Postani diplomirani inženir energetike

Fakulteta za energetiko je članica Univerze v Mariboru, ki svoje študijske programe izvaja v Krškem in Velenju.

Študij se torej izvaja v lokalnih okoljih, ki predstavljata dva največja energetska bazena v Republiki Sloveniji. Poleg največjih energetskih objektov za proizvodnjo električne energije je na obeh lokacijah študija z energetiko neposredno in posredno povezanih veliko podjetij s področja proizvodnih in storitvenih dejavnosti. Študij v teh okoljih predstavlja za študente veliko dodano vrednost, saj imajo možnost neposrednega stika z različnimi energetskimi sistemi, s čimer lahko pridobljeno teoretično znanje še dodatno dopolnijo v praksi.

Študenti na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru se lahko odločijo za študij energetike na prvi stopnji, kjer lahko izbirajo med visokošolskim strokovnim ali univerzitetnim študijskim programom, v nadaljevanju pa lahko študij nadaljujejo tudi na magistrskem študijskem programu druge stopnje ter doktorskem študijskem programu tretje stopnje.

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru z individualnim pristopom k študentom ter vrhunsko opremljenimi laboratoriji ustvarja odlične pogoje za kvaliteten študij in pripravljenost diplomantov na izzive, ki jih prinaša prihodnost na področju energetike. Zelo pomembno vlogo pri zagotavljanju primernih pogojev predstavlja infrastruktura Inštituta za energetiko, kjer študenti izvajajo laboratorijski del študijskih obveznosti in sodelujejo pri izvajanju projektnega in raziskovalnega dela. Študenti so aktivno vključeni v projektno delo, kjer lahko v praksi uporabijo pridobljeno teoretično znanje in pridobivajo potrebne izkušnje pred vstopom na trg dela.

Glede na veliko povpraševanje po inženirjih energetike, je zaposljivost diplomantov po zaključku študija nadpovprečno visoka in znaša glede na podatke iz Alumni kluba Fakultete za energetiko ter podatke iz ZRSZ več kot 95%. Delodajalci diplomante Fakultete za energetiko prepoznavajo kot perspektiven kader s potrebnim znanjem s širokega področja energetike. Poleg podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo električne energije, prenosom, upravljanjem in trgovanjem z energijo ter vzdrževanjem energetskih sistemov, po energetikih povprašujejo tudi podjetja, ki se zavedajo pomembnosti učinkovite rabe energije in s tem povezanimi vplivi na stroške poslovanja. Zelo pomembno je namreč poudariti, da je Fakulteta za energetiko edina fakulteta v Sloveniji, kjer se izobražujejo inženirji energetike in so tudi edini, ki v času študija pridobijo kompetence na področju energetike tako s področja elektrotehnike, kot tudi strojništva.

Diplomanti Fakultete za energetiko
Zaposljivost diplomantov Fakultete za energetiko je več kot 95 %

Za vse zainteresirane za študij na Fakulteti za energetiko bomo organizirali tudi informativne dneve, ki bodo potekali 12. in 13. februarja 2021, zaradi aktualnih razmer bodo informativni dnevi potekali na daljavo.

Dodatne informacije o študiju na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru lahko zainteresirani pridobijo na spletni strani Fakultete za energetiko.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.