Samsung vizija umetne inteligence za vse predstavljena na sejmu CES 2024

Samsungs AI for All vision unveiled at CES 2024

Podjetje Samsung Electronics je predstavilo svojo vizijo, kako bo tehnologija umetne inteligence (AI) ljudem omogočila bolj intuitivno in priročno uporabo njihovih naprav kot kdaj koli prej. Samsung je te zamisli predstavil na novinarski konferenci na sejmu CES® 2024 in se povezal s ključnimi partnerji, da bi predstavil tehnologijo, ki stoji za to vizijo, in kako novi izdelki in storitve uporabljajo zmogljivosti umetne inteligence za lažje življenje.

Jong-Hee (JH) Han, podpredsednik, izvršni direktor in vodja Samsung oddelka DX (Device eXperience), je novinarsko konferenco začel z opisom, kako bo umetna inteligenca omogočila povezanim tehnologijam, da izboljšajo vsakdanje življenje ljudi, pri čemer bo vedno ostala nevsiljiva in v ozadju. Strategija, ki jo je predstavil skupaj z drugimi, se osredotoča na vlogo umetne inteligence pri izboljšanju povezanih izkušenj, ki so preproste in uporabne. Na tiskovni konferenci je Samsung predstavil številne izdelke in storitve, ki pomagajo pri doseganju teh ciljev.

»S pojavom umetne inteligence bodo pametnejše in boljše izkušnje na novo določile način življenja,« je dejal Han. »Široki portfelj Samsung zmogljivih naprav bo skupaj s prizadevanji za odprto sodelovanje pomagal vsem zagotoviti umetno inteligenco in hiperpovezljivost.«

Vizualni zasloni z umetno inteligenco in digitalni aparati prinašajo nova doživetja v dom

Samsung All new device experiences

Jonathan Gabrio, vodja oddelka Connected Experience Center pri podjetju Samsung Electronics America, je na tiskovni konferenci CES predstavil načine, kako tehnologija umetne inteligence spreminja način uporabe izdelkov z vizualnimi zasloni in digitalnimi napravami. Samsung Neo QLED 8K QN900D se na primer ponaša z vgrajenim procesorjem UI (AI), NQ8 AI Gen 3, ki je opremljen z osemkrat večjo nevronsko mrežo UI (AI) in dvakrat hitrejšim NPU kot njegov predhodnik. Zahvaljujoč procesorju NQ8 AI Gen 3 Samsung Neo QLED 8K samodejno poveča ločljivost vsebin nizke ločljivosti in tako uporabnikom omogoči gledanje v kakovosti do 8K ter izostri hitro premikajoče se slike s programom AI Motion Enhancer Pro. Samsung Neo QLED 8K ima tudi funkcijo Active Voice Amplifier Pro, ki s pomočjo umetne inteligence analizira glas in hrup v ozadju ter tako optimizira izkušnjo poslušanja televizorja, da lahko uživate v različnih vsebinah, kot bi sedeli v prvi vrsti na stadionu ali v kinu. Samsung Neo QLED 8K ima tudi operacijski sistem Tizen OS Home, ki ponuja najnovejše aplikacije, storitve, prilagojene vsebine in priporočila storitev, da bi izboljšali vašo izkušnjo zabave.

Za gledalce z različnimi potrebami Samsung ponuja tudi inovativne funkcije za dostopnost. Funkcijo znakovnega jezika pri televizorju Samsung Neo QLED lahko osebe z okvaro sluha preprosto upravljajo z gestami, funkcija zvočnih podnapisov pa za slabovidne v realnem času spreminja besedilne podnapise v govorjeno besedo.

Poleg tega Samsung predstavlja novi projektor The Premiere 8K, ki poleg 381-centimetrskega (150-palčnega) zaslona ponuja tudi prvi brezžični prenos 8K na projektoru na svetu. S projektorjem The Premiere 8K bodo lahko uporabniki v udobju svojega doma uživali v celoviti izkušnji gledanja kot v kinu.

Na področju zvoka je Samsung predstavil Music Frame, zvočnik s prilagodljivim pokrovom, ki se brez težav vključi v domove uporabnikov. Zvočnik se prek sistema Q-Symphony sinhronizira s Samsung televizorji in zvočniki soundbar ter tako z minimalnim naporom v dom prinaša obogatene nizke tone in prostorski zvok dveh vgrajenih nizkotoncev.

