Ob svetovnem dnevu srca: Nosljive naprave vam lahko pomagajo zgodaj odkriti zdravstvene težave

Huawei Watch GT 3 Pro

Vsako leto 29. septembra obeležujemo svetovni dan srca z namenom, da bi opozoril na bolezni srca in ožilja, njihovo obvladovanje in vpliv na družbo. Po statističnih podatkih Svetovne zdravstvene organizacije vsako leto zaradi bolezni srca in ožilja umre približno 17,9 milijona ljudi. To predstavlja 31 % smrtnih žrtev po vsem svetu.

V družbi, kjer prevladuje hiter tempo življenja, ohranjanje zdrave in redne dnevne rutine ni lahka naloga, kako dobro poskrbeti za svoje srce v dnevih polnih obveznosti, pa je za marsikoga prava težava. Celo najosnovnejši testi se pogosto izkažejo za težavne – odčitavanje preprostega elektrokardiograma (EKG) še vedno zahteva obisk pri zdravniku ali vsaj v lokalni lekarni.

Zdravje srca si zasluži večjo pozornost, od mlajših do starejših. Huawei verjame v uporabo tehnologije v korist potrošnikov in jim pomaga pri skrbi za njihovo zdravje. Pred kratkim je aplikacija EKG pridobila certifikat CE za medicinske naprave glede zmogljivosti analize elektrokardiograma (EKG). Uporabniki tako lahko izkoristijo prednosti ure Huawei Watch GT 3 Pro s funkcijo EKG, da vedo, kdaj naj gredo na zdravstveni pregled – zelo dragocena funkcija za tiste, ki želijo sami ukrepati pri upravljanju svojega zdravja.

Ker je Huaweievo poslanstvo približati digitalno vsem ljudem, na svojih napravah vedno stremijo k najbolj uporabnim rešitvam.

Skupna raziskava o zdravju srca z vrhunskimi svetovnimi institucijami

Leta 2018 je Huawei sklenil sodelovanje z vrhunsko svetovno institucijo, 301 Hospital, da bi izvedel študijo o zdravju srca, kjer so raziskovali mobilne zdravstvene rešitve pri atrijski fibrilaciji. Njihova uporaba je bila potrjena v scenarijih nadzora in pregledovanja v kombinaciji z nosljivimi napravami Huawei.

Rezultati, ki so bili objavljeni v začetku tega leta, kažejo pomembno vlogo, ki jo lahko imajo nosljive tehnologije pri zgodnjem zdravljenju bolezni srca. Mobilne zdravstvene rešitve se namreč skupaj z nosljivimi napravami Huawei vedno bolj uporabljajo za pregledovanje in spremljanje atrijske fibrilacije.

Dolgotrajna hipertenzija, nenormalna nihanja krvnega tlaka in pulzni tlak nad 60 mmHg povečajo tveganje za atrijsko fibrilacijo. Ugotovljeno je bilo, da so naprave, kot je ura Huawei Watch GT 3 Pro s funkcijo EKG, koristna rešitev za vpogled pri bolnikih z visokim tveganjem, naprave s spremljanjem srčnega utripa v realnem času (PPG) pa prinašajo koristi pri spremljanju zdravja srca za splošno populacijo, saj uporabnikom pomaga pri odkrivanju pojavnosti srčno-žilnih bolezni.

Podatki EKG, pridobljeni s Huaweieveimi nosljivimi napravami, lahko bolnikom pomagajo odpraviti tveganje za motnje dihanja oz. obstruktivno apnejo v spanju, ki jo povzročata hipertenzija in aritmija, ter razviti dobre vadbene navade.

Meritve EKG s certificirano aplikacijo na uri Huawei Watch GT 3 Pro

Huawei Watch GT 3 Pro uporabnikom prinaša modno in prefinjeno izbiro v novi zasnovi vmesnika, vrhunskih materialih, izjemno jasnem velikem zaslonu ter različnih barvah in slogih številčnic ure, vse ustvarjeno z domiselnostjo in vrhunskimi materiali.

Aplikacija EKG v tej pametni uri natančno beleži podatke in v praksi prikazuje rezultat Huaweievih raziskav na področju kroničnih bolezni. V primerjavi s prejšnjo generacijo je bila natančnost merjenja EKG celovito izboljšana, površina gumbov pa dodatno zmanjšana. Huawei Watch GT 3 Pro podpira zbiranje podatkov EKG, ki lahko zagotavlja natančne meritve, analizo v realnem času, sinusni ritem in pravočasne opomnike za uporabnike.

Poleg tega Huawei Watch GT 3 Pro ponuja tudi vsestranski nadzor and lastnim zdravjem s spremljanjem srčnega utripa, ravnijo kisika v krvi, kakovostjo spanja, zdravja dihal in pritiska, kar pomaga spremljati spremembe v vašem telesu. Z aplikacijo Zdravje lahko na telefonu sinhronizirate podatke o vadbi in spremljanju zdravja v realnem času in ste s tem še bolj pozorni na svoje zdravje ter zdravje svoje družine.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.