Nova ponudba Akademije VŽU na Fakulteti za dizajn v letu 2023/2024

Modno komuniciranje
Foto: on Fakulteta za dizajn

Če vas, poleg vaših rednih študijskih ali delovnih obveznosti, zanima še področje oblikovanja ali pa si morda želite v prihodnosti delovati na področju kreativnih industrij, je Akademija VŽU na Fakulteti za dizajn, pravo mesto za vas!

Akademija VŽU na Fakulteti za dizajn tudi v letu 2023/2024 pripravlja različne vsebine s področja dizajna, kjer boste lahko pridobivali nove veščine ali dopolnjevali oz. nadgrajevali vaše obstoječe znanje.

Napovedovanje trendov
Foto: on Fakulteta za dizajn

Za jesenski semester so razpisani naslednji tečaji/ delavnice:

  • Šola modnega komuniciranja (80 ur)
  • Oblikovanje prostora 1- stanovanjski objekti (120 ur)
  • Oblikovanje in izdelava nakita z uporabo laserskega izreza in graviranja (20 ur)
  • Fotografski tečaj (100 ur)
  • Tečaj sodobnega kreativnega slikarstva (50 ur)
  • Delavnica Napovedovanja trendov (30 ur)

Vse podrobne informacije o razpisanih vsebinah so na voljo na:  https://fd.si/courses

Kaj sploh je Akademija VŽU?

Delavnica oblikovanja nosljivih objektov z uporabo laserskega izreza
Foto: on Fakulteta za dizajn

Akademija VŽU je del Fakultete za dizajn. V okviru Akademije VŽU se izvajajo krajša neformalna usposabljanja (tečaji, delavnice), ki slušateljem nudijo praktična znanja in veščine s širšega področja dizajna. Vse vsebine izhajajo iz študijskega programa, ki ga izvaja fakulteta, vendar so ustrezno prilagojene zunanjim slušateljem, glede na nivo znanja, ki ga le ti imajo. Poudarek Akademije VŽU je na individualnih interesih in ciljih udeležencev ter na podajanju praktičnih znanj, s pomočjo katerih bodo slušatelji lahko nadgrajevali oz. dopolnjevali svoje kompetence ali celo usvojili nove veščine in si tako izboljšali svoje karierne možnosti.  Ne skrbite – vsa usvojena znanja lahko koristite tudi za osebno uporabo😊.

Vsebine Akademije VŽU potekajo v popoldanskem času, izvajalci pa so praviloma VS učitelji in sodelavci fakultete, z lastnimi izkušnjami iz gospodarstva ali s posameznih avtorskih projektov.

Po opravljenem izobraževanju slušatelj/-ica pridobi Certifikat oz. Potrdilo o udeležbi.

Kaj vse še ponuja Akademija VŽU?

Tečaj sodobnega kreativnega slikarstva
Foto: on Fakulteta za dizajn

V osnovi je bila Akademija VŽU ustanovljena z namenom, da ponudi študentom FD ustrezna podporna znanja in veščine za učinkovitejše spremljanje študijskega procesa ( dodatne ali poglobljene tečaje računalniških programov ter tečaje šivanja in krojenja). Poleg slednjega, Akademija VŽU nudi še pripravljalne tečaje na sprejemne izpite t. i. Sobotne akademije. Termini pripravljalnih tečajev bodo razpisani v mesecu januarju 2024, s pričetkom v marcu 2024. Poleg navedenega se v okviru vseživljenjskega učenja na FD, izvaja še Poletna šola studijske keramike. Celoten program spomladansko-poletnega semestra bo razpisan najkasneje v začetku februarju 2024.

Akademija VŽU nudi še posebna izobraževanja po meri podjetij, s področja notranje opreme in arhitekture prostora, mode, tekstilij in modnega komuniciranja, vizualnih komunikacij in UI/UX dizajna ter dizajn managementa.

V kolikor vas zanima specifično področje znotraj oblikovanja, nas kontaktirajte!

Zakaj je vseživljenjsko učenje pomembno in kakšno dodano vrednost mi prinaša?

Poletna šola studijske keramike
Foto: on Fakulteta za dizajn

Vseživljenjsko učenje je ključno za osebni in družbeni napredek ter prispeva k trajnostnemu razvoju in boljši kakovosti življenja za vse. Posameznikom omogoča, da ostanejo konkurenčni v današnjem hitro spreminjajočem se svetu ter da se hitreje in bolje prilagajajo vsem spremembam in izzivom v družbi.

Fakulteta za dizajn je članica platforme evropske komisije Pact for skills (več na: https://pact-for-skills.ec.europa.eu/index_enter) in partnerstva ekosistema kulturnih in kreativnih industrij (Large-scale skills partnership fort he Cultural and Creative Industries Ecosystem).  Ta omogoča razvoj in odpornost ekosistema kulturnih in kreativnih ustvarjalcev in si prizadeva najti učinkovite in inovativne načine za podporo tem dejavnostim,  s pomočjo izobraževanja in usposabljanja. Cilj platforme je spodbujati ekosistem vseživljenjskega učenja, ki je primeren in dostopen za vse, ki delujejo ali si želijo delovati v sektorju kulturnih in kreativnih industrij, hkrati pa krepiti sinergije med že obstoječimi pobudami za vseživljenjska znanja in spretnosti po vsej Evropi.

Fotografski tečaj
Foto: on Fakulteta za dizajn

Ker je eden izmed ciljev vseživljenjske platforme, ki jim sledi tudi Fakulteta za dizajn, spodbujanje novih učnih modelov in kakovostnih učnih priložnosti, bomo našim slušateljem ponudili vsebine, ki poudarjajo digitalne, zelene in podjetniške veščine.

Vsa izobraževanja Akademije VŽU lahko uveljavljate pri vpisu na dodiplomski ali podiplomski študijski program Dizajn, v okviru priznavanja neformalnih znanj in kompetenc.

Kontakt Akademije VŽU:

Petra Kocjančič, vodja Akademije VŽU

E-pošta: petra.kocjancic@fd.si, telefon: 059 23 5004

Več informacij o fakulteti se nahaja na spletni strani: https://fd.si/

Facebook: https://www.facebook.com/fakultetazadizajn.facultyofdesign/

Instagram: https://www.instagram.com/fakulteta_za_dizajn/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/5286775/admin/

Z veseljem vas pričakujemo!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.