Obroči, ki vam bodo spremenili življenje

huawei watch gt 4 obroči dejavnosti

Ste kdaj razmišljali o tem, kako lahko svoj vsakdan naredite aktivnejši in bolj zdrav s koraki, kalorijami in malo svežega zraka? Motivacije je več kot dovolj. Saj veste, boljša samopodoba, več endorfina in posledično boljše razpoloženje, nižanje ravni stresa, naložba v vaše zdravje in še bi lahko naštevali.

Vsi pa vemo, da pridejo tudi dnevi, ko potrebujemo dodatno vzpodbudo. V takšnih trenutkih se izkaže pametna ura in aplikacije na njej. Huawei pametne ure serije GT 4 prinašajo dobrodošlo novost – obroče dejavnosti. Z njimi ne boste le sledili svojim ciljem, ampak boste živeli zabavnejše življenje. Pa poglejmo, kako lahko obroči postanejo vaši najboljši spremljevalci na poti do boljšega počutja.

10.000 korakov, sveti gral, ki mu sledimo

Verjetno ga ni človeka, ki še ne bi slišal tistega slavnega priporočila o optimalnem številu korakov, ki jih moramo opraviti v dnevu. Magična številka 10.000, kajne? Niti ne. Gre za bolj zgodovinski in praktični standard, ki izvira iz Japonske. Smernica se je začela v 60. letih 20. stoletja, ko so japonski proizvajalci pedometrov začeli tržiti svoje izdelke s ciljem spodbujanja telesne aktivnosti. To število je bilo izbrano, ker je simbol sreče in uspeha, in ni bilo znanstveno določeno kot optimalno število korakov za zdravje. Smernica je postala priljubljena in jo mnogi še vedno uporabljajo kot enostaven cilj za spodbujanje telesne aktivnosti. Pomembno pa je poudariti, da se optimalno število korakov lahko razlikuje glede na posameznikove zdravstvene cilje, telesno pripravljenost in druge dejavnike.

obroči dejvnosti začetek

Prvi v vrsti obročev beleži vaše gibanje. Spremlja, koliko kalorij ste porabili med različnimi dejavnostmi – tukaj so zajete vse oblike premikanja, tudi če se ob njih ne zadihate. Prav tako pridno beleži vaše korake. Sami si postavite cilje za porabljene kalorije, čas vadbe in aktivne ure, ter bodite pozorni na opomnike, ki vam bodo pomagali doseči te cilje. Z izboljšanimi algoritmi bodo obroči zajeli celo gospodinjska opravila.

Namen aplikacij za sledenje korakom je spodbujanje ljudi k redni telesni aktivnosti in ne nujno k doseganju točno 10.000 korakov na dan.

Vadba poživi telo in duha

V drugem obroču se skriva vaša vstopnica v svet boljše kondicije. Spremlja vaše čase vadbe in vam pomaga izboljšati vašo splošno športno uspešnost. Zdravstveni strokovnjaki spodbujajo posameznike, da sledijo smernicam Svetovne zdravstvene organizacije, ki priporoča vsaj 150 minut zmerno intenzivne vadbe ali 75 minut visoko intenzivne vadbe na teden za ohranjanje zdravja srca in ožilja. Redna vadba s srednje do visoko intenzivnostjo pripomore k vašemu splošnemu počutju in fizični pripravljenosti. Obroči natančno beležijo različne podatke o vaši vadbi, prikazani na intuitiven način, tako da boste lahko sledili svojemu napredku na vsakem koraku.

obroči dejavnosti gibanje

V boj proti sedenju!

Sedaj pa k tretjemu čarobnemu obroču, ki vam pomaga premagovati pasti sedečega življenjskega sloga. Če ste kdaj razmišljali, kako dolgo sedite, je zdaj čas, da v sedeči čas vseeno vnesete nekaj gibanja. Vsaka ura, v kateri vstanete in se gibate vsaj eno minuto, se zabeleži v tem obroču. Študije Svetovne zdravstvene organizacije opozarjajo na tveganja dolgotrajnega sedenja, zato ne pozabite na redne odmore, priporočljivo vsaj enkrat na uro. Čeprav zveni kot majhen korak, vas obroč spodbuja k doseganju vsaj 12 »točk« med 7. in 22. uro.

obroči dejvnosti sedenje

Dosega cilja je krasna, a uživajte tudi v poti do tja

Huawei obroči dejavnosti niso le orodje, ampak vaši življenjski sopotniki. Vživite se v gibanje, vadbo in premikanje, in si tako zagotovite zdrav in zabaven življenjski slog. Ne pozabite na svoje dosežke –  obroči vam podelijo posebne medalje za vsak uspeh, Drobne nagrade, ki so prav tako lahko učinkovit motivator. Vsak korak, zamah in napor šteje, zato osvetlite svoje obroče in se podajte na pot k bolj zdravemu in zadovoljnemu življenju.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.