Priključite se Fakulteti za energetiko!

Fakulteta za energetiko je članica Univerze v Mariboru, ki svoje študijske programe izvaja v Krškem in Velenju, to je v dveh največjih energetskih bazenih v Sloveniji. Študenti Fakultete za energetiko imajo tako omogočen neposredni stik z različnimi energetskimi sistemi, kar predstavlja veliko dodano vrednost pri študiju. Temeljni namen izobraževanja in raziskovanja na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru je pridobivanje kompetenc s širokega področja energetike, prednjačijo pa področja elektroenergetike, strojne energetike ter jedrske energetike.

Prav tako je kot veliko prednost študija na Fakulteti za energetiko pomembno izpostaviti zelo dobre povezave fakultete z gospodarstvom, tako na področju izvajanja študijskih programov, izvajanja praktičnega usposabljanja, kot tudi na področju projektnega dela.

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru z individualnim pristopom k študentom ter vrhunsko opremljenimi laboratoriji ustvarja odlične pogoje za kvaliteten študij in pripravljenost diplomantov na izzive, ki jih prinaša prihodnost na področju energetike. Zelo pomembno vlogo pri zagotavljanju primernih pogojev predstavlja infrastruktura Inštituta za energetiko, kjer študenti izvajajo laboratorijski del študijskih obveznosti in sodelujejo pri izvajanju projektnega in raziskovalnega dela. Študenti so aktivno vključeni v projektno delo, kjer lahko v praksi uporabijo pridobljeno teoretično znanje in pridobivajo prepotrebne izkušnje pred vstopom na trg dela.

Diplomanti imajo po zaključku študija različne možnosti za zaposlitev. Potrebno je poudariti, da so zaposlitvene možnosti za diplomante ne samo v podjetjih, ki se neposredno ukvarjajo s panogo energetike, ampak tudi v vseh večjih podjetjih, kjer lahko s primernimi ukrepi s področja učinkovite rabe energije optimizirajo svoje poslovanje.

Fakulteta za energetiko redno izvaja analize o zaposljivosti diplomantov, kjer beleži odlične rezultate. Podatki namreč kažejo,  da se več kot 90 % vseh diplomantov Fakultete za energetiko kmalu po zaključku študija uspešno zaposli, v veliki večini prav na področju energetike. Prav tako je pomembno omeniti, da inženirjev energetike skorajda ni najti v evidencah iskalcev zaposlitve na Zavodu za zaposlovanje RS.

Diplomanti Fakultete za energetiko
Fakulteta za energetiko se ponaša z visoko stopnjo zaposljivosti diplomantov.

Študij energetike je primeren za študente, ki jih veseli tehnika. Večinoma se za študij odločajo dijaki s področja elektrotehnike, strojništva ter gimnazijci, ki jih zanima naravoslovje. V zadnjem času se za študij energetike odloča vse več deklet, kar nas zelo veseli.

Priključi se tudi ti!

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru

Glavni urednik

VIRFakulteta za energetiko UM
Prejšnji članekTop 5 knjig prejšnjega leta
Naslednji članekIzberite študij na Fakulteti za pomorstvo in promet, UL v Portorožu
Matjaž Lesjak

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.