Odprta kuhna na zadnji turneji pred zaključkom sezone

Priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna se je po poletnem premoru te dni ponovno odpravila na potepanja po Sloveniji. Do sredine oktobra jo tako čakajo gostovanja v kar petih slovenskih mestih, prvo že to soboto, 21. septembra, v Novem mestu. Med gostovanji bo vsak sončni petek vse do 25. oktobra navduševala tudi obiskovalce na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, kjer bo od tega petka dalje odprta uro manj, in sicer do 21. ure.

»Na vrhuncu poletne sezone tudi mi nekoliko upočasnimo motorje, poleg tega je veliko ljudi v tem obdobju na dopustih, zato julija in avgusta gostovanj nimamo, a vse nadoknadimo jeseni, ko se z našo kulinarično karavano ponovno odpravimo na intenzivno turnejo,« je razložila Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne. Prva postojanka turneje bo Novo mesto, kamor se bo po uspešni premieri konec maja Odprta kuhna vrnila v soboto, 21. septembra. Slovo od koledarskega poletja bo od 10. do 21. ure na Glavnem trgu tako še posebej okusno. »Novo mesto za nas ni bilo le nova lokacija, temveč je pomenilo prisotnost projekta v novi regiji. Z veseljem lahko povem, da je Dolenjska Odprto kuhno sprejela odprtih rok in verjamem, da bomo gurmanke in gurmane v tem delu Slovenije razvajali tudi v prihodnje,« je ob tem dejal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

Odprta kuhna Novo mesto

Le nekaj dni kasneje, v sredo, 25. septembra,se bo Odprta kuhna še zadnjič letos ustavila v Novi Gorici. Na malici, kosilu in večerni pijači na Bevkovem trgu se bodo gurmani lahko ustavili od 10. do 21. ure, v Celju pa se bodo Odprte kuhne razveselili v soboto, 5. oktobra. Na Mestni tržnici Celje in na Savinovi ulici bodo od 10. do 20. ure žejo in lakoto odganjali ponudniki domačih in tujih dobrot, zato ni prav nobenega razloga, da bi kdo v Savinjski dolini in širše ta dan kuhal doma.

V soboto, 12. oktobra, bo sledil zadnji letošnji kulinarični zmenek na Obali. Stojnice Odprte kuhne bodo napolnile slikoviti Carpacciov trg in prijazno senco Taverne v Kopru ter od 11. do 21. ure ponujale vse od tradicionalnih dobrot do modernih pouličnih jedi ter seveda izbrane pijače in napitke. Jesensko turnejo po Sloveniji bo Odprta kuhna zaključila na Ptuju, kjer se bo na Mestnem trgu jedlo in pilo od 10. do 21. ure v soboto, 19. oktobra. Ponudba bo tedaj verjetno že precej jesensko obarvana, kar velja tudi za veliki finale sezone, ki se bo za letos predvidoma zaključila v petek, 25. oktobra, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Jesenski odtenki se v ponudbi jedi Odprte kuhne že kažejo, čeprav nas do uradnega konca poletja loči še nekaj dni. Dušo zagotovo ogreje chili con carne na stojnici EK Bistroja, na stojnici Veganike pa z vegansko različico, chili sin carne, poskrbijo tudi za tiste, ki sledijo načelom rastlinske prehrane. Jesenska klasika – bučna juha – je v fantastični izvedbi s korenčkom in pomarančo na voljo na stojnici Fejst™, Super hrust pa je svojo klasiko, hrustljavega odojka, opremil s porcijo kislega zelja in praženega krompirja. Jesensko kapljico na i v obliki toplega napitka pumpkin spice latte pa pripravljajo na stojnici Experiment; no ART = no FUN. Kljub temu, da se bliža zaključek sezone, Odprta kuhna še vedno preseneča tudi z novostmi v ponudbi, denimo z dobrotami iz slovenskih postrvi Posestva Magovac, kjer ribice postrežejo v obliki burgerja ali tatarca, ali pa s klasično neapeljsko ocvrto pico (pizza fritta) novomeške pivnice Kralj Matjaž.

Ker je Odprta kuhna dogodek, ki poteka na prostem, je izvedba napovedanih dogodkov seveda odvisna od vremena, zato je za ažurne informacije o poteku dogodka vsekakor priporočljivo spremljanje spletne strani odprtakuhna.si in sledenje Odprti kuhni na družbenih medijih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.