Samsung BalieSamsung je močno nadgradil tudi Ballieja, potujočega robota z umetno inteligenco, ki je bil prvič predstavljen na sejmu CES 2020. Ballie se je zdaj razvil v spremljevalca z umetno inteligenco, ki je sposoben sodelovati z drugimi pametnimi napravami in zagotavljati prilagojene storitve, kot so skrb za neprijetna opravila ali projiciranje slik in videoposnetkov na stene, tako da si lahko uporabniki ogledajo ključne informacije za svoj vsakdan, kot so vreme ali druge pomembne vsebine, kjer koli so.

Da bi izboljšali izkušnje v kuhinji in pri uživanju hrane, Samsung predstavlja hladilnik Bespoke Flex™ s štirimi vrati z AI Family Hub™+[1] [2]. Ta hladilnik se ponaša z 81-centimetrskim (32-palčnim) zaslonom, na katerem je vgrajena nova funkcija AI Vision Inside[3], ki s pomočjo notranje kamere prepozna do 33 različnih živil, ki se shranijo v hladilnik in vzamejo iz njega, ter predlaga recepte z uporabo teh sestavin. Uporabniki lahko na zaslonu hladilnika Bespoke Flex™ s štirimi vrati z zaslonom AI Family Hub™ za živila nastavijo tudi roke uporabe, zato hladilnik pošlje obvestilo, ko se približuje nastavljeni rok. Te funkcije umetne inteligence s priročno pomočjo pri varčevanju z zmanjšanjem količine zavržene hrane omogočajo okolju prijaznejši način življenja. Linija Anyplace Induction naredi še korak naprej v povezljivosti z umetno inteligenco, saj je mogoče recepte, shranjene v Samsung Food, deliti na 18-centimetrskem (7-palčnem) zaslonu kuhalne plošče, tako da jim lahko uporabniki med kuhanjem preprosto sledijo.

Samsung tehnologija umetne inteligence je razširjena tudi na naprave zunaj kuhinje. Novi pralno sušilni stroj Bespoke AI Laundry Combo™ vse-v-enem je opremljen s središčem AI Hub[4], 18-centimetrskim (7-palčnim) zaslonom LCD, ki deluje kot intuitivno nadzorno središče za upravljanje s perilom in uporabnikom omogoča preprosto pranje in sušenje. Prilagajanje pranja in sušenja omogoča tako, da si zapomni uporabnikove navade in s pomočjo strojnega učenja predlaga cikle. Medtem Samsung prihajajoči robotski čistilec s sesalnikom in mopom, Bespoke Jet Bot Combo™[5], uporablja tehnologijo umetne inteligence za zagotavljanje priročnejše in učinkovitejše izkušnje čiščenja. Z nadgradnjo tehnologije AI Object Recognition iz prejšnje linije robotskih čistilcev bo lahko razlikoval več predmetov ter zaznal madeže in prostore[6]. Bespoke Jet Bot Combo™ prepozna tudi vrsto tal, na katera naleti, skupaj z dolžino preproge in temu primerno prilagodi svoje nastavitve.

Samsung razkriva Galaxy Book4 kot najbolj prilagojeno serijo prenosnih računalnikov z umetno inteligenco

Samsung Galaxy Book4 series

Samsung izboljšuje zmogljivosti računalnika in sodeluje z Microsoftom pri ustvarjanju novih, brezhibnih povezanih izkušenj. Zdaj so te izkušnje še bolj izpopolnjene z novimi funkcijami povezljivosti, zaradi katerih je serija Galaxy Book4 bolj gladka, pametna in prilagodljiva, s čimer sta Samsung in Microsoft okrepila svojo zavezanost zagotavljanju najboljše možne izkušnje z osebnim računalnikom.

Microsoft Copilot[7] z inteligentnimi in intuitivnimi zmogljivostmi umetne inteligence poveže serijo Galaxy Book4 s pametnim telefonom Samsung Galaxy, da delujeta brezhibno skupaj, tako da se zdi, kot da gre za eno samo napravo. Microsoft Copilot lahko poišče, prebere ali povzame besedilna sporočila iz uporabnikovega pametnega telefona Galaxy in celo samodejno ustvari ter pošlje sporočila v uporabnikovem imenu neposredno iz računalnika. Brez vklopa pametnega telefona in odpiranja posamezne aplikacije lahko z računalnikom serije Galaxy Book4 hitreje in pametneje dostopate do funkcij in informacij pametnega telefona.

