#ostanidoma: 6 idej za kakovostno preživljanje časa doma

Virtualni sprehod po svetovnih galerijah

Če si ljubitelj umetnosti, lahko obiščeš nekatere svetovne muzeje, ki imajo v času pandemije virtualne oglede. Google Arts & Culture je na enem mestu sestavil seznam 500 muzejev, ki jih lahko obiščeš na spletu.

Čas za nove spretnosti

Že znana zgodba: na YouTube-u si začel gledati en lepotni tutorial, potem drugi, tretji … In preden se zavedaš, si že zapravil nekaj ur. Vendar, kdaj si katero izmed predstavljenih tehnik ličenja dejansko tudi preizkusil? Torej, čopiče v roke in obvladaj tiste nove tehnike ličenja, ki si jih že dolgo časa želiš.

Končno dovolj časa za »beach body«

Dragi treningi, premalo časa, bencin, nepopisna gneča … Vse to so lahko razlogi (ali pa izgovori), zakaj se ne odpraviš na skupinsko vadbo ali v fitnes center. Vendar lahko zdrav duh v zdravem telesu vzdržuješ tudi doma. Izgovorov ni več, začni že danes! Tudi če nimaš fitnes naprav, lahko s pomočjo YouTuba in blazine za jogo narediš veliko.

Branje ob sveči in kozarcu vina

Dobra knjiga – pa naj gre za romantično ali pa kriminalno zgodbo – te bo zagotovo sprostila. Dodaj še najljubšo dišečo svečo, ambientalno glasbo in mehko odejo. Za priboljšek si privošči palačinke z orehi, za piko na i pa nalij kozarec dobrega vina. Nas je navdušil polsuhi renski rizling iz Vinske kleti Zlati grič, ki odlično dopolni tudi palačinke.

Romantični večer v dvoje

Z boljšo polovico imejta zmenek kar doma. Skupaj pripravita okusno večerjo, ob tem pa imejta v mislih, da ni bistvo zgolj v že pripravljeni hrani na mizi, pač pa je prijetna tudi njena priprava. Razdelita si delo in uživajta v skupnem kuhanju okusne hrane, ustvarita prijetno atmosfero z vajino najljubšo glasbo in med skupno kuho še malo zaplešita po kuhinji.

Idealen čas za izpolnitev vseh zapostavljenih obveznosti

Med delovnim tednom majhne obveznosti zlahka padejo v pozabo. Zato lahko ta čas, razen za sprostitev in počitek, koristno izkoristiš in nadoknadiš z vsemi malimi opravili in preloženimi obveznostmi. S svojo najljubšo glasbo ali serijo v ozadju boš presenetljivo preprosto spremenil svoj čas v nekaj produktivnega, preostale naloge pa bodo zelo hitro prečrtane s tvojega »to do« seznama.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.