Ročno izdelana in naravna kozmetika, ki okolje postavlja na prvo mesto

V poplavi kozmetičnih izdelkov, ki krasijo trgovinske police, velikokrat pozabljamo, da so ti polni škodljivih kemikalij in lahko dolgoročno škodujejo našemu zdravju. Skoraj vedno so tudi pakirani v plastiko, v kateri se naš planet dobesedno utaplja. Zato je še toliko pomembnejše, da posegamo po izdelkih, ki so naravni, okolju prijazni in vsebujejo le snovi, ki nam koristijo.

Samo najboljše naravne sestavine

Madres je slovensko podjetje, ki ustvarja ročno izdelano in naravno kozmetiko. V njihovih izdelkih boš našel samo naravne sestavine, ki slovijo po svojih koristnih lastnostih. Pozabi na kilometre dolg opis sestavin, ki jih sploh ne znaš izgovoriti. Madres uporablja vrhunske sestavine, kot so kokosovo olje, jojobin vosek in naravna eterična olja.

Ustanoviteljica znamke Madres

Ustanoviteljica in idejna mama Madresa je Marjeta Dresar – tako je, začetne črke njenega imena sestavljajo ime kozmetične linije! Marjeta se zavzema za vrnitev k naravi in praksam, ki so jih uporabljale naše mame, tete in babice. Pomembna ji je enostavna uporaba in kvaliteta sestavin. Madres kozmetika je namenjena vsem sodobnim ženskam in moškim, ki se zavedajo pomembnosti čistih izdelkov in skrbi za okolje.

Biorazgradljiva embalaža

Posebnost njihovih izdelkov je zagotovo embalaža. Deodoranti so namreč izdelani iz najkakovostnejšega nepremaznega papirja, ki je dejansko izdelan iz odpadkov, ki bi jih drugače zavrgli. Ko boš svoj deodorant tako porabil do konca, embalažo preprosto odvrzi na kompost ali v zabojnik za biološke odpadke, kjer se bo popolnoma razgradila.

Deodoranti na beli podlagi skupaj s pomarančami in listi

Skrb za kožo se začne pri osnovah

Poleg deodorantov ponujajo tudi nočni serum in čistilno olje. Vsaka ženska, ki dnevno uporablja sončno kremo (kar bi jo morali vsi!) pozna dvojno čiščenje in pomembnost oljnega čistilca. Madres Nova čistilno olje bo raztopilo ostanke ličil in sončne kreme, nočni serum Madres Nectar Noctis pa bo tvojo kožo nahranil, da bo zjutraj čista in nahranjena kot dojenčkova.

Preostane ti torej samo še to, da na lastni koži preizkusiš te vrhunske in naravne izdelke, ki bodo prijazni do tvoje kože, obenem pa z njimi ne boš onesnaževala našega prelepa planeta. Pripravi se na spreobrnitev, saj ko boš enkrat začela uporabljati to ročno izdelano kozmetiko, ne bo poti nazaj. Kvaliteta izdelkov te bo namreč spreobrnila do konca življenja!

Seruma na leseni podlagi, v ozadju kamenčka

Urednica revije Študent

Prejšnji članekKateri prenosnik kupiti za osnovnošolca, dijaka ali študenta?
Naslednji članekFestival in razstava A dela?/ Is It Working?

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.