Zmogljivo kamero pametnih telefonov Samsung Galaxy lahko zdaj spremenite v spletno kamero računalnika Galaxy Book4[8] in jo uporabite za videoklice v aplikacijah za virtualne konference. Uporabniki lahko z enim samim klikom na računalniku prosto preklapljajo med sprednjo in zadnjo kamero, ponuja pa tudi številne funkcije iz pametnih telefonov Galaxy, vključno z zameglitvijo ozadja in samodejnim kadriranjem, ki pomagajo pri osredotočanju na sliko govorca v vsakem okolju.

S tesnim in stalnim sodelovanjem med podjetjem Samsung in Microsoftom bodo v seriji Galaxy Book4 še naprej na voljo bolj inteligentne zmogljivosti, pri čemer bodo zgoraj navedene funkcije povezljivosti na voljo od marca naprej.

Prav tako lahko serijo Galaxy Book4 poleg pametnih telefonov povežete tudi z drugimi napravami Galaxy. Tablični računalnik Tab S9 Ultra se lahko uporablja kot dodatni monitor računalnika, uporabniki pa lahko uživajo v kristalno čistem zvoku z manjšo zakasnitvijo, ko je računalnik povezan z Galaxy Buds2 Pro. Z vsemi temi zmožnostmi in še več je serija Galaxy Book4 zasnovana tako, da zagotavlja najboljšo možno računalniško izkušnjo.

Boljše povezovanje uporabnikov in naprav s prostorsko inteligenco

Smasunt SmartThings in Bixby

Jaeyeon Jung, izvršna podpredsednica in vodja oddelka SmartThings, je poudarila vznemirljive nove načine, kako tehnologija umetne inteligence vpliva na odnos med uporabniki in njihovimi napravami, vključno s Samsung vizijo za SmartThings: »Več Samsung naprav kot jih uporabnik uporablja, pametnejše postajajo te naprave in bolje lahko razumejo in podpirajo vsakdanje življenje.«

Prostorska umetna inteligenca je ključna za uresničitev te vizije, saj pomaga napravam razumeti življenjski prostor in rutino uporabnika ter tako omogoča bolj prilagojeno izkušnjo upravljanja doma. SmartThings uporablja LiDAR[9] na povezanih napravah, kot so robotski sesalniki, za ustvarjanje digitalnih tlorisov, da lahko uporabniki preprosto preverijo stanje in lokacijo vseh svojih naprav. Marca bo SmartThings predstavil nadgrajen 3D Map View za podrobnejšo izkušnjo na Samsung pametnih telefonih in televizorjih. Poleg tega bodo lahko uporabniki s preprosto QR kodo v svoj ekosistem SmartThings dodali družino in prijatelje, tako da bo lahko vsak član gospodinjstva ustvaril svoje rutine.

S pametnimi senzorji in umetno inteligenco bo SmartThings lahko zaznal nenavadne okoliščine, kot je padec, in poslal opozorila določenim družinskim članom in skrbnikom[10].  Poleg tega lahko uporabniki z oznako Galaxy SmartTag2 spremljajo dejavnosti svojih hišnih ljubljenčkov in digitalno shranjujejo identifikacijske podatke, tako da oznako pritrdijo na ovratnico ali oprsnico[11].

Jungova je razpravljala tudi o tem, kako glasovni pomočnik Bixby s svojimi izboljšanimi zmogljivostmi umetne inteligence omogoča, da pametni domovi postanejo bolj dinamični. Bixby lahko zdaj samodejno usmerja ukaze najprimernejšim napravam na podlagi razumevanja lokacije in dejavnosti uporabnika.  Ključne tehnologije, kot je prebujanje več naprav v kombinaciji s skupnim komunikacijskim protokolom, omogočajo, da Bixby posluša ukaze z vsemi napravami v sobi, nato pa zahtevano dejanje izvede le na najustreznejši napravi. Če je torej uporabnik v kuhinji in gleda videoposnetek z receptom na napravi Family Hub™, lahko pokliče: »Hej, Bixby! Predvajaj glasbo!« Takrat se bo glasba predvajala iz uporabnikovega pametnega zvočnika, videoposnetek z receptom pa se bo še naprej neprekinjeno predvajal na napravi Family Hub™.

