Rebeka Dremelj posnela novo uspešnico kar s pametnim telefonom

Življenje nas sili, da smo iznajdljivi, prilagodljivi in izkoristimo možnosti, ki nam jih ponujajo nove tehnologije. To je vodilo Rebeko Dremelj, ki je ostala doma in sebe in svoj glas posnela s telefonom Huawei P40 Pro. Tako je nastala izjemno spevna skladba  »Malo, malo«. Ta na pozitiven način opeva trenutno stanje in nas hrabri, naj ostanemo pogumni in vztrajamo, saj se bodo dobri časi vrnili. Skladbo je že prvi dan poslušalo preko 70.000 ljudi. Ste med njimi?

Priljubljena pevka se zaveda, kako pomembno se je držati pravil o omejitvi družbenih stikov in ostati v svoji občini, zato ni mogla sesti v avtomobil in se odpeljati v glasbeni studio. Ni pa obsedela v brezdelju, saj to enostavno ne gre skupaj z njeno igrivo naravo. Hotela je poslušalcem podariti skladbo, ki bi ogrela srce in pomagala, da lažje ostanete doma. Kjer je neskončna želja, so vedno tudi poti.

»Sedla sem na stopnice, v naši hiši je tam najboljša akustika in ravno pravšnji eho, da ga ni bilo potrebno dodajati v studiju pri montaži«, je povedal navdušena Rebeka. Za povrhu je v roke vzela še svoj telefon in posnela nekaj video kadrov za videospot, ki spremlja novo uspešnico.

Predstavitev pesmi pospremila z zapisom na Instagramu

 »Hm, saj niti ne vem kje bi začela. Malo sem nora, priznam. Ampak ne morem pomagati, taka pač sem že celo svoje življenje. Človek hitrih odločitev in še hitrejših dejanj ;). Že nekaj časa sem imela doma prav posebno melodijo, ki me je popolnoma očarala. Ampak kar nisem našla pravega trenutka, da bi jo poslala med vas in tudi ne prave ideje za besedilo. Potem pa so začela prihajati sporočila. “Rebeka vsi nekaj pojejo, kaj pa ti?” Tisti, ki me poznate, dobro veste, da jaz res ne maram biti “vsi”, zato sem tuhtala, da bi naredila nekaj, česar “vsi” ne delajo. In tako sem se spomnila na tisto prečudovito melodijo, ki me je očarala že par mesecev nazaj in je bila napisana zame. V trenutku, ko sem pomislila nanjo, sem dobila tudi idejo za besedilo. Naletela pa sem na en velik problem. Kako zdaj to vse skupaj v domači karanteni izpeljati?

Rebeka Dremelj - Huawei P40 Pro

Ampak evo, še en dokaz, da se res vse da, če se hoče in, če si seveda dovolj nor in pogumen. No, malo morajo biti nori tudi tisti, s katerimi sodeluješ. Priznam:-) Nastala je, če mene vprašate, moja NAJLEPŠA PESEM do sedaj. Jaz se je enostavno ne morem naposlušati. Z njo smo se dotaknili trenutne situacije in z njo opogumljamo vse, ki se znajdemo kdaj v situaciji, ko imamo vsega poln “kufer”. O ja, tudi jaz imam takšne dneve! Včasih večkrat na dan :). Vzela sem telefon, poklicala dva norca, Kreša in Roka, ki sta zame naredila tudi pesem ZDRAVO SREČA in takoj sta bila za stvar. Da izpeljemo mojo noro idejo. SNEMAMO NOVO PESEM, VSAK PRI SEBI DOMA IN POTEM TO KREŠO, KI IMA DOMA STUDIO, vse lepo zmiksa in pošljemo v svet sporočilo, ki ga v tem času potrebujemo vsi!!!! No, jaz pa sem, verjamete ali ne, svoj vokal posnela kar na telefon, novi #HuaweiP40Pro.

Priznam, da nisem verjela, da bo posnel takšen zvok. Laiki niti ne bodo slišali razlike med pravim mikrofonom v studiu in tem v mojem telefonu. Res je, da je Krešo zvok potem v studiu še sfriziral, ampak, če bi bil posnetek slab, se ga tudi frizirati ne bi dalo«.

Sodobna tehnologija ne pozna meja

Rebekin glas je v posnetku skladbe resnično odličen, zato boste morda podvomili, da ga je posnela s pametnim telefonom. A ga je, kajti pametni telefon Huawei P40 Pro ima na zgornjem, spodnjem robu ter na hrbtišči večsmerne mikrofone, ki jih potrebuje za zajem kakovostnega zvoka v video posnetkih, sposobni pa so tudi učinkovitejšega dušenja hrupa. Tudi zato so video posnetki, ni odveč omeniti, da tako zadnja kot sprednja kamera lahko snemata v ločljivosti 4K, izredni v vseh pogledih, kar se nenazadnje kaže tudi v kakovosti pevkinega glasu. Pravzaprav vam, če ne bi vedeli, ne bi padlo na pamet, da je Rebeka glas posnela doma in ne v profesionalnem glasbenem studiu.

Rebeka Dremelj - Huawei P40 Pro

Sicer pa je Rebeka tudi drugače navdušena nad svojim novim telefonom, ki pa je eden od modelov najnovejše družine pametnih naprav Huawei P40. Vse odlikujejo fantastične fotografske in video zmogljivosti, saj Huawei z njimi tudi letos premaguje nemogoče in postavlja nova merila, česa so pametni telefoni sposobni. Navdušila vas bo zadnja kamera z ločljivostjo 52 milijonov svetlobnih pik, vendar vas ravnodušne ne boso pustile tele kamera, kamera s širokim objektivom ter še posebej sprednja kamera. Vključimo v to še lepoto novih naprav ter njihove strojne zmogljivosti, da dobimo pametne telefone, ki bodo krojili vrh v svojih cenovnih razredih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.