Novi Huawei P smart Z že na voljo slovenskim uporabnikom

V prvi vrsti telefon cilja na študente in mlade strokovnjake, ki bi radi izkoristili novo pridobljeno neodvisnost, vendar morajo občasno postaviti posel pred zabavo. Opremljen z visoko zmogljivim procesorjem Kirin 710F ter inteligentnim sistemom EMUI 9, prinaša širok nabor funkcij: z umetno inteligenco podprto fotografijo, dolgo življenjsko dobo baterije, vrhunske grafične zmogljivosti in edinstveno estetiko. S kombinacijo tehnologije, estetike in dostopnosti, nam Huawei P smart Z kaže, kakšen mora biti eleganten in dinamičen pameten telefon prihodnosti.

Huawei P smart Z

Velik 16,8-centimetrski zaslon FullView brez zareze

S postopnim tanjšanjem robov okoli zaslona so bili izdelovalci pametnih telefonov prisiljeni v kompromise, ki se kažejo v večjih ali manjših zaslonskih zarezah. Huawei pa je z modelom P smart Z storil drzen skok v neznano, ko si je zamislil zaslon popolnoma brez lukenj ali zarez in tako ponudil pristen celozaslonski užitek.

S premestitvijo sprednje kamere, zvočnika in tipala osvetlitve je Huaweiu uspelo doseči elegantno razmerje stranic 19,5 : 9. Med gledanjem video posnetkov ali igranjem iger zato lahko nemoteno občudujete celotno sliko in se zazrete v daljna obzorja. Takšen učinek ima na uporabnika 16,8-centimetrski (6,59-palčni) zaslon, ki zasede neverjetnih 91 odstotkov površine telefona. Povečan, vseobsegajoč zaslon, preprosto navdušuje.

S polno HD ločljivostjo (2340 x 1080 slikovnih pik) in gostoto 391 slikovnih pik na palec, zaslon pametnega telefona P smart Z deluje kot povečevalno steklo. Tako ostra je namreč njegova slika. Če k temu prištejemo še odličen 85-odstotni barvni razpon, dobimo resnično prepričljivo vizualno izkušnjo.

Ker uporabniki s svojimi telefoni danes preživijo vedno več časa, so pri Huaweiu zaslon opremili še z novim načinom udobja za oči, ki se ponaša s certifikatom TÜV Rheinland, in učinkovito filtrira modro svetlobo ter na ta način prepreči utrujenost oči pri daljši uporabi.

Huawei P smart Z

Izskočni objektiv deluje kot čarovnija

Visoko razmerje med zaslonom in površino telefona je mogoča zaradi inovativne izskočne kamere s tipalom ločljivosti 16 milijonov slikovnih pik. Med običajno uporabo se skriva v telesu, ko pa želite posneti selfi, se samodejno pojavi in lebdi nad telefonom kot periskop podmornice nad morsko gladino. Potrebna je le sekunda, da mehanizem, ki ga poganja majhen motorček, sprednjo kamero dvigne in spet umakne.

Huawei je izvedel stroga in temeljita testiranja zanesljivosti mehanizma, da bi zagotovil gladko delovanje tudi po dolgih letih uporabe. Preizkusi so pokazali, da dvižni mehanizem brez okvare prenese najmanj 100 tisoč ponovitev. Za dodatno zaščito pa je telefon opremljen s funkcijo zaščite pred padcem. Ko zazna, da prosto pada, premakne objektiv prednje kamere v položaj, ki najbolj ublaži učinek padca.

Huawei P smart Z

Z umetno inteligenco podkrepljena fotografija

Huawei je kot vodilni na področju mobilne fotografije, poznan po zmogljivih kamerah pri vseh svojih telefonih ter učinkoviti podpori umetne inteligence. Ta pri sprednji kameri prepozna osem fotografskih prizorov, vključno z modrim nebom, zelenjem in zasneženo pokrajino, izkaže pa se tudi pri učinkih polepšanja obraza. Za brezhibno jasnost portreta in ozadja pa poskrbita tipalo s 16 milijoni svetlobnih pik ter zaslonka f/2.0.

Dvojni sistem zadnjih kamer novega telefona Huawei P smart Z vsebuje glavno s tipalom ločljivosti 16 milijonov svetlobnih pik in podporno z dvema milijonoma, ki skrbi za segmentacijo globine na fotografiji in s tem prikaz avtentičnega učinka zameglitve ozadja (t. i. učinek bokeh). Objektiv glavne kamere zajame več svetlobnih fotonov in izboljšuje jasnost fotografije, na kateri je tudi več podrobnosti. Zaslonka f/1.8 pa je prav tako vrhunska, saj sprejme 50 odstotkov več svetlobe kot f/2.0.

Huawei P smart Z

Zmogljiv, učinkovit in zanesljiv

Huawei P smart Z je opremljen z osemjedrnim procesorjem Kirin 710F, ki je zasnovan na 12-nanometrski tehnologiji in ponuja visoko zmogljivost ter največjo možno energetsko učinkovitost. V primerjavi s čipi prejšnje generacije ima za 30 odstotkov višje zmogljivosti, pri 30 odstotkov nižji porabi, ki pride do izraza v kombinaciji z baterijo kapacitete 4000 mAh.

Na telefonu Huawei P smart Z je nameščen EMUI 9.0, Huaweiev operacijski sistem, ki temelji na Androidu 9. EMUI samodejno skrbi za optimizacijo delovanja in dodeljevanje sistemskih virov procesom, ki jih v danem trenutku najbolj potrebujejo. Omeniti pa velja še inovativen datotečni sistem EROFS (Extendable Read-Only File System), ki telefonu omogoča še bolj učinkovito odčitavanje in stiskanje datotek.

Cena in razpoložljivost

Pametni telefon Huawei P smart Z je v Sloveniji že na voljo po priporočeni ceni 279,99 evra v polnočno črni, safirno modri in smaragdno zeleni barvi.

Več informacij najdete na tej povezavi: https://consumer.huawei.com/si/phones/p-smart-z-2019/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.