Razkrivamo Mcdonald’sove načrte za otroke

Happy Meal med Tednom otroka prinaša 50 centov v dobrodelne namene
Happy Meal med Tednom otroka prinaša 50 centov v dobrodelne namene Foto: on mcdonald's

»Brez radovednosti človeštvo ne bi preživelo,« pravi dr. Miha Kos, ambasador Tedna otroka 2023. Pa smo te! In ker te je do članka pripeljala prav radovednost, ostani z nami do konca in razkrili ti bomo, kako lahko pomagaš otrokom v teh dneh.

Poznaš vsakoletni Teden otroka? Marsikdo bo skomignil z rameni, verjetno pa prav vsi poznajo McDonald’s. Verjetno te razganja od radovednosti zaradi te povezave, kajne? Prav radovednost je tudi letošnje vodilo Tedna otroka, pri katerem sodeluje tudi McDonald’s. Ker si vsak zakaj zasluži svoj zato, ostani z nami in izvedel boš, kako lahko z obiskom »meka« pomagaš otrokom v stiski.

Teden otroka in McDonald’s: Zakaji in zatoji radovednosti

Kot smo ti obljubili, vsakemu vprašanju sledi odgovor, ki ga boš tudi prejel. Pred tem pa beseda o Tednu otroka, ki poteka od 2. do 8. oktobra 2023. Zveza prijateljev mladine Slovenije že vse od leta 1954 ustvarja program in izbere glavno tematiko. Letos je to »radovednost«. Učenci in učitelji skupaj z učiteljem/učiteljico zastavijo radovedno vprašanje in si nanj odgovorijo. Ampak odgovora ne sme podati internet, podajo naj ga muzeji, knjige, gozd, mesto, arhivi, okolica in družba. Kdo bo tisti, ki bo podal najbolj radovedno vprašanje in kdo bo tisti, ki bo našel odgovor?

Vsaka triada Osnovne šole, ki sodeluje pri Tednu otroka, bo svoje odgovore podala ZPM, ki bo nato izžrebala najbolj domiselno vprašanje. In tu nastopi McDonald’s, ki bo poskrbel za nagrado v nagradi.

Teden otroka 2023
Teden otroka 2023 in ZPM

McDonald’s je v sklopu Tedna otroka 2023 zadolžen za tretjo triado OŠ. Kot zapisano, bo najbolj radovedno vprašanje pomenilo, kdo prejme nagrado. Razred, ki bo zastavil najbolj radovedno vprašanje, bo nagrajen z izdelki McDonald’s.

50 centov vsakega Happy Meala v program za podporo otrokom

Teden otroka in McDonald's
Teden otroka in McDonald’s Foto: on mcdonald’s

In če se že to ne sliši dovolj slastno in mamljivo, je tu še nekaj, k čimer se je zavezalo podjetje. Od vsakega prodanega izdelka Happy Meala, prodanega med Tednom otroka, bo McDonald’s prispeval 50 centov v program za podporo otrokom.

Ker vemo, da te ob obisku McDonald’sove restavracije premamijo vonjave, okusi in igračke, ki so razstavljene v mali izložbici, se spomni, da lahko storiš dve koristni stvari hkrati. Sebi boš pričaral spomine na otroško veselje, ki ti ga je prinesel Happy Meal, in poskrbel boš, da bo šel del zneska v program za podporo otrokom. Ne sliši se slabo, kajne? Za vsebino škatle pa že tako veš, da je slastna.

Od leta 1993, ko smo v Ljubljani odprli našo prvo restavracijo, smo predani hitri in kakovostni postrežbi.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKaj, če imam samomorilne misli? Obstajata upanje in pomoč, v tem nismo sami
Naslednji članekNajbolj pričakovani koncerti v naši bližini do konca leta 2023
McDonalds

Od leta 1993, ko smo v Ljubljani odprli našo prvo restavracijo, smo predani hitri in kakovostni postrežbi.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.