Nočne fotografije, kot jih še niste videli

Nočna fotografija s Huawei P60 pro

Ste že skušali fotografirati znamenitost s sijajem večernega neba v ozadju? Če ste, potem veste, da ni preprosto. V najboljšem primeru ste dobili temno silhueto objekta ali neizrazito ozadje. Ste pač zamahnili z roko. Razmere so prezahtevne že za fotoaparate, kaj šele za telefone. So res?

Ko bi le imeli telefon, ki bi prodrl skozi noč in posnel fotografijo nočnega prizora, kot ste si ga zamislili v svoji domišljiji. Bi ga imeli? Čarovnija se skriva v kamerah Ultra Lighting XMAGE pametnega telefona Huawei P60 Pro. Njegov izredni fotografski sklop sestavljata kar dve 48-milijonski kameri in še 13-milijonska kamera s širokim pogledom za povrh. Bistveni sta prvi, saj se glavna in telefoto kamera ponašata z izredno občutljivostjo na svetlobo. Zaradi impresivnih zmogljivosti pri šibki svetlobi lahko neverjetne posnetke posnamete tudi v temi. Ne glede na to, ali želite ujeti luno, zvezde ali oddaljeno znamenitost. Oziroma še bolje. Oddaljena nebesna telesa bodo v vsej svoji lepoti zasijala skupaj z zemeljskimi objekti, ki so vzbudili vaše zanimanje. Fotografiranje polne lune nad podrobno zajeto krošnjo drevesa ali poleg visokega nebotičnika s prepolnimi podrobnostmi na pročelju ni več nekaj, kar si zgolj želite.  

Teleobjektivi povečajo in zajemajo oddaljene predmete brez izgube kakovosti. Ker pa je za to potrebna bolj zapletena optična zasnova, se pogosto poslabša svetlobni izkoristek. Tu je skrit razlog, zakaj imajo kamere z optično povečavo zaslonko f/2,4 ali celo še manjšo. Višja je vrednost zaslonke, manj svetlobe bo prodrlo skozi leče do tipala in manj svetel bo prizor. To se seveda pozna v slabših svetlobnih razmerah in še posebej ponoči. V tem se razlikuje Huawei P60 Pro. 48-milijonska telefoto kamer Ultra Lighting se ponaša z inovativnim tipalom RYYB SuperSensing in zaslonko f/2,1. Ta poveča količino svetlobe, ki vstopa v objektiv, za 178 %, zaradi česar so slike svetlejše in podrobnejše. A še pomembnejše je, da zlahka približate in fotografirate predmete z razdalje, tudi ko osvetlitev ni najboljša. 

Ljubitelji narave lahko na primer z varne razdalje posnamejo bližnje posnetke divjih živali, ne da bi pri tem vznemirjali živali ali poslabšali kakovost slike tudi v najzahtevnejših svetlobnih razmerah, kot sta somrak ali gosti gozdovi. Medtem ko bodo popotniki od daleč posneli osupljive posnetke znamenitosti, arhitekture in pokrajine, pri čemer jim je na voljo neprimerljiva zmogljivost pri šibki svetlobi za fotografiranje ob sončnem vzhodu, zahodu ali ponoči. 

A to še zdaleč ni vse. Ste poskušali posneti veličasten posnetek lune, pa ste dobili žalostno in neizrazito fotografiji? Nič več. Kajti to so zgolj še ene razmere, v katerih zasije Huawei P60 Pro. Zahvaljujoč funkciji Super Moon vam bo zagotovo uspelo posneti veličastni prizor z zemeljskim satelitom v polnih podrobnostih ob hkratni ohranitvi ostrine in jasnosti predmetov v ospredju. Odveč je dodati, da vam bodo vrhunske fotografije zavidali vsi, ki jih bodo videli. Še več, prepričani smo, da vam ne bodo verjeli, ko jim boste povedali, da ste jih posneli s telefonom.  

Telefon P60 Pro nudi neomejene ustvarjalne možnosti. Svet okoli sebe boste ujeli kot še nikdar prej, oziroma kot da bi imeli v žepu profesionalni fotoaparat, zato boste pripravljeni ujeti vsak čaroben trenutek, podnevi ali ponoči 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.