Izberite študij na Fakulteti za pomorstvo in promet, UL v Portorožu

Fakulteta za Pomorstvo in promet je članica Univerze v Ljubljani in bo v kratkem praznovala 60 let obstoja.

Fakulteta premore sodobna simulacijska orodja, informacijske programe in sodobne predavalnice, kar zagotavlja visoko kvaliteten študijski in raziskovalni proces. Študenti imajo v času študija priložnost poslušati predavanja domačih in mednarodnih priznanih strokovnjakov, se udeležiti ekskurzij doma in v tujini, opraviti prakso v transportno logističnem podjetju, sodelovati na raziskovalnih projektih in del študijskih obveznosti opraviti na tuji partnerski fakulteti (ERASMUS + izmenjava).

Naši diplomanti ob pridobljenem znanju in zaključku študija zasedajo pomembna delovna mesta v gospodarstvu in na ministrstvih. S pedagoškim delom in znanstvenim raziskovanjem ter projektnim delom namreč oblikujemo znanje in kadre prihodnosti.

Izberite študij na Fakulteti za pomorstvo in promet na enem od visokošolskih ali univerzitetnem programu. Univerzitetni program 1. stopnje: TEHNOLOGIJA PROMETA IN LOGISTIKA traja 3 leta. Sprejemamo kandidate s splošno in poklicno maturo. Diplomanti zaposlitev najdejo na vodstvenih mestih v prometnih, pomorskih in logističnih podjetjih ter organih državne uprave, kjer s svojim znanjem oblikujejo razvoj prometnega in logističnega sektorja. Študenti pridobijo dobre raziskovalne kompetence za nadaljevanje študija na 2. stopnji izobraževanja.

Visokošolski strokovni programi 1. stopnje prav tako trajajo 3 leta. Programi so:

  • PROMETNA TEHNOLOGIJA IN TRANSPORTNA LOGISTIKA
  • NAVTIKA in LADIJSKO STROJNIŠTVO

Diplomanti programa PROMETNA TEHNOLOGIJA IN TRANSPORTNA LOGISTIKA zaposlitev dobijo med podjetji, ki cenijo znanja in kompetence naših študentov kot so logistični in distribucijski centri, špedicijske družbe in agencije, družbe cestnega, železniškega, zračnega, pomorskega, poštnega in telekomunikacijskega prometa, komunalne družbe, zavarovalnice in organi državne uprave. Diplomanti NAVTIKE in LADIJSKEGA STROJNIŠTVA so usposobljeni za službo na ladjah trgovske mornarice, začenši s pripravništvom in napredovanjem v častniške nazive  do kapitana ali upravitelja stroja največje preko oceanske ladje trgovske mornarice, tovorne ali potniške ladje. Lahko se zaposlijo tudi na kopnem, saj pridobijo znanja za strokovna in vodstvena dela v pristaniščih, marinah, špedicijah, agencijah, ladjedelnicah itd. Diplomanti strojništva usposobljeni tudi za delo v gospodarstvu, vodenje proizvodnih obratov, v razvojnih oddelkih, vzdrževanje strojev in naprav, vodenje energetsko procesnih sistemov v industriji, hotelirstvu, bolnišnicah itd.

Naj vas študij popelje na obalo, kjer boste pridobili znanje in izkušnje za razvoj vaše kariere. Naj bo Fakulteta za pomorstvo in promet vaša vstopnica za razvoj poslovne uspešnosti.

Glavni urednik

Prejšnji članekPriključite se Fakulteti za energetiko!
Naslednji članekKar morda ne veš o znanosti
Matjaž Lesjak

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.