Microsoft se je znova odločil razjeziti uporabnike

Mnogi, ki ne maramo Microsoftovega brskalnika, smo bili veseli raznih razširitev, ki v operacijskih sistemih Windows 10 in 11 dodajajo možnost spremembe brskalnika v gumbu Start. EdgeDeflector, razširitev, ki je svetu prva pokazala način, s katerim Microsoft Edge nadomestimo z drugim brskalnikom, ne bo mogla več delovati. To pomanjkljivost je, sprva se je zdelo po pomoti, potem pa je tehnološki gigant izjavil, da nalašč, z novo posodobitvijo Microsoft onemogočil.

Ljudje se nestrpno pričakovali, da podobno razširitev omogoči tudi nekoč najpopularnejši brskalnik Firefox, po posodobitvi pa je vse padlo v vodo.

Daniel Aleksandersen, ustvarjalec prej omenjene razširitve EdgeDeflector, se je hitro odzval s kritiko, da je to poteza podjetja, ki se ne zanima več za svoj produkt. Prav tako je bila kritična Mozila, ki ima v lasti brskalnik Firefox, s komentarjem, da si ljudje zaslužijo izbiro in da Microsoftova taktika ni poštena.78 kamer usmerjenih v dve osebi, ki stojita pod njimiBrskalniki so na videz neprofitni in malo ljudi se zaveda, da to ni resnica. Vsi programi, razen nekaj redkih izjem (DuckDuckGo kot primer), prodajajo tvoje podatke oglaševalcem in podjetjem. Vsi imajo samo en cilj in to je profit. Tudi, če brskaš brez beleženja zgodovine, te bodo brskalniki na silo hranili s piškotki. Včasih se mi zdi, da je moja babica zelo podobna tem brskalnikom. Vedno da piškote na mizo in me sili, da jih jem, zraven pa je cel kup reklam, ki jih ne meče stran in moram to namesto nje narediti jaz. Gleda me skozi okna (beri Windowse), kaj v vsakem trenutku počnem. Dela se tudi, da ji lahko povem vse, a na koncu vse izve tudi moja mama.

Prejšnji članekKriptovaluta JRR Token ne obstaja več
Naslednji članekRazlogi, zakaj nujno potrebuješ robota iRobot Roomba
Žan T. Urbanija

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.