Prednosti in slabosti najema tiskalnika

Bussiness man Hand press button on panel of printer, printer scanner laser office copy machine supplies start concept.
Foto: A stockphoto iz iStock

Tiskalnik rabiš, o tem ni dvoma. Potrebuješ ga za potrebe študija, dela in prostega časa. V zadnjih letih ni več nenormalnih cen, ko govorimo o nakupu tiskalnika. Še vedno pa se je vredno vprašati, če sam potrebuješ celoten tiskalnik. Si torej že kdaj pomislil na najem tiskalnika? Za lažje odločitve smo pripravili vse prednosti in slabosti najema tiskalnika, ki jih potrebuješ za lažjo odločitev.

Slabosti najema tiskalnika

Začeli bomo s slabostmi, saj jih je precej manj.

Nisi lastnik naprave

Nekih pretiranih dodatkov pri tej slabosti ni. Ker si le najemnik tiskalnika, nisi lastnik same naprave. To v bistvu pomeni, da moraš zanjo skrbeti nekoliko bolj pridno, kot bi lahko sicer.

Internet je nuja

Zahteve so jasne. Da lahko podjetje, od katerega najemaš tiskalnik, zagotavlja visoko raven ustrežljivosti, mora imeti na voljo konstantne informacije. Količina barv, stanje tiskalnika in tako naprej. Za to boš potreboval tudi solidno varnost in kakovost omrežja.

Prednosti najema tiskalnika

Katere pa so prednosti najema tiskalnika, ki jih je več kot slabosti?

1Najem je cenejši kot nakup

Printer, copier, scanner, workplace. Small printer for use and printing at home, filled with only black paint.

Cena najema tiskalnika je vedno nižja od nakupa novega tiskalnika. Zaradi nižjega stroška najema to ne bo velik udarec za tvojo denarnico. Na najem tiskalnika lahko gledaš povsem enako kot na naročnino na katero od pretočnih platform.

2Ne predstavlja velika poslovnega tveganja

Printer on green background. Top view with copy space. Flat lay.
Foto: LunaKate iz iStock

Mogoče si študent, lahko pa si že poslovni mojster. Tako je veliko boljše, če se odločiš za prvotni najem tiskalnika. Tako lahko sam ugotoviš, kaj točno rabiš in v kolikšni količini to dejansko potrebuješ. Najem tiskalnika ti omogoča veliko fleksibilnosti.

3Enostavna menjava in sprememba količin

Office worker print paper on multifunction laser printer. Copy, print, scan, and fax machine in office. Modern print technology.  Photocopy machine. Document and paper work. Scanner. Secretary work.
Foto: Fahroni iz iStock

Izbrani program najema tiskalnika je možno spremeniti. Če to primerjamo z nakupom tiskalnika, boš preprosto obtičal s tiskalnikom, ki ne zadostuje tvojim potrebam. Vse potrebe pa lahko pri najemu spreminjaš.

4Nimaš veliko odgovornosti

The printer is fully functional,Located on the desk. Is important in the office to present the work and success of the work.

Najemodajalci tiskalnikov omogočajo vse storitve, ki jih boš potreboval. Ob okvari lahko prosiš za zamenjavo in tako boš prejel nov tiskalnik. Enako je z barvami – če ti jih zmanjka, dobiš nove. Vse je določeno v samem najemu tiskalnika.

5Preverjena kakovost tiskalnikov

Businessman analyzing investment charts and business plan with printer. Accounting,Business People Planning Strategy Analysis Office print concept,vintage color

V najem se oddajajo le preverjene naprave, ki zadostujejo večini uporabnikov. Vse je možno prilagoditi uporabnikom, njihovem številu in potrebam. Visoka kakovost je nekaj, kar je z najemom zagotovljeno, z nakupom pa lahko »udariš mimo«.

Najem tiskalnika še nikoli ni bil tako enostaven

Pri podjetju Secop, d. o. o. omogočajo najem širokega nabora kakovostnih tiskalnikov. Ne glede na to, ali ga potrebuješ za študijske ali poslovne potrebe, celoten proces je prilagojen tvojim potrebam. Številni programi, poraba, usluge in še kaj, kar ti bo olajšalo celoten postopek tiskanja, skeniranja in drugih dejavnosti. Najem tiskalnika pri Secop d. o. o. in vse je lažje.

logo Secop

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekHladno vreme: Kako narediti hladno vreme udobno in zabavno?
Naslednji članekSlovenija blesti tudi na vesoljskem področju

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.