PREDSTAVLJA SE: Fakulteta za logistiko

Kako bi se predstavili v nekaj stavkih?

Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru je edina fakulteta v Sloveniji, specializirana za logistiko. Mednarodno akreditirani študijski programi so sodobno zastavljeni, vsebine pa v veliki meri temeljijo na ustvarjanju novega znanja kot posledica znanstvenoraziskovalnega dela fakultete.

 

Katere so prednosti študija na vaši fakulteti?

Študij na fakulteti je organiziran kot kombinacija klasičnega in e-študija, kar pomeni, da je del obveznosti prenesenih v e-učilnico in jih študenti lahko opravijo kjerkoli. Pomembna prednost so tudi laboratoriji fakultete, kjer se študenti seznanijo z opremo, ki jo bodo uporabljali v realnem okolju.

 

Kateri so vaši največji dosežki?

S svojim izobraževalnim in znanstveno-raziskovalnim delom smo postavili logistiko na zemljevid znanstvenih disciplin. Tudi naši diplomanti doprinašajo k razvoju logistike kot dejavnosti, saj zasedajo vodilna delovna mesta v industriji. Med študenti imamo tudi nekaj odličnih športnikov, bronasto olimpijko Lucijo Polavder in Eneja Marinčiča, bronastega mladinskega svetovnega prvaka. Med diplomanti imamo med drugim svetovno uveljavljenega alpinista Luko Lindiča. 

 

Katere novosti ste vpeljali nazadnje in kaj pripravljate za naprej?

Stremimo h kakovosti izobraževalnih programov, zato študijske programe vsako leto posodabljamo, da smo v trendu z novostmi iz logistike ter da posredujemo študentom ustrezno logistično znanje in potrebne kompetence po posameznih študijskih stopnjah. Posredovano znanje temelji na izsledkih znanstveno – raziskovalnega procesa fakultete, ki se vse bolj proizvaja v projektih z gospodarstvom ter mednarodnih projektih, s čimer se zagotavlja njihova inovativnost ter internacionaliziranost.

V naše študijske programe vključujemo najsodobnejše teorije, na podlagi katerih s pomočjo transformacije tekom znanstveno-raziskovalne dejavnosti ustvarjamo aplikativno znanje, ki se preko študijev primerov manifestira v konkretnih rešitvah. Pri tem je na visokošolskem študijskem programu poudarek na neposredni uporabi praktičnih znanj, na univerzitetnem programu uporaba sodobnih teorij. 

 

Kakšne možnosti se študentu odprejo s študijem na vaši fakulteti?

Študentom omogočamo sodelovanje na aplikativnih izzivih iz gospodarstva, bodisi v okviru javnih razpisov oz. zahvaljujoč našemu poglobljenemu sodelovanju z gospodarstvom. Dobre raziskave nato predstavijo na mednarodnih konferencah in študentskih simpozijih. Z delom na projektih imajo predvsem študenti univerzitetnega študija, ki na programu sicer nimajo obveznega praktičnega usposabljanja, kot ga imajo študenti visokošolskega strokovnega programa, da se seznanijo z morebitnimi bodočimi delodajalci. 

 

Kakšne obštudijske dejavnosti ponuja fakulteta?

Fakulteta ima odlične tutorje študente in angažirane predstavnike Študentskega sveta, ki skrbijo, da se študenti odlično počutijo na fakulteti, poskrbijo pa tudi za obštudijska druženja. Leta 2010 smo organizirali prvi mednarodni študentski simpozij logistike, ki se sedaj vsako leto seli od Nemčije, Poljske, Kitajske, letos ga gosti turški Izmir. Študentom omogočamo tudi udeležbo na mednarodni poletni šoli, kjer imajo možnost navezovanja stikov z udeleženci iz vsega sveta.

 

Kakšne so zaposlitvene možnosti vaših diplomantov?

Logistika je izredno perspektivna dejavnost, njen ekspanzivni razvoj je posledica spremenjenih poslovnih modelov in razvoja novih tehnologij. V Sloveniji smo trenutno priča gradnji logističnih centrov, ki odpirajo nova delovna mesta in odlične možnosti za zaposlitve. Tudi raziskave trga dela panogi logistike napovedujejo zaposlovanje.

 

Kakšne študente iščete, si želite?

Želimo si motivirane študente, ki jih logistika veseli in so željni dela na interdisciplinarnem in dinamičnem področju logistike.

 

Univerza v Mariboru, Fakulteta za logistiko
Mariborska cesta 7, 3000 Celje

03 428 53 00
info.fl@um.si

http://fl.um.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.