Marec v Stari elektrarni

Marec v Stari elektrarni pričenjamo v barvah Vie Negative, naslednji teden namreč predstavljamo

njihovo novo premiero z naslovom 365PADCEV. Premiera: 9. in 10. marec ob 20.00, ponovitve 20. in 21. marca in potem vsak mesec do konca sezone

 

VIA NEGATIVA: 365PADCEV
Nenehno nekam padamo. Vse nas nekam vleče.
Politike pred kamere, zemljo proti soncu, performerje na oder, občinstvo v gledališče.
Vsaka predstava je nevarno spolzka situacija. Za izvajalce in za občinstvo. Vsi iščemo nekaj edinstvenega, neponovljivega, nepozabnega. Ta pot je polna nepričakovanih zdrsov, padcev in neuspehov. Ravno zaradi tega delamo teater in zato nas vleče na predstave. Tvegamo. Brez tveganja se ne pride nikamor.

 

Zbor za publiko

Zbor za publiko je serija javnih diskusij, na katerih se bomo pogovarjali o aktualnih uprizoritvah na ljubljanski neodvisni sceni z namenom, da formiramo prostor reflektirane debate o tem, kar smo gledali, kako smo gledali in kaj smo videli. Vzpostaviti želimo odprt pretok gledalskih izkušenj, mnenj, refleksij in pričakovanj. Zbor za publiko organiziramo štiri partnerske organizacije – zavod Maska, Via Negativa, društvo Mesto Žensk in zavod Bunker, Ljubljana.

 

Drugi Zbor za publiko v gledališki sezoni 2017/2018 bo v sredo, 21. marca sledil predstavi 365PADCEV Vie Negative, ki bo ob 20.00 v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana.

 

Nadaljujemo s ponovitvami Prve altruistične predstave slovenskega režiserja, avtorja, performerja Mareta Bulca, ki je doživela premiero 22. novembra 2017 in požela navdušene kritiške odzive in odlične odzive publike. Ponovitve pripravljamo 16. in 17. marca ob 18.00 in 20.00, zadnja predstava 17. marca ob 20h pa bo v angleškem jeziku.

 

 

Marko Bulc:

PRVA ALTRUISTIČNA PREDSTAVA

 

16. marec ob 18.00 in 20.00
17. marec ob 18.00

17. marec ob 20.00, predstava bo v angleškem jeziku

 

Prva altruistična predstava je solo projekt Marka Bulca, nastala pa je desetletje po njegovi zadnji solo uprizoritvi z naslovom Zadnja egoistična predstava. Avtorjeva tema je tokrat nasprotni ekstrem – altruizem.

 

“Prva altruistična predstava je odlična uprizoritev o aktualnem stanju uprizoritvenih praks, predvsem  o njihovem domnevnem družbenoaktivističnem  potencialu. “ Petra Vidali, Večer

 

V okviru projekta Igrišče za gledališče 2.0 bomo v tednu od 12. do 18. marca v Stari elektrarni priredili Kulturne dneve za osnovne šole iz vse Slovenije. Kulturni dnevi bodo namenjeni učencem 7., 8. in 9. razreda ter spoznavanju sodobne uprizoritvene umetnosti – tako da mladi umetnost spremljajo kot gledalci in jo spoznajo tudi kot ustvarjalci. Predstavili jim bomo dve slovenski predstavi: Žigan Kranjčan in Gašper Kunšek: Alien Express ter predstavo iz Glejevega cikla Generacija generaciji: Kamor še ni stopila človeška noga.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.