Po skoraj enem letu še vedno v vrhu lestvice DXOMARK

pametni telefon huawei p60 pro

Čeprav je bil vodilni pametni telefon Huawei P60 Pro predstavljen v prvi polovici lanskega leta, njegove fotografske zmogljivosti še vedno burijo duhove.

V tem času se je zvrstilo veliko novih modelov, toda kljub temu se je Huawei P60 Pro, s kar 156 točkami, obdržal v vrhu priznane lestvice DXOMARK. S tem se je dokazal kot odličen spremljevalec za uporabnike, ki želijo visokokakovostno izkušnjo mobilne fotografije, saj spreminja način osvetljevanja in prinaša izjemno svetlobno občutljivost ter zmožnost ostrenja. Tako omogoča enostavno zajemanje visokokakovostnih fotografij brez potrebe po posedovanju posebnih znanj in kompleksnih nastavitev.

Svetlobna prepustnost je ključna za kakovost fotografij, v čemer Huawei P60 Pro postavlja visoke standarde. Uporaba sistema objektivov z veliko zaslonko in visoko prepustnostjo ter tipala RYYB SuperSensing omogoča zajemanje več svetlobe, kar je odlično, še posebej v okoljih s šibko svetlobo. Samodejno nastavljiva fizična zaslonka od f1,4 do f4,0 pomeni, da lahko zajamete prizore z visokim dinamičnim razponom (HDR) in ohranjate natančnost podrobnosti v različnih okoljih.

Huawei P60 Pro je naredil še korak naprej na področju fotografiranja s teleobjektivom, še posebej pri šibki svetlobi. Dodajanje sistema leč Ultra Lighting je odlična rešitev za povečanje vnosa svetlobe, kar pogosto predstavlja težavo pri drugih pametnih telefonih. Periskopska zaslonka f2,1 in tipalo RYYB SuperSensing zagotavljata izboljšan vnos svetlobe. S temi napredki na področju optične zasnove in zmogljivega algoritma za nočno fotografiranje je Huawei P60 Pro očitno postavil nove standarde za nočno fotografiranje.

Na mnoge je naredila vtis tudi funkcija Super Moon. Novi način je morda ravno pravšnji dodatek za ljubitelje fotografije z mobilnim telefonom, saj so osupljive fotografije lune zdaj dosegljive z enim samim klikom. Z novo funkcijo Huawei P60 Pro naredi še korak naprej in tako odlično predstavi lunino svetlobo v daljavi, hkrati pa ohrani jasno ospredje, na primer veličastno mestno obzorje, in reproducira več podrobnosti na zatemnjenih območjih. To omogoča jasen in čudovit zajem tako lune kot pokrajine.

Da bi povečali zmogljivosti fotografiranja P60 Pro v makro prizorih, je Huawei telefon opremil z dodatnim kompletom objektivov, ki omogoča boljšo povečavo. S prilagodljivim nadzorom razdalje ostrenja so dosegli jasno fotografiranje od dolgih razdalj do makro posnetkov. Na ta način lahko HuaweiP60 Pro uporabljate za vsakodnevno fotografiranje. Tak primer je fotografiranje hišnih ljubljenčkov – uporabniki lahko s teleobjektivom z daljše razdalje posnamejo podrobnosti obraza živali tudi v temno osvetljenih okoljih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.