JobFair 2018

Se želiš dokazati in pokazati predstavnikom uspešnih podjetij v Sloveniji in Evropi? Pridi na karierni sejem na Fakulteti za elektrotehniko med 26. In 29. marcem!

JobFair je zaposlitveni sejem, ki ga letos organizirajo že enajsto leto zapored in katerega glavni namen je spodbujanje sodelovanja med perspektivnimi študenti, podjetji in fakultetami.

Vsako leto EESTEC, društvo študentov elektrotehnike in računalništva, sodeluje s širokim spektrom podjetij, ki se za študente zanimajo že v času njihovega študija. Sodeluje tudi s Fakulteto za računalništvo in informatiko ter Fakulteto za elektrotehniko . Na Fakulteti za elektrotehniko bodo postavljene stojnice podjetij, pri katerih se bodo lahko študentje pozanimali o njihovem delovanju ter možnostih zaposlitve, praks in štipendij.

Vzporedno bo potekal tudi zanimiv spremljevalni program (pisanje CV-ja, podajanje feedback-a, delo v skupini …), kjer bodo udeleženci pridobili znanja, ki jim bodo koristila pri iskanju zaposlitve pa tudi v vsakdanjem življenju.

Ponovno bodo organizirali hitre zmenke, na katerih bodo imeli študentje nekaj minut časa, da posamezne predstavnike podjetij prepričajo, zakaj zaposliti ravno njih. Potekala bo tudi okrogla miza, kjer bodo izbrani govorci razpravljali o zanimivi aktualni temi.

Program:

Stojnice

Na stojnicah se lahko obiskovalci neposredno pozanimajo o delovanju posameznih podjetji, njihovih možnostih zaposlovanja ter s predstavniki izmenjajo kontakte.

Delavnice

Na treningih bodo udeleženci osvojili nekaj osnov t. i. mehkih veščin, ki so zelo pomembne za uspešno karierno pot. Sem spadajo različne veščine, kot so delo v skupini, upravljanje s časom, vodenje projektov, obvladanje telesne govorice ipd. Poleg mehkih veščin se bodo udeležnci lahko naučili tudi kako ustvariti prepričljiv Linkedin račun in preverili kakovost svojega CV-ja.

Hitri zmenki

Hitri zmenki predstavljajo možnost neposrednega stika s kadrovniki in direktorji uspešnih podjetij, kjer imata obe strani 6 minut časa, da se spoznata. Udeleženci bodo zagotovo odšli zadovoljni, če ne z novo službo v žepu, pa vsekakor z novimi vplivnimi poznanstvi, ki jim bodo še kako prišla prav v prihodnosti.

Case study

Je koncept interaktivnih delavnic, kjer podjetja študentom predstavijo specifičen problem, ti pa se preizkusijo v iskanju inovativnih ter svojevrstnih načino reševanja teh problemov. Študentje tako dobijo priložnost, da se soočijo z realnimi problemi iz stroke, podjetja pa pridobijo svež pristop k problemu in razmišljanje izven okvirjev.

Ujemi karierno frekvenco in pridi na JobFair 2018!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.