Po edinstvene trenutke na Škisovo tržnico 2019

Samo še en dan nas loči do 22. Škisove tržnice, ki bo svoja vrata odprla jutri, ob 11.45. Pester popoldanski in večerni program, stojnice študentskih klubov, študentske igre, predstavitve partnerjev, zipline, mednarodni otoček in najboljši glasbenih izvajalci – vsi zbrani v en edinstven dogodek, Škisova tržnica.

Škisova tržnica, ki že nekaj let poteka na zelenici na Kardeljevi ploščadi, bo 9. maja svoja vrata za obiskovalce odprla ob 11:45. Vstopnico, katero je še danes možno kupiti na Eventimu in preko aplikacije mBills, boste lahko dobili tudi na vhodu po ceni 7 evrov. Prehajanje na vhodu bo z vstopnico možno le do 20:00, po tej uri je za ponoven vstop na prizorišče potrebno kupiti novo vstopnico. Organizatorji opozarjajo obiskovalce, da si vstopnice zagotovijo pravočasno, da se izognejo gneči na vhodu.

Tudi letošnjo Tržnico bodo otvorili študentski klubi s povorko, slavnostnim nagovorom predsednice Zveze ŠKIS in slovensko himno. Vse do 17:00 se bodo obiskovalci lahko sprehajali po regijskih otočkih in odkrivali kulinarične specialitete študentskih klubov. Mednarodni otoček, na katerem je letos zbranih kar 20 različnih držav, bo nudil izkušnje o tujini iz prve roke. Obiskovalci bodo lahko uživali v ponudbi partnerjev, se potegovali v nagradnih igrah, Zavod Varna pot in DrogArt pa bodo opozarjali mlade na nevarnosti uporabe alkohola in prepovedanih substanc. Ob 17:00 se bo uradno končal popoldanski del in na oder bodo stopili že prvi nastopajoči na letošnji Škisovi tržnici. Med njimi tudi legendarna imena, kot so Jan Plestenjak, Siddharta, Vlado Kreslin in drugi. Za privržence elektro glasbe na oder prihaja mednarodno znan DJ Dynoro, ki je svet obnorel s pesmijo In My Mind.

Prizorišče Škisove tržnice pa boste letos lahko videli tudi iz zraka. Organizatorji pripravljajo prav posebno adrenalinsko atrakcijo – zipline. Ta bo potekal diagonalno skozi prizorišče in ponudila edinstveno izkušnjo, prvič v Sloveniji v takšni obliki. Svoj spust si lahko obiskovalci zagotovijo tudi na stojnici na prizorišču.

Škisova tržnica je zato in še zaradi mnogo več razlogov edinstvena. Kljub temu, da mogoče letos vreme zna nekoliko ponagajati, organizatorji sporočajo, da bo dogodek izpeljan v vsakem primeru. Zato ne pozabite dežnikov, prijateljev, tople obutve, dvignite denar, da bo plačevanje, kar se da enostavno in hitro, na prizorišče pridite pravočasno, spoštujete okolje, odgovorno ravnajte z odpadki in se za en dan prepustite občutkom edinstvene Škisove tržnice 2019.

Glavni urednik

Prejšnji članekTehnični muzej Slovenije predstavlja 18. dneve elektrotehnike
Naslednji članek#kviz Kateri poklic ti je namenjen?

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.