PREDSTAVLJA SE: Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto

Kako bi se predstavili?

Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto letos obeležuje 10-let delovanja. Temeljni cilj visokošolskega strokovnega študijskega programa Zdravstvena nega je izobraziti diplomirane medicinske sestre/diplomirane zdravstvenike za kompetentno izvajanje sodobne zdravstvene nege na vseh nivojih zdravstvene dejavnosti. Program je usklajen z evropsko direktivo o priznavanju poklicnih kvalifikacij. Fakulteta izvaja tudi podiplomske študijske programe s področja zdravstvenih ved.

 

Katere so prednosti študija na vaši fakulteti?

Fakulteta ima dobro opremljene kabinete za poučevanje specifičnih področij zdravstvene nege. Sodelujemo s preko 50 učnimi zavodi, kar omogoča študentom opravljanje kliničnega usposabljanja v bližini domačega kraja. Študenti iz oddaljenih krajev lahko bivajo v študentskem domu, tudi ostala infrastruktura Novega mesta omogoča dobro študentsko življenje.

 

Kakšne možnosti se študentu odprejo s študijem na vaši fakulteti?

Program Zdravstvena nega je usklajen z evropsko direktivo, zato imajo študentje možnost zaposlitve v vseh državah članicah EU. Študenti imajo po zaključenem študiju zdravstvene nege tudi možnost nadaljevanja študija na 2. in 3. stopnji. Fakulteta vpisuje v magistrski študij Vzgoja in menedžment v zdravstvu in doktorski program Edukacija in menedžment v zdravstvu. Novost v študijskem letu 2018/19 bo magistrski program Integrirana zdravstvena in socialna oskrba.

 

Kakšne obštudijske dejavnosti ponuja fakulteta?

Študenti Fakultete za zdravstvene vede so aktivni v obštudijskih dejavnosti na fakulteti ter pri številnih prostovoljskih aktivnostih. Sodelujejo na študentski konferenci s področja zdravstvenih ved. Udeležujejo se tekmovanj s področja zdravstvene nege zlasti reanimacije in prve pomoči. Ekipa naše fakultete je že dvakrat zapored osvojila 1. mesto na tekmovanju za Best CPR Team.

 

Kakšne so zaposlitvene možnosti vaših diplomantov?

Zdravstvena nega je večen poklic. Kolikor dolgo bo obstajalo človeštvo, bo obstajala tudi potreba po negovanju, sočutju in razumevanju.  Zaposlitvene možnosti diplomantov Zdravstvene nege so zelo dobre, glede na projekcije staranja populacije pa se bodo potrebe po kadrih s področja nege in oskrbe v prihodnosti še povečevale.

 

Kakšne študente iščete, si želite?

»Medicinska sestra je človek, ki krepi, spodbuja in ščiti, človek, ki je pripravljen skrbeti za bolne, poškodovane in ostarele.« Želimo si študentov, ki se bodo z veseljem pripravljali na to delo, usvajali nova znanja, razvijali človeške vrednote in jih prenašali v klinično okolje oz. v druga okolja, kjer bodo izvajali nego in oskrbo prebivalstva ter bodo v svojem okolju tudi zdravstveno vzgojno delovali.

 

Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto

Na Loko 2, 8000 Novo mesto

Telefonska številka: 07 393 00 18

Elektronski naslov: fzv.nm@guest.arnes.si

Spletna stran: www.fzv.vs-nm.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.