Razlogi, zakaj nujno potrebuješ robota iRobot Roomba

Če ga imate, potem si življenja brez njega ne znate več zamisliti. Če ga še nimate, potem ne veste, kaj zamujate. Spremenili so naše navade in nas razbremenili dela, ki ga večina pretirano ne ljubi, zato jih sprejmemo z odprtimi rokami. Toda niso vsi enaki. Spoznajte tri lastnosti, v katerih izstopajo robotski sesalniki iRobot in še posebej modela Roomba J7 in J7+!

Krtači, ki sta spremenili svet

Sesalne moči ne moremo primerjati z močjo običajnih električnih sesalcev, kajti pri robotu je vse skupaj bližje tlom in nimajo cevi, po katerih bi morale smeti potovati do vrečke ali koška, in prav tako to ni edino merilo, ko med seboj primerjate robote. Velik vpliv na učinkovitost pobiranja smeti ima namreč krtača in roboti Roomba so edini pri nas z dvema. To pa še zdaleč ni nepomembno. Krtači se vrtita v nasprotni smeri, zato dodatno pripomorete k učinku sesanja. Zaradi posebej oblikovane površine dvigata smeti in večje drobita ter, ko se robot vozi po preprogah ali tekstilnih talnih oblogah, stepeta vlakna. Rezultat je neprimerno več pobranih smeti in prahu, kot so jih sposobni pobrati roboti brez ali z eno samo krtačo, in ki se bolj zanašajo na moč vakuumskega motorja. Ne rečemo, da ta ni pomemben, zato imajo tudi roboti Roomba učinkovitega, še posebej modela Roomba J7 ali J7+, toda optimalno čiščenje je vedno rezultat dobrega delovanja celote!

roomba i3

V preteklosti so bile krtače iz ščetin in nekateri roboti se še vedno vsaj delno zanašajo nanje. Čeprav se dokaj dobro obnesejo, imajo slabost – vanje zavite nitke in dolge lase je izredno težko odstraniti. Potrebujete škarjice ali posebno pomagalo z ostrim nožem. Saj gre, če ni druge možnosti. Pravzaprav je. Krtači večina novejših robotov Roomba sta v celoti iz gume in vpeti na način, da je preprosto odstraniti, kar ujameta. Lasje in nitke se namreč ne navijejo okoli površine, temveč znotraj votlega stranskega dela, tako da padejo ven, ko je čas za vzdrževalna dela. Robota zato ni treba preveriti in po potrebi očistiti vsak dan, kot smo to počeli nekoč. Enkrat na teden bo povsem zadoščalo.

Preprosta in varna raba

Najboljši pomočnik je vedno tisti, s katerim se ni treba veliko ukvarjati. Preprostost uporabe je pomembna lastnost vsakega robotskega sesalnika in tu na oder stopi aplikacija iRobot. Odlikuje jo preprosta uporaba, saj ni niti malo podobna zapletenim aplikacijam, ki se jih nekateri bojite in jih zato nočete uporabljati. Velika razumljiva pisava in slike vas same vodijo k funkciji, ki jo želite. Bodisi je to urejanje tlorisa prostora, urnikov sesanja ali zahtevek po začetku dela. Zgodi se namreč, da smo se odpravili od doma in pozabili zagnati sesalnik. Zato je pomembno, da imamo dostop do robota od praktično kjerkoli. Seveda pa je najbolj preprosto, če oblikujete urnike dela, da sesa takrat, ko nikogar ne moti.roomba j7

Roboti družine Roomba i3 ne hranijo tlorisa prostora, vam pa tega pokažejo po koncu vsakega čiščenja, da preverite, ali morda zaradi ovir kakšne površine ni dosegel. Kar je zaradi optimalnega premikanja malo verjetno. Roboti s kamero, družine robotov Roomba i7, j7 in S9 tloris prostora shranijo in vam ga dovolijo urejati. Na njem lahko namreč izredno preprosto narišete področja, na katera robot ne sme, ali področja, kamor bi ga občasno radi poslali. Poleg tega lahko urejate in označujete sobe, da je pošiljanje robota preko aplikacije po stanovanju še bolj preprosto. Kljub temu in dejstvu, da nekateri roboti hranijo tloris, in da so povezani preko domačega brezžičnega omrežja v internet, je poskrbljeno za visoko raven varnosti in zasebnosti. Ko pogledamo v aplikacijo, ne vidimo, kje robot trenutno je, in ravno tako nihče ne more preko njega na kakršni koli način vohuniti za stanovalci. Robotska sesalnika Roomba J7 in J7+ sta celo okronala s prestižnim varnostnim certifikatom nemške organizacije TUV, tako da je vašemu domu zagotovljena 100 % zasebnost in s tem varnost.

Ko na sceno stopi trajnost

Pod trajnostno razumemo »sveto« trojnost sodobne elektronike. Da je naprava kakovostno in robustno izdelana. Kar roboti Roomba preverjeno so. Da je na voljo ponudnik servisnih storitev, in da so filtri, metlice in krtača preprosto dosegljivi po poštenih cenah in brez večtedenskega čakanja na dostavo. Robotskega sesalnika namreč ne kupujemo za leto ali dve, temveč za veliko daljši čas. V sedmih in celo več letih se lahko veliko zgodi. Obremenjena stranska metlica poči in jo je treba zamenjati, redno potrebujemo nove filtre, vsaj enkrat v tej dobi je čas z nove baterije. Če se robot kljub robustni izdelavi in naši skrbi pokvari, je prav tako dobro vedeti, da je vedno na voljo servis, kjer bodo napravo popravili po pošteni ceni. Vse to vam je vedno na voljo in redno skrbijo za zadovoljstvo uporabnikov robotov Roomba. Nikar namreč ne pozabite, da je bolj kot cena nakupa pomemben strošek lastništva. Dlje, kot vam bo robotski sesalnik služil, nižji bo strošek!

To še zdaleč niso edine lastnosti, po katerih izstopajo roboti Roomba. Odlikujejo se namreč v vseh, toda omenjene tri imajo po našem mnenju največ vpliva na zadovoljstvo uporabe! Pa tudi v integraciji najnovejših tehnologij in umetne inteligence. Model Roomba J7 ali J7+ odlikuje inovativna kamera na sprednji strani, s katero prepozna vse ovira pred sabo, se uči in postaja vse boljši. Še posebej so primerne za družine s hišnimi ljubljenčki, saj gre za edinega robota, ki prepozna kupček, ki ga je ta pustil na tleh. To pa je že četrti razlog, ki mu govori v prid, saj tekmeci vsega tega nimajo!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.