osebe ali modela, ki vas je prepričal.

Če želite s pametnim telefonom Huawei ustvariti popolno portretno fotografijo, potem zaženite fotografsko aplikacijo in v njej izberite način »portret«. Sledi le še pritisk na sprožilec, da se na zaslonu pojavi očarljiv posnetek. Lahka pa ste še za kanček bolj ustvarjalni. Uporabite različne svetlobne učinke, »odrsko razsvetlitev« za dramatičen videz, ali izberete katerega z mehkejšo osvetlitvijo, ki poudari naravno lepoto modela. Prav tako poskusiti uporabiti različne kote, filtre in teksture, ki prav tako lahko pripomorejo, da ustvarite resnično edinstveno fotografijo.

Huawei Next Image

Monokrom

Ko pomislimo na črno-belo fotografijo, se spomnimo nemškega podjetja Leica. Na revolucionarno partnerstvo med podjetjema Huawei in Leica, ki je zaslužno za prvi enobarvni objektiv na pametnem telefonu in nekoliko kasneje popoln črno-beli filter. Zaradi tega imate lastniki pametnih telefonov Huawei v žepu vedno vrhunsko »črno-belo« kamero.

Na enobarvnih fotografijah so odstranjene moteče barve, da se opazovalec osredotoči na motive, teksture, vzorce in kompozicijo. Uporabite črno-belo fotografijo, da bi poustvarili vzdušje, zabavnost ali izvirnost posnetka.

Barva

Pametni telefoni Huawei so priljubljeni zaradi sposobnosti ustvarjanja živih fotografij, ki pokajo od vitalnosti. Pokažite svoje prave barve in se izrazite z mobilno fotografijo.

Huawei Mate 40 podpira funkcije XD Fusion in HDR Video pri uporabi glavne kamere (Super Sensing WideCamera), kamere z ultra širokim kotom (Ultra WideCine Camera) in sprednje kamere (Ultra Vision Selfie), kar v sodelovanju z zmogljivim procesorjem za obdelavo slikovnega signala (IPS) s kar štirimi jedri, poskrbi za uravnoteženo osvetlitev in konstante visoko kakovostne fotografije. Tudi v prizorih z izrazitim visokim dinamičnim razponom telefon zagotavlja odlično kakovost fotografij z ogromno podrobnosti in natančnimi barvami. Zaradi tega zajem fotografij, ki so takšne, kot okolico vidite sami, nikdar ni bilo lažje.

Snapshot

Fotografija omogoča, da ujamete in podoživljate pomembne trenutke in prizore. Ustvariti spontano fotografijo, ki pripoveduje pomembno zgodbo ali zabeležiti pomemben trenutek.

Zahvaljujoč naprednemu algoritmu je pametni telefon Huawei P40 Pro sposoben v prizoru slediti objektu zanimanja. Umetna inteligenca v njej zazna različne motive in dovoli, da izberemo glavnega, katerega bo kamera ves čas ostrila ter ga ohranjala v prednjem planu in v sredini. Ker na ta način opravi veliko dela, se lahko osredotočimo na trenutek in posnamemo enkratno fotografijo.

Noč

Zahvaljujoč moči umetne inteligence pametni telefoni Huawei posnamejo neverjetne nočne prizore brez bliskavice. Bodite ustvarjalni pod okriljem teme in naredite nočno fotografijo, ki si jo boste zapomnili za vedno.

Kadar želite popolni posnetek v mraku ali celo ponoči, ne pozabiti izbrati nočnega načina in poskušajte držati telefon čim bolj pri miru, da se izognete zamegljeni fotografiji. Tudi pri tem načinu poskušajte fotografirati iz različnih kotov. Navdih lahko namreč pride od kjerkoli.

Telefoto

V mnogih premerih so povečane fotografije nizke kakovosti in zamegljene. To ne velja za pametne telefone Huawei, saj so znani po kakovostnih in jasnih fotografijah s povečavo. Uporabite zmogljivosti optične povezave, ki jih ima vaš pametni telefon za razkritje pomembnih podrobnosti in pokažite, kako jasne so lahko fotografije s povečavo.

Super široki kot

Širokokotni objektivi omogočajo, da se približate motivu in pri tem izključite moteče elemente ozadja. Uporabite veščine mobilne fotografije, da se bodo opazovalci počutili, kot bi prizor gledali z lastnimi očmi in ne skozi fotografijo.

Super makro

Kot v življenju, so tudi v fotografiji pomembne podrobnosti. Raziščite različne motive in tehnike bližinske fotografije ter pokažite sposobnost zajetja drobnih podrobnosti.

Naučite se ceniti lepoto sveta, ki je večinoma skrit pred pogledi. Imejte motiv ves čas v fokusu in mu približujte pametni telefon, dokler samodejno ostrenje še deluje ali se na zaslonu prikaže fotografski način »super makro«.

Ustvarjalec zgodbe

Izrazite svojo ustvarjalnost z video posnetkom, dolgim največ 15 minut. Usedite se v stol režiserja in svojo mojstrovino pokažite svetu. Snemajte v ločljivosti 4K s pametnim telefonom Huawei nova 9, da ne bo ostala skrita nobena podrobnost.

Pripovedovalec zgodbe

S kolažem iz treh do devetih fotografij izrazite čustva in razkrijte zgodbo, ki jo je spisalo življenje, izraziti pretresljiva čustva, zabeležite spremembe ali odkrivajte trende.

Kako se prijavite?

Na natečaju lahko sodelujete preko foruma Huawei ali Instagrama. Za lokalne nagrade se potegujete tako, da na svojem računu Instagrama objavite fotografijo, jo na kratko opišete, dodate oznako #HuaweiNextImage in označite račun @HuaweiMobileSi.

Ne pozabite, da je rok za oddajo vaših fotografskih del 30. november 2021 do 23:59 po pekinškem standardnem času (GMT +8) oz 17:59 po slovenskem času. Več informacij o natečaju Huawei Next-Image 2021 in možnostih sodelovanja najdete na uradni strani Huawei skupnosti: https://consumer.huawei.com/si/community/details/topicId_30146/

Nove naprave Huawei

Huawei je sicer ravno nedavno predstavil številne nove naprave, med drugim odlična nova telefona  srednjega razreda Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki navdušujeta z izjemnima cenama 499 € oziroma 349 €. Veliko pozornosti pa so pritegnile tudi brezžične slušalke Huawei FreeBuds Lipstick in pametne ure serije Huawei Watch GT 3.

Sporočilo natečaja Huawei Next-Image 2021: https://www.youtube.com/watch?v=DPy3oy8kud4

Več informacij o novostih Huawei obiščite: consumer.huawei.com/si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.