Televizor bo s storitvijo Samsung Daily+ vedno bolj postajal osrednje vozlišče za večino funkcij pametnega doma, hkrati pa bo omogočal tudi dostop do različnih dodatnih storitev. Te vključujejo video klice prek storitve ConnecTime, storitve video veterinarskega svetovanja[12] in Sledenje vadbi (Workout Tracker), prek katere je mogoče podatke o vadbi prenesti na Samsung pametne ure. Samsung je napovedal tudi novo storitev Samsung Now+, ki prikazuje uporabne informacije o uporabnikovem domu, kot so vreme ali posnetek varnostne kamere v živo iz domačega varnostnega sistema, ne da bi bil televizor sploh vklopljen.  Tako kot pri funkcijah SmartThings lahko uporabniki do teh informacij dostopajo tudi z glasovnimi ukazi.

Približevanje doma in avtomobila z možnostmi povezave Od doma do avta

Harman, a Samsung company

Samsung je napovedal tudi razvoj na področju avtomobilske industrije, začenši s partnerstvom z družbo Hyundai Motor Group. Samsung in Hyundai sta podpisala memorandum o soglasju, ki je bil objavljen pred sejmom CES 2024. V skladu s sporazumom bodo imeli uporabniki dostop do storitev Od doma do avta (Home-to-Car) in Od avta do doma (Car-to-Home) s pomočjo povezljivosti SmartThings. Haeyoung Kwon, vodja razvojnega centra za infozabavo in pododdelka za izvedbo SDV[13] pri Hyundai Motor Group, je podal mnenje o partnerstvu.

»Z uporabo programsko opredeljenega vozila skupine Hyundai Motor Group bo SmartThings zdaj prek aplikacije deloval z vozili Hyundai, Kia in Genesis,« je dejal Kwon. »Vsi v Hyundai Motor Group cenimo naše partnerstvo s podjetjem Samsung in smo navdušeni nad novimi funkcijami, ki jih bomo s pomočjo pametnejše povezljivosti prinesli v vozila.«

Prek sistema SmartThings bodo lahko uporabniki z glasovnimi ukazi na daljavo izvajali funkcije v svojem avtomobilu, kot so predhodno ogrevanje ali odpiranje in zapiranje oken. Povezljivost SmartThings je mogoča tudi v drugo smer, saj lahko uporabniki upravljajo funkcije doma iz svojega vozila. Uporabniki bodo lahko samodejno odpirali in zapirali garažna vrata glede na lokacijo avtomobila ter uravnavali temperaturo doma. Vsa ta dejanja je mogoče izvesti z glasovnimi ukazi.

Poleg tega je Samsung še poglobil dolgoletno partnerstvo s podjetjem HARMAN, da bi uporabnikom omogočil boljše doživljanje vožnje. Michelle Gattuso, podpredsednica za upravljanje izdelkov pri podjetju HARMAN, je spregovorila o tem, kako podjetji gradita nove tehnologije za izboljšanje vozniške izkušnje.

»Vodilna vloga podjetja Samsung na področju potrošniške tehnologije, skupaj s strokovnim znanjem podajetja HARMAN na področju avtomobilske industrije, je odprla vrata izkušnjam, ki spreminjajo pravila igre, kot so HARMAN Ready Care, Ready Vision in Ready Display,« je dejala Gattusova. »Zdaj pa je naše sodelovanje še bolj povezano. Samsung in HARMAN delata v tesnem sodelovanju, da bi v celoten ekosistem v vozilu vnesla še bolj učinkovita doživetja.«

Sistem Ready Care podjetja HARMAN, ki se osredotoča na varnost voznika, uporablja tehnike globokega učenja nevronskih omrežij za spremljanje gibanja in kognitivne budnosti voznika in lahko zagotovi prilagojene opomnike ter opozorila. Poleg tega lahko Ready Care zdaj prepozna, ali so potniki odrasli ali otroci in tako ustrezno prilagodi nastavitve sprožitve zračnih blazin.

