Študij narave in tehnike še nikoli ni bil tako privlačen

Bližajo se vpisi v visokošolske zavode in za navdušence nad naravo in tehniko obstaja samo ena možnost – Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani. Fakulteta se lahko pohvali z veliko mero praktičnih vsebin, ki dopolnjujejo teoretična znanja, pridobljena na predavanjih.

Izbiraš lahko med šestimi oddelki, ki ponujajo različne študijske smeri. Geologija je primerna za vse, ki jih zanima nastanek in razvoj našega planeta ter procesi, ki so jo oblikovali. Na oddelku za geotehnologijo, rudarstvo in okolje se bodo dobro znašli tisti, ki jih zanima gradnja podzemnih objektov, vrtalna tehnika in geotehnologija ter okolje.

Na oddelku za materiale in metalurgijo študenti pridobijo inženirska znanja, še posebej pa kakovostna znanja s področja kovinskih materialov in tehnologij. Spoznajo se tudi z metalurškimi tehnologijami. Za navdušence nad modo je najboljša izbira študij oblikovanja tekstilij in oblačil. Tu spoznajo rokodelske veščine oblikovanja oblačil in se naučijo izraziti skozi modo.

Fakulteta ponuja tudi študij tekstilstva, ki študentom omogoča vpogled v tekstilno industrijo. Po končanem študiju lahko vodijo najzahtevnejše procese v oblačilni industriji. Zadnji oddelek pa je grafika, ki je odlična izbira za vse, ki jih zanima grafična in medijska dejavnost ter interaktivne komunikacije.

Če se najdeš v enem od zgornjih opisov, se lahko s študijem podrobno spoznaš na virtualnih informativnih dnevih. Te bodo na Naravoslovnotehniški fakulteti potekali 12. in 13. februarja.

Študiji na NTF v eni minuti | Naravoslovnotehniška fakulteta

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.