Prihaja študentski hekaton Innovation Days 2021

Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z evropsko mrežo EIT Health že tretje leto zapored organizira Innovation Days, dvodnevno tekmovanje ekip v hekanju rešitev za različne izzive. Letošnja osrednja tema tekmovanja bo »Work-health Balance«, znotraj katere se bo iskalo specifične ideje za boljše počutje in zdravje, tako doma kot v delovnih okoljih. Tekmovanje bo potekalo virtualno, 22. in 23. oktobra, prijave pa so odprte še do 14. oktobra.

Slovenija ena izmed evropskih tekmovalnih lokacij

Innovation Days so študentska tekmovanja, namenjena spodbujanju zdravstvenih inovacij. Tekmovanja potekajo po celi Evropi v sklopu EIT Health, ene največjih evropskih javno-zasebnih partnerstev na področju zdravstvenih inovacij. LUI kot slovensko središče za EIT Health predstavlja vstopno točko vsem slovenskim inovatorjem z idejo na področju zdravja in zdravstva.

Letošnja slovenska tema tekmovanja »Work-health Balance« je posebej aktualna, saj smo zaradi covid-19 sprememb dela in zasebno-poslovnega življenja bolj podvrženi pomanjkanju časa in slabši skrbi za lastno zdravje. Ali lahko razvijemo nove navade, ki bi prispevale k dobremu počutju in zdravju posameznikov in družbe? Kaj lahko storimo za lastno psihofizično kondicijo in za zdravje širše skupnosti tudi izven zdravstvenega sistema? Kako lahko izboljšamo zdravje na delovnem mestu? V sklopu široke tematike bo letošnji dvodnevni hekaton omogočil razvoj neštetih inovacij v smislu aplikacij, športnih aktivnosti, ergonomije, prehrane, družabnih iger in drugih izboljšav, ki prispevajo k bolj zdravemu vsakdanu vseh Evropejcev.

Rešitve za boljše zdravje in počutje

Na Innovation Days hekatonu boste študentje razvijali lastne ideje znotraj enega izmed štirih izzivov:

1. »Active and healthy employees«, znotraj katerega boste iskali rešitve za večje zadovoljstvo, zdravje in aktivnost zaposlenih med delovnikom, kot tudi v domačem okolju in obratno.

2. »Home-office ergonomics« se je v času epidemije izkazal kot posebej pereč izziv, saj so številni zaposleni svoje pisarne preselili v lastne domove. Kako lahko prilagodimo naše domove in delovna okolja, kakšne so pisarne prihodnosti?

3. »Digital health« je verjetno najbolj vroče področje v zdravstvu, kjer boste iskali inovativne načine digitalnega spremljanja zdravja in razmišljali v smeri izboljšav zdravja posameznikov in kolektiva s pomočjo digitalizacije.

4. “Razvijmo produkt za 21. stoletje« je gostujoči izziv Merkur zavarovalnice, kjer boste udeleženci na podlagi opažanj lastnih strahov in tveganj, pred katerimi bi se želeli zaščititi, oblikovali novo zavarovanje, ki bi z najnovejšim zavarovalnim kritjem navdušilo mlade.

Ne le idejne rešitve, tudi nova znanja in finančna nagrada

Študentje boste pred pričetkom hekanja spoznali metodo Design Thinking, ki vam bo služila kot ogrodje za razvoj ideje. Na tekmovanju vam bodo v pomoč tudi strokovni mentorji, ki so sami izkušeni podjetniki. Tekom hekatona vas čaka tudi delavnica uspešnega predstavljanja idej, saj vas konec drugega dne čaka predstavitev lastne inovativne rešitve pred izbrano podjetniško komisijo.

Zmagovalna ekipa bo prejela denarno nagrado v višini 1500 evrov in uvrstitev na finalni vseevropski dogodek Innovation Days. Zmagovalci boste v družbi preostalih evropskih finalistov s svojo idejo predstavljali Slovenijo in se potegovali za evropsko zmago. Najbolj inovativne ekipe boste poleg tega pridobile tudi možnost nadaljevanja razvoja ideje v LUI-jevem start-up programu.

Hekanje iz udobja doma

Tekmovanje bo potekalo od petka, 22. oktobra, do sobote, 23. oktobra, povsem virtualno, prek platforme Zoom. Tekmovanje je odprto za vse dodiplomske, magistrske in doktorske študente, ki vas zanimajo inovacije na področju zdravja, dobrega počutja in zdravstva. Za udeležbo ne potrebujete podjetniško-zdravstvenih predznanj ali izkušenj. Prijavite se lahko kot posamezniki ali pa kot ekipe, saj boste posamezniki pred začetkom hekatona razvrščeni v multidisciplinarne time.

Čas za prijavo se izteka

Hekaton Innovation Days vam ponuja nove podjetniške izkušnje in znanja, poleg tega pa možnosti novih poznanstev, potencialnih partnerstev, predstavitev ideje izkušenim podjetnikom, treniranje javnega nastopanja, ter seveda možnost glavne finančne nagrade 1.500 € in odprtje vrat do lastne start-up poti.

Prijave sprejemajo do 14. oktobra 2021, do 23:59 na spletni strani Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja: https://lui.si/innovation-days-2021.

Rok prijave je podaljšan do 19. 10. 2021.

Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekKaj moram urediti za faks?
Naslednji članekKratka zgodovina LGBT skupnosti
Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.