PREDSTAVLJA SE: Fakulteta za socialno delo

Izobraževanje za socialno delo obstaja v Sloveniji že več kakor pol stoletja. Šola za socialne delavce z dveletnim programom je bila ustanovljena leta 1955. V sedemdesetih letih je bila vključena v Univerzo v Ljubljani kot višja šola. Oblike in metode dela, ki jih je razvila, so temelj sodobnega socialnega dela v Sloveniji. Med njimi so svetovanje, skupinsko, skupnostno in ulično delo in delo z družino.

Kako bi se predstavili?
Smo edina fakulteta za socialno delo v Sloveniji. S študijem omogočamo razumevanje človeških socialnih stisk ter študentke in študente učimo, kako jih je možno zmanjšati in odpraviti. Socialno delo temelji na človekovih pravicah in družbeni pravičnosti. Opozarjamo na krivične prakse, ki vplivajo na slabšanje življenjskih razmer ljudi, in skupaj z uporabniki soustvarjamo rešitve.

Katere so prednosti študija na vaši fakulteti?
Največja prednost je odlično organizirana in obsežna praksa v vseh letnikih študija.

Katere novosti ste vpeljali nazadnje in kaj pripravljate?
Pravkar smo popolnoma prenovili in razširili prostore fakultete ter posodobili študijski program.

Kakšne možnosti se študentu odprejo s študijem na vaši fakulteti?
Študentke in študenti imajo možnost študija na magistrski in doktorski ravni. Na magistrski stopnji je na voljo več programov, vendar ni nujno, da so vsi razpisani vsako leto. V študijskem letu 2017/18 je bilo razpisanih sto mest za redni študij programa Socialno delo, včasih pa je možno izbrati tudi programe Duševno zdravje v skupnosti, Socialno delo s starimi ljudmi, Socialno delo z družino ter Socialno vključevanje in pravičnost.

Kakšne obštudijske dejavnosti ponuja fakulteta?
Na fakulteti je aktiven Študentski svet Fakultete za socialno delo, ki organizira obštudijske dejavnosti.

Kakšne so zaposlitvene možnosti vaših diplomantov?
Socialni delavci in delavke se zaposlujejo ne le na področju socialnega varstva (v centrih za socialno delo in socialnih zavodih), ki je njihovo matično področje, temveč povsod, kjer ljudje delajo in živijo, v podjetjih in drugih organizacijah, lokalnih skupnostih, na področju vzgoje in izobraževanja, zdravstvu, pravosodju in ustanovah za izvajanje kazenskih sankcij, v zavodih za zaposlovanje, prostovoljnih in dobrodelnih organizacijah in drugod.

Kakšne študente iščete, si želite?
Vedoželjne, pripravljene na raziskovanje in soustvarjanje, angažirane, z občutkom za sočloveka.

Fakulteta za socialno delo | Faculty of Social Work

Naslov:    Topniška 31, SI-1000 Ljubljana,

Telefon:   01 280 92 59

E-pošta:  

Splet:       www.fsd.uni-lj.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.