Poleg tega Ready Vision prinaša intuitivni zaslon neposredno na vetrobransko steklo s pomočjo razširjene resničnosti v vidnem polju voznika, ko ga ta potrebuje. Vozniki imajo na primer dostop do zemljevida, ki se posodablja glede na poti v realnem času, ter do priporočil za najhitrejšo pot ali kje se ustaviti na kavi. Še en HARMAN izdelek, Ready Upgrade, omogoča proizvajalcem avtomobilov pogosto posodabljanje strojne in programske opreme vozila. Tako vozila dlje časa ostanejo aktualna, sodobna in učinkovita.

Samsung se osredotoča na varnost in zasebnost na vseh napravah

Samsung se zaveda, da sta v prihodnosti močno povezanih naprav z umetno inteligenco varnost in zasebnost ključnega pomena. Shin Baik iz varnostne ekipe Mobile eXperience je razpravljal o varnostnih rešitvah podjetja, ki so temelj za dobo hiperpovezanosti.

Ena takih rešitev je Samsung Knox Matrix, ki zdaj zagotavlja celovito šifriranje v številnih pametnih telefonih Samsung Galaxy in pametnih televizorjih Samsung. Tehnologija bo omogočila medsebojno spremljanje naprav za prepoznavanje in ločevanje varnostnih groženj. Storitev Knox Vault, ki pomaga zagotavljati varnost uporabniških podatkov na nekaterih najbolj priljubljenih Samsung napravah, je bila razširjena na več naprav, povezanih s sistemom SmartThings, kot so televizorji Samsung Neo QLED 8K. Poleg tega partnerstva podjetja Samsung z velikimi tehnološkimi podjetji uporabnikom omogočajo, da varnost in zasebnost izkusijo na način, ki je prilagojen njihovim posebnim potrebam.

Samsung napreduje na področju odgovornega ravnanja z materiali, energije in dostopnosti

Smartner and sustainable future

Inhee Chung, podpredsednica Samsung centra za korporativno trajnost, je poudarila načrte podjetja za bolj krožno gospodarstvo. V okviru teh načrtov Samsung v svoje izdelke vse pogosteje vključuje reciklirane materiale, vključno z reciklirano plastiko iz zavrženih ribiških mrež v napravah Galaxy[14], reciklirano plastiko v televizorjih in recikliranim aluminijem v hladilnikih Bespoke[15]. Poleg tega program Certified ReNewed, ki je na voljo v ZDA in izbranih evropskih državah, ponuja cenovno ugodne obnovljene telefone, program Galaxy Upcycling pa potrošnikom omogoča, da svoje stare telefone ponovno uporabijo ali predelajo na ustvarjalne načine. Podjetje namerava povečati tudi obseg recikliranja in predelave.

Samsung tehnologija prispeva k trajnostnim prizadevanjem, saj podjetje uporablja umetno inteligenco, da bi s funkcijami, kot je SmartThings AI Energy Mode, ki samodejno optimizira porabo energije in uporabnikom pomaga varčevati z električno energijo, omogočilo učinkovitejšo uporabo svojih izdelkov. Te funkcije so še en primer, kako bo tehnologija umetne inteligence ne le olajšala življenje, temveč tudi omogočila, da bodo potrošniki živeli bolj okoljsko in ekonomsko odgovorno.

Z novim sodelovanjem s podjetjem Tesla postaja SmartThings Energy še bolj uporaben tako doma kot zunaj njega. Sodelovanje je povezalo SmartThings Energy z izdelki Tesla, vključno z električnimi vozili (EV), domačo baterijo Powerwall, solarnim inverterjem in rešitvijo za polnjenje EV s stenskim priključkom.  Dodatna prednost je, da lahko uporabniki SmartThings Energy izkoristijo funkcijo Powerwall Storm Watch aplikacije Tesla, ki prek SmartThings opozarja na slabo vreme ne le v aplikaciji Tesla, temveč tudi na povezanih televizorjih Samsung in mobilnih telefonih uporabnikov. SmartThings lahko uporabnikom pomaga tudi pri pripravi na izpad električne energije, tako da aktivira način AI Energy Mode, ki podaljša čas uporabe rezervne energije, shranjene v stenah Tesla Powerwall.

