PREDSTAVLJA SE: Evropska pravna fakulteta

Kako bi se predstavili?

Evropska pravna fakulteta, članica Nove univerze, ki je že dobro desetletje vpeta v akademski prostor, je mednarodno priznana visokošolska institucija, ki na določenih področjih v primerjavi z ostalima pravima fakultetama že vzpostavlja višje standarde – višjo kakovost študija in znanja. Poslanstvo dinamične fakultete je ustvarjanje in posredovanje znanja na področju prava, interdisciplinarnega področja prava in managementa infrastrukture in nepremičnin ter alternativnega reševanja sporov. Študij prava vzgaja v smeri večje skrbi za pravno varnost in pravičnost. 

 

Katere so prednosti študija na vaši fakulteti?

– Pedagoško delo poteka v manjših skupinah

– Vrhunski akademski zbor učiteljev z bogatimi znanji in izkušnjami pridobljenimi v tujini in domačem prostoru 

– Številne obštudijske dejavnosti

– Ne le učimo, ampak tudi svetujemo

– Praktično usmerjeno izobraževanje 

– Možnost e-izobraževanja

– Študentske izmenjave

 

Kateri so največji dosežki fakultete in na katere svoje nekdanje študente ste še posebej ponosni?

Ponosni smo na vse študente, posebej pa pohvalimo še tiste, ki so dosegali dobre rezultate na domačih in mednarodnih tekmovanjih, študente, ki proaktivno sodelujejo v različnih raziskavah pod mentorstvom naših predavateljev, ter take, ki aktivno sodelujejo v pri prirejanju raznih obštudijskih dejavnostih (npr. Društvo ELSA).

Tekmovanj in obštudijskih dejavnosti, ki se jih študenti udeležujejo, je veliko, zato bi na tej točki želeli pohvaliti zlasti zagon, motivacijo in proaktivnost študentov, ki se teh aktivnosti udeležujejo.

 

Katere novosti ste vpeljali nazadnje in kaj pripravljate?

Med ključnimi so prenovljen portal eUniverza, program izmenjav z Mississippi college school of Law in študijski program ARS.

 

Kakšne možnosti se študentu odprejo s študijem na vaši fakulteti?

Študij na Evropski pravni fakulteti uči in vzgaja v klasične pravosodne poklice: sodnik, odvetnik, tožilec, notar, pravobranilec ter v poklice na področju prava in managementa nepremičnin ter alternativnega reševanja sporov. 

 

Kakšne obštudijske dejavnosti ponuja fakulteta?

Za pester obštudijski program dejavnosti skrbijo Karierni center fakultete, Mednarodna pisarna, Študentski svet in Alumni klub. Organizirajo se razne strokovne ekskurzije, okrogle mize, akademski forumi, tekmovanja, poletne šole, Erasmus+ delavnice itd.

Pri prirejanju programa obštudijskih dejavnostih je zelo aktivno tudi Društvo ELSA Nova Gorica, ki prireja razne zimske in poletne šole, strokovna predavanja in druge tematske dogodke za bodoče pravnike.

 

Kakšne so zaposlitvene možnosti vaših diplomantov?

Raziskave kažejo, da večina diplomantov fakultete najde prvo zaposlitev v roku enega leta po zaključku študija. Diplomanti študijske smeri Pravo lahko – ob pogoju zaključene prve in druge stopnje študija pravne smeri – pristopijo na pravniški državni izpit ter se usmerijo v vse klasične pravniške poklice (kot so sodnik, tožilec, odvetnik, notar). Zaradi široke uporabnosti znanja pa se jim veliko zaposlitvenih možnosti odpira v javnem in zasebnem sektorju. Diplomanti študijske smeri Pravo in management infrastrukture in nepremičnin se zaposlujejo predvsem pri podjetjih, ki se ukvarjajo z nepremičninami, gradbeništvom, energetiko, infrastrukturo ter na položajih srednjega in višjega managementa v večjih podjetjih. Zaposlitvene možnosti se vsem diplomantom fakultete odpirajo tudi v javnih podjetjih, državni upravi, zavodih, gospodarstvu in drugih dejavnostih, kjer se zahteva specifično znanje s področja prava in managementa nepremičnin.

 

Kakšne študente iščete, si želite?

Ambiciozne, proaktivne, željne znanja in vrhunskega akademskega okolja.

 

Evropska pravna fakulteta

Delpinova ulica 18B, 5000 Nova Gorica

05 338 44 00

info@evro-pf.si

https://www.evro-pf.si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.