Predstavljamo doktorski študijski program arhitektura

fakulteta za ahritekturo stare stopnice

Program izobražuje samostojnega znanstvenega raziskovalca za najširše problemsko področje arhitekture, ki izkazuje tako odgovornost do kulturnega prostora kot tudi medkulturno primerljivo odličnost. Odgovornost za arhitekturo kot znanstvenoraziskovalno področje in za arhitekturo kot kulturni prostor izhaja iz pomena arhitekturnega oblikovanja, kakovosti zgradb, njihove usklajenosti z okoljem, spoštovanja naravne in mestne krajine, ki je v javnem interesu. Javni interes je glede kakovosti fizičnega prostora zaščiten s slovensko in evropsko zakonodajo.

Doktorski študijski program ARHITEKTURA, je torej namenjen:

• arhitektom, ki bi se radi raziskovalno poglobili v teoretske temelje arhitekture, v aplikativno in razvojno delo za boljšo kakovost arhitekturnega prostora v najširšem pomenu, v meddisciplinarnem, mednarodnem raziskovalnem okolju;

• arhitektom, ki bi se radi po večletni praksi v arhitekturi, urbanizmu, upravi ipd. kritično za trenutek izmaknili vsakdanji rutini, si ‘privoščili’ refleksijo o metodah dela in tudi (ali predvsem) o svojem osebnem kreativnem opusu; pri tem pa bi radi našli nov zagon za boljšo kakovost in konkurenčnost svoje prakse;

• gradbenikom, krajinskim arhitektom, sociologom, okoljskim in razvojnim psihologom, geografom, prometnim strokovnjakom, umetnostnim zgodovinarjem, arheologom, informatikom, prostorskim planerjem, industrijskim oblikovalcem, ekspertom s področij pedagogike, didaktike, jezikov, komunikologije, politologije, filozofije, pa tudi matematike, statistike, biologije, klimatologije… skratka vsem strokovnim profilom, ki se neposredno ali posredno v interdisciplinarnih povezavah ukvarjate (ali bi se lahko ukvarjali!) s problemskim področjem arhitekture v najširšem smislu (arhitekture, urbanizma, oblikovanja interierjev…), in bi radi svoje znanje poglobili in razvili ob intenziviranem meddisciplinarnem soočenju.

Kandidate vljudno vabimo na informativni dan, ki bo v sredo, 22. maja 2019, ob 18.00 na Fakulteti za arhitekturo, Zoisova 12, Ljubljana, v Fabianijevi predavalnici.

Kandidati se morajo na študij prijaviti najkasneje do vključno petka, 23. avgusta 2019, s prijavo preko spletnega portala eVŠ.

Glavni urednik

Bodi prvi in oceni prispevek: 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.