Matej Lebič se predstavlja s svojo prvo skladbo Pod nebo

Matej Lebič in starodobnik
Osebni arhiv

Matej Lebič je mlad slovenski glasbenik, ki se je nedavno predstavil s svojo prvo avtorsko pesmijo Pod nebo. Spoznal je, da je glasba tisto, kar si želi početi v življenju, s tem namenom pa se je tudi vpisal na glasbeno pedagogiko na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru.

Glasba predstavlja velik del tvojega življenja. Si tudi študent glasbene pedagogike. Kakšni so bili prvi začetki tvojega ustvarjanja in zakaj si se pravzaprav odločil za to glasbeno pot?

Res je. Glasba me praktično spremlja že od malih nog. Že kot majhen fant sem rad poslušal glasbo. Nekje pri 7. letih pa sem začel obiskovati glasbeno šolo in se odločil, da bom igral harmoniko, ki jo igra tudi moj oče. Kakršen oče, takšen sin (haha). Kmalu zatem sem se vpisal še na pouk klarineta, saj mi je njegov nežen zvok zelo všeč. No, s klarinetom sem potem tudi nadaljeval svojo glasbeno pot v Srednji glasbeni šoli v Celju. V srednji šoli sem spoznal, da je glasba to, kar si želim početi v življenju. Lansko leto pa sem se odločil, da nadgradim svoje znanje tudi v petju in se vpisal na ure solo petja pri pevki Alyi. Trenutno pa sem študent glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru in upam, da nekoč postanem učitelj glasbe.

Konec oktobra si izdal svoj prvi singel Pod nebo. Kje si dobil navdih za pesem? 

Želel sem ustvariti veselo, zabavno skladbo, polno dobre energije in optimizma, saj menim, da nam tega v teh časih zelo primanjkuje. Pesem je nastala v sodelovanju z glasbenim producentom in avtorjem Alexom Volaskom. V prostem času zelo rad potujem, sploh v dvoje (haha), spoznavam nove kraje in se vozim po neznanih poteh. Prav tako sem rad v naravi, kjer se lahko odpočijem in si naberem novih moči. Od tu sem tudi črpal ideje za vsebino pesmi.

Matej Lebič - Pod nebo (Official video)

Kakšne odzive si dobil od poslušalcev? Je pesem presegla tvoja pričakovanja?

Seveda. Nad odzivi poslušalcev sem bil pozitivno presenečen. Pesem so navdušeno sprejeli in jo že marsikdo prepeva. Pravijo, da jim je zelo všeč in gre hitro v uho. Upam, da bo v bodoče skladbo slišalo čim več poslušalcev po celi Sloveniji.

Kako je potekalo snemanje?

Snemanje mojega prvega videospota je bilo zelo zabavno. Na začetku je bilo nekaj treme, a je ta hitro minila, saj sem imel ob sebi res zelo sproščeno ekipo. Videospot smo posneli v čudoviti Logarski dolini, ki je zame ena najlepših dolin. Snemanje je potekalo na več lokacijah po dolini. V videospotu sem se vrnil v stare čase, saj sem se po dolini zapeljal z oldtimerjem iz leta 1970. Priznam, da je bilo na začetku kar malo stresno voziti tako star avto (haha). Malo traja, da se ga navadiš.

Imaš vzornika?

Lahko bi rekel, da je moja vzornica kar moja profesorica petja pevka Alya, pri kateri se tudi učim. Imava podoben pogled na svet in podoben okus za glasbo. Na urah petja je včasih stroga, a vedno nasmejana in pripravljena za kakršenkoli pogovor. Pred kratkim sem sodeloval tudi na snemanju videospota za njeno novo pesem Se živi.

Matej Lebič
osebni arhiv

Kakšni so tvoji cilji za prihodnost in kakšne žanre glasbe lahko pričakujemo?

Moj cilj za prihodnost je ustvarjati kvalitetno in predvsem glasbo z veliko pozitivne energije. Menim, da je pomembno ustvarjati glasbo, ki jo ljudje radi poslušajo, pa naj bo to rock, jazz ali pop. Zaenkrat pa ostajam v bolj pop vodah, ampak nikoli se ne ve… (haha).

Razmišljaš kaj tudi že o slavi? Kako se boš z njo spopadal v prihodnosti?

O slavi še ne razmišljam, zaenkrat le ustvarjam kvalitetno glasbo, za katero upam, da jo bo slišalo čim več ljudi. Če pa kdaj postanem slaven, me to ne bo preveč motilo, saj sem vedno pripravljen spoznavati nove ljudi.

Bi še kaj sporočil bralcem?

Samo enkrat se živi. Zato uživajmo v dnevih, ko smo skupaj z ljubljeno osebo in kje v naravi pod nebom in smo končno lahko brezskrbni, tudi če v svojem svetu!

Prejšnji članekNext-Image 2021 spodbuja ljubiteljske fotografe
Naslednji članekDIY ptičje hranilnice iz naravnih materialov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.