Prek roba prelivajoč zaslon vrhunskih naprav družine Huawei P40

Huaweieva družina premijskih pametnih telefonov »P« tradicionalna združuje najboljše tehnologije z najnovejšimi oblikovalskimi smernicami, za katere navdih vse pogosteje najdejo v naravi.

Umetnost gibanja ponazarja svobodo neomejenega potepanja, brez kakršnih koli omejitev. V tem načelu oblikovano ohišje premijskih pametnih telefonov Huawei P40 zato izraža živahnost, naravno in tekočo kot občutek za ritem.

Zaslon, ki vas potegne vase

Oblikovalsko so naprave družine Huawei P40 osnovane na »umetnosti gibanja«, ki jo navdihuje fluidnost. Kot baletka, ki izraža drugačno eleganco in energijo, ko miruje ali ko pleše, premijske naprave nove družine poenostavljajo lepote tega dejstva. S tem pa navdih preoblikujejo v sodobno oblikovno formo, neoprijemljivo in brezhibno povezano z naravo. Podobno kot je z njo povezan Center Hejdarja Alijeva v Bakuju prestolnici Azerbajdžana, ki ga je zasnovala iraško-britanska arhitektka Zaha Hadid.

Ozki robovi, za kar največjo površino zaslona

Voda je vir življenja, vseprisotna kot fizikalni mehanizmi, ki urejajo njeno stanje in obliko. Huawei je vedno premikal meje možnega, medtem ko so iskali rešitev idealnega zaslona brez robov. S pomočjo nove tehnologije je zato zaslon rahlo ukrivljen, lahko bi dejali napet, preko vseh štirih robov. Kot kozarec do vrha napolnjen z vodo, ki ji razlitje preprečuje le fizikalna lastnost površinske napetosti. Pametna telefona Huawei P40 Pro in P40 Pro + sta kot prva v panogi opremljena s takšnim zaslonom, zato omogočata uravnoteženo in hkrati polno izkušnjo gledanja.

Huawei

Imenujejo ga »Huawei Quad-curve Overflow Display« – eleganten in vitek zaslon brez robov, ki bo uporabnika navdušil. V primerjavi z zaslonom lanskega modela Huawei P30 Pro, ki je ukrivljen na levem in desnem robu, je pri Huawei P40 Pro in P40 Pro + ukrivljen na vseh štirih straneh. Krivini na levem in desnem robu pa sta bolj strmi, da se zlijeta v brezmejno obliko udobno za držanje. Gladkost zaslona pa se tudi dobro ujema z zaslonskimi potezami vmesnika, ki zagotavljajo vrhunsko uporabniško izkušnjo.

Zaobljeni vogali za slog in učinkovitost

Ena najboljših je racionalizirana oblikovalska smernica, ki simbolizira visoko učinkovitost in prefinjenost, hkrati pa predstavlja spremembe. Naprave družine Huawei P40 pa gredo celo preko smernice prelivanja. Vključujejo namreč na novo oblikovane okrogle vogale, v katerih se siceršnji tanek kovinski okvir razširi za edinstven poenoten videz, ki se neopazno zlije s preko robov napetim zaslonom. Pametna telefona Huawei P40 Pro in P40 Pro + dosegata odlično ravnovesje med okroglimi vogali in ukrivljenimi robovi zaslona, s čimer zagotavljata optimalno učinkovitost, saj je vsebina na zaslonu vedno pravilno prikazana.

Sklop zadnjih kamer

Ritem je v skladbi ali na sliki skrit v pasteh. Od začetka do konca vključuje odtenke, ki jih je treba skladno razporediti, to pa je vodilo oblikovanje sklopa zadnjih kamer pametnih telefonov družine Huawei P40. Opremljeni so namreč z nadgrajenimi fotografskimi tehnologijami, naprednimi tipali in ureditvijo objektivov, ki sledi oblikovalskim smernicam in hkrati zagotavlja učinkovito delovanje. Zasnova namreč sledi tradiciji družine »P«, to je horizontalni poravnavi logotipa s sklopom zadnjih kamer. V njem so vsi elementi, velikost pa je ravno pravšnja, da je naprava oblikovalsko uravnotežena kot umetniška slika.

Huawei P40

Po eni strani pametni telefoni družine Huawei P40 vključujejo oblikovanje v slojih. Od znotraj navzven so podrobnosti pravilno razporejene v ravni, ki tvorijo harmonični niz. Na hrbtišču naprave je zato pravokotni element s sklopom kamer in z zaobljenimi robovi, različno velik odvisno od modela pametnega telefona in števila zadnjih kamer. Izstopajoča plošča, položaj kamer na njej in velikost posameznih objektov pa skupaj tvorijo popolno razmerje kot Fibonaccijeva zlata spirala. Videz sklopa kamer je tudi zato harmoničen in ritmičen, kot počasi premikajoči se oblaki na nebu ali tekoča voda.

Po drugi strani pa so bili pozorni tudi na podrobnosti, saj ima vsaka svoj pomen in vlogo. V postopku oblikovanja in izdelave jim Huawei namreč posveča veliko pozornosti, kot bi šlo za brušenje dragocenega dragulja.

Izvrstno izdelane podrobnosti

Podrobnosti sklopa kamer, lepota izdelave

a/ Huawei je veliko pozornosti namenil oblikovanju objektivov posameznih kamer ter njihovi postavitvi. Prostor zanje je od ostalih elementov v sklopu zadnjih kamere na primer ločen z drugačnim barvnim odtenkom, s tem pa je dosežen poudarek na glavne tri kamere, ki jih uporabljate za fotografiranje in snemanje videoposnetkov.

b/ Vrhnje leče objektivov so prevlečene z ikoničnim modrozelenim filtrom, ki se sveti kot safir, hkrati pa ohranja odlične optične lastnosti. Kombinacija in velikost objektivov pa sta plod iskanja popolne kombinacije, najdene na podlagi dolgotrajnih poskusov.

Huawei P40

c/ Pri oblikovanju pametnega telefona Huawei P40 Pro + pa so uporabili integrirano zasnovo, s katero so zmanjšali debelino sklopa kamer in s tem razmik do hrbtišča telefona. To je zahtevalo uporabo naprednih tehnologij in materialov, med drugi diamantni postopek rezanja in posebni proces poliranja keramike. Keramična zasnova in podrobnosti kamer medsebojno odbijajo svetlobo in ustvarjajo sence, zaradi česar se sklop kamer blešči kot nakit.

Vrhunec natančnosti, inovativna brezšivna tehnologija

Futuristična oblika pametnih telefonov družine Huawei P40 je plod izvrstne izdelave, pri čemer je uporabljan vrhunski postopek nameščanja zaslona, zaradi katerega je lahko okvir ohišja izredno tanek. Steklene plošče in kovinski okvir pa so popolnoma gladko povezani, kar se poleg na estetiki naprave pozna v udobnem oprijemu. Zaobljene vogale okvirja pri Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro + pa odlično dopolnjujejo preko robov napet zaslon.

Voda

V družino pametnih telefonov Huawei P40 sodijo premijski modeli Huawei P40, Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro + in model srednjega razreda Huawei P40 lite. Poleg zmogljivih procesorjev ter poudarka na fotografski odličnosti jih odlikuje tudi tržnica AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia. Hkrati z njimi pa je Huawei predstavil tudi novo pametno uro Huawei Watch GT 2e.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.