Samsung dodaja nove funkcije za večjo dostopnost naprav, na primer digitalne naprave, ki se odzivajo na geste prostoročnega upravljanja. Poleg tega mobilne naprave med klici zagotavljajo samodejno ustvarjene podnapise, televizorji in zasloni pa ponujajo novo funkcijo pretvorbe besedila v govor z umetno inteligenco, ki podnapise pretvori v govorjeni zvok. Za dodatno pomoč slabovidnim je Relumino Skupaj nov način gledanja na Samsung televizorjih, ki uporabnikom z različnimi sposobnostmi omogoča skupno gledanje televizije z ali brez vizualnih prilagoditev. Zdaj lahko vsi hkrati skupaj uživajo v domači zabavi.

[1] Ime izdelka velja samo za Severno Ameriko. V drugih regijah se izdelek imenuje Hladilnik s 4 francoskimi vrati Bespoke in Family Hub™+ (Bespoke 4-Door Flex™ Refrigerator with AI Family Hub™+).

[2] Ne pomeni, da so vse storitve, ki so na voljo v hladilniku Bespoke Flex™ s štirimo vrati s sistemom AI Family Hub™+, umetna inteligenca ali da se informacije ali rezultati ustvarjajo s pomočjo umetne inteligence. Storitve/funkcije, ki uporabljajo modele globokega učenja, so omejene na 1) AI Vision Inside in 2) funkcije Bixby.

[3] Od marca 2024 lahko naprava AI Vision Inside prepozna 33 živil, na primer sveže sadje in zelenjavo. Če je živilo pokrito z roko in ga ni mogoče prepoznati, se lahko navede kot neznani izdelek. Kamera ne more prepoznati ali našteti živil v predalih v vratih hladilnika ali zamrzovalnika. Zaznavanje in prepoznavanje živilskih elementov temeljita na našem modelu globokega učenja, ki smo ga usposobili z uporabo vnaprej določenega nabora podatkov, in lahko dajeta nepopolne ali napačne informacije. Našemu učnemu modelu se lahko občasno dodajo novi nabori podatkov, da se izboljša njegova natančnost.

[4] Ne pomeni, da so vse storitve, ki so na voljo v vozlišču umetne inteligence, umetna inteligenca ali da se informacije ali rezultati ustvarjajo z umetno inteligenco. Storitve/funkcije, ki uporabljajo modele globokega učenja, so omejene na 1) AI Smart Dial 2) AI Opti Wash & Dry in 3) funkcije Bixby. Modeli učenja se lahko občasno posodabljajo in lahko dajejo nepopolne ali napačne informacije.

[5] Trenutno je v razvoju in se lahko spremeni.

[6] Nadgrajeno prepoznavanje predmetov z umetno inteligenco naj bi bilo na voljo v drugi polovici leta 2024.

[7] Uporabniki morajo svoj telefon povezati z Galaxy Book4 prek možnosti Povezava z Windows v mobilnem telefonu in aplikacije Microsoft Phone Link v računalniku ter slediti navodilom za nastavitev. Pametni telefon Galaxy mora imeti operacijski sistem One UI 1.0 ali novejši. Za uporabo v računalniku in telefonu je potreben isti račun MS. Časovni razpored funkcije in razpoložljivost se lahko razlikujeta glede na trg in napravo.

[8] Uporabniki morajo svoj telefon povezati z Galaxy Book4 prek možnosti Povezava z Windows v mobilnem telefonu in aplikacije Microsoft Phone Link v računalniku ter slediti navodilom za nastavitev. Pametni telefon Galaxy mora imeti operacijski sistem One UI 1.0 ali novejši. Potreben je isti račun MS in omrežna povezava Wi-Fi, ki se uporablja v računalniku in telefonu. Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na napravo.

[9] Optična tehnologija LiDAR (Light Detection and Ranging) se uporablja za zaznavanje razdalje.

[10] SmartThings bo lahko obvestil določeno(-e) osebo(-e) o morebitni nevarnosti, če bo zaznal znake padca prek partnerjevih senzorjev prisotnosti s funkcijo zaznavanja padcev ali ure Galaxy Watch. Storitev zaznavanja padcev bo predvidoma na voljo v letošnjem letu.

[11] Kontaktne podatke in sporočilo, prikazano v načinu Lost, je treba predhodno registrirati v aplikaciji