Privlačne karierne priložnosti za mlade tudi v zavarovalništvu

Kariera v zavarovalništvu je privlačen poklic, ki na eni strani prinaša veliko odgovornost, a obenem zagotavlja zanimivo in raznoliko delo, pogosto tudi na terenu, kar pa lahko mladim osebam zagotovi še kako potreben odklop od pisarniškega in administrativnega dela. Oseben stik s strankami, komunikativnost in prilagodljivost so nekatera merila, ki opišejo zavarovalnega zastopnika, svetovalca, zavarovalnega posrednika in zavarovalniškega ocenjevalca. Vsem tem poklicem je sorodno to, da skrbijo za prodajo in svetovanje o zavarovalnih produktih in za stranke iščejo zavarovalne rešitve za tveganja, ki so jim izpostavljeni.

Kam po srednji šoli ali fakulteti je vprašanje, ki si ga postavi marsikatera mlada oseba, ko pogumno stopa na trg dela. Kako poiskati delo, ki te bo zares veselilo in zaradi katerega boš z veseljem zjutraj vstal, je še ena izmed neznank s katerimi se srečujejo mladi v današnji družbi. Skoraj na vsakemu koraku se znajdejo pred pomembnimi odločitvami in izzivi in nedvomno je eden izmed njih tudi katero karierno pot naj uberejo. Kaj jih veseli, v čem so dobri, kakšne so njihove zmožnosti? Vse to variira od posameznika do posameznika in kot mladi osebi se je ob poplavi poklicev, ponudb za delo in najrazličnejših zahtev delovnih mest težko znajti.

Stanje na trgu dela se iz leta v leto spreminja, a nedvomno velja, da bodo zaposljivi tisti kadri, ki bodo pokazali veliko mero prilagodljivosti, zagnanosti, energije in ne nazadnje komunikativnosti. Zaradi hitrega tempa življenja pa je moč zaslediti, da se vse več mladih spogleduje s poklici in kariernimi priložnostmi, ki omogočajo tudi fleksibilen delovni čas in razgibano delo. In prav razgibano delo in prilagodljivost zagotavljajo karierne priložnosti v zavarovalništvu.

Razburljivi svet zavarovalništva in financ pa je mnogo več kot samo to – mladi, stari med 18 in 25 let, ki jih zanima kariera v zavarovalništvu, ali pa bi radi o njej izvedeli več, se lahko dokažejo in sodelujejo na 48-urnem zavarovalnem LIT hekatonu, ki je del projekta Slovenskega zavarovalnega združenja. Mladi se bodo pomerili v izzivih, v katerih bo polje raziskovanja tveganje. Sestavi svojo ekipo in si z malo sreče pribori enoletno mesečno žepnino v višini 200 eur.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.