Pridružite se velikemu natečaju za razvijalce aplikacij

Razvijalci se lahko od danes prijavijo na globalno tekmovanje z nagradnim skladom v višini milijon ameriških dolarjev, za spodbujanje razvoja aplikacij v okviru Huaweievih mobilnih storitev (HMS). Najboljših 20 razvijalcev se bo pomerilo na dogodku v živo, kjer bodo lahko svoje aplikacije predstavili milijonom uporabnikov. Zmagovalci pa bodo prejeli tudi nagrade v višini do 20 tisoč dolarjev.

Vodilno tehnološko podjetje Huawei vabi razvijalce iz vsega sveta, da sodelujejo na natečaju razvoja aplikacij v okolju mobilnih storitev HMS, imenovanem AppsUp. Njegov namen je združiti najboljše razvijalce in jim nuditi okolje, v katerem bodo lahko prikazali vse svoje znanje.

Na natečaju AppsUp bodo imeli razvijalci možnost preizkusiti svoje veščine in sposobnosti s pomočjo celotnega nabora orodji in virov, ki ga nudita okolji HMS in HMS Core. Zamisliti si bodo morali, nato pa tudi razviti inovativno aplikacijo, ki poenostavi uporabnikov vsakdan. Regijski dogodki bodo potekali na Kitajskem, v azijsko-pacifiški regiji, Južni Ameriki, na Bližnjem vzhodu in v Afriki ter Evropi, medtem ko bo finalni dogodek potekal v živo meseca septembra.

Matjaž Kermelj iz Huawei Slovenija je napoved dogodka pospremil z besedami: »Z natečajem AppsUp upamo, da bomo odkrili inovatorje v skupnosti razvijalcev in jim pomagali realizirati ideje ter ponuditi platformo, prek katere bodo lahko svoje delo pokazali več kot 600 milijonom uporabnikom naprav Huaweia. Z velikim navdušenjem čakamo, kaj bodo razvijalci ustvarili z izkoriščanjem zmogljivosti, ki jih ponujajo Huaweieve mobilne storitve. Ideja je, da bi tudi na ta način našim uporabnikom ponudili nove in inovativne aplikacije, ki jim bodo pomagale v njihovem vsakodnevnem življenju.«

Natečaj nadarjenim razvijalcem omogoča, da osvojijo denarne nagrade do višine 20 tisoč ameriških dolarjev, medtem ko je v skladu za nagrade kar milijon dolarjev. Poleg denarnih nagrad bodo udeleženci dogodkov imeli možnost prikazati svoje aplikacije v tržnici AppGallery in jih na ta način približati milijonom uporabnikom iz več kot 170 držav.

Uspešni tekmovalci bodi imeli v omenjeni tržnici tudi dostop do virov za promocijo, do naložbenih priložnosti, ekskluzivnih dogodkov, tečajev in certifikatov Huawei Developer, prav tako pa bodo prejeli tudi najnovejši pametni telefon Huawei P40 Pro. Posebnih nagrad pa bodo deležni zmagovalci kategorij za izjemno igro in izjemno inovacijo.

Za uporabo zbirke razvojnih orodij in storitev HMS Core se je že odločilo več kot 1,4 milijona razvijalcev, podpira pa jih več kot 60 tisoč aplikacij iz vsega sveta. Z brezhibnim delovanjem omogočajo, da Huaweieve naprave zagotavljajo izjemno uporabniško izkušnjo. Aplikacije, ki jih bodo razvijalci prijavili na natečaj, bodo zato morala stremeti k pametnejšemu življenjskemu okolju oziroma boljšemu digitalnemu življenjskemu slogu za vse uporabnike naprav Huaweia.

Kako se lahko prijavite?

Da bi lahko sodelovali, se morajo razvijalci med 30. junijem in 30. avgustom 2020 prijaviti na uradni spletni strani natečaja AppsUp. Prijavite se lahko kot posameznik ali pa kot ekipa do treh članov.

Vse prijavljene aplikacije morajo biti razvite z uporabo izbranih zmogljivosti HMS Core in poslane v pregled prek uradne spletne strani najkasneje do 30. avgusta 2020 do 12. ure  po srednjeevropskem času. Žirija v sestavi uglednih strokovnjakov iz tehnološke industrije in Huaweia bo nato vsako aplikacijo ocenila na podlagi njene funkcionalnosti, inovativnosti, komercialne vrednosti in praktičnosti.

Na spletni strani natečaja in v tržnici AppGallery bo nato objavljenih po 20 aplikacij iz vsake regije, da jih bodo lahko ocenili in jim svoje glasove namenili tudi uporabniki. Najboljše iz faze javnega glasovanja se bodo uvrstile na finalni dogodek, kjer bodo znova ocenjene.

Oktobra bodo izbrani finalisti svoje aplikacije predstavili strokovni žiriji in se na zaključnem  slovesnem dogodku, katerega čas bo pravočasno objavljen, potegovale za najvišje denarne nagrade.

Za več informacij obiščite spletno mesto natečaja AppsUp na sledeči povezavi: https://bit.ly/huawei-appsup

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.