Poskrbite za svetlejšo prihodnost!

Fakulteta za energetiko je članica Univerze v Mariboru in ima svoj sedež v Krškem ter stalno dislocirano enoto v Velenju. Študij se torej izvaja v okoljih, za katere je značilna prisotnost velikih energetskih sistemov, kar omogoča dodatno povezovanje študija s prakso. Študijski programi Fakultete za energetiko so prilagojeni potrebam gospodarstva, ki je bilo tudi pobudnik ustanovitve fakultete. 

Fakulteta na I. stopnji izvaja naslednja študijska programa:

–          Visokošolski strokovni študijski program Energetika (80 mest);

–          Univerzitetni študijski program Energetika (35 mest);

Poleg tega fakulteta izvaja tudi študijski program II. stopnje Energetika (MAG) in študijski program III. stopnje Energetika (DR).

 

Študenti lahko v okviru študija izbirajo učne enote ter module s področij

– hidroenergetike,

– termoenergetike,

–  jedrske energetike,

– alternativne energetike ter

– splošne energetike.

 

Študij na Fakulteti za energetiko omogoča diplomantom velike zaposlitvene možnosti, saj se poleg podjetij, ki svoje dejavnosti izvajajo neposredno v energetski panogi (proizvodnja električne energije, prenos, distribucija, trgovanje z energijo), z energetiko ukvarjajo v vsakem večjem podjetju. Dodatna prednost Fakultete za energetiko je tudi ta, da študentje v času študija pridobijo znanja, ki jim v skladu s pogoji na Inženirski zbornici Slovenije omogočajo pristop k opravljanju strokovnega izpita tako za elektro, kakor tudi za strojne instalacije. To je zelo pomembno za tiste študente, ki želijo svojo pot nadaljevati kot projektanti.

Podatki ankete, ki je bila opravljena v okviru Alumni kluba Fakultete za energetiko v letu 2013, kažejo na to, da je 90 % vseh diplomantov, ki so končali študij na Fakulteti za energetiko, zaposlenih.

 

Za vse študente bo velika pridobitev nov razvojni inštitut ZEL-EN, ki bo svoja vrata v Vrbini pri Krškem odprl v letu 2014. Z odprtjem razvojnega inštituta bo Fakulteta za energetiko pridobila dodatne laboratorijske kapacitete za izvajanje kvalitetnega pedagoškega in raziskovalnega dela.

Za študente je tako v Krškem in Velenju dobro poskrbljeno. Za bivanje v času študija  sta na voljo mladinska hostla v Krškem in Velenju, študenti pa si lahko bivanje uredijo tudi pri zasebnikih. Prav tako je poskrbljeno za ugodno študentsko prehrano v več restavracijah, za obštudijske dejavnosti pa skrbi Študentski svet Fakultete za energetiko, ki organizira zabavne, športne in izobraževalne dogodke.

 

Poskrbi za svojo prihodnost – priključi se tudi ti!


Fakulteta za energetiko UM – kontaktni podatki:

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

 

Enota Velenje:

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

 

www.fe.um.si

fe@um.si

 

Tel (Krško): 07-6202-210

Tel (Velenje): 03-7770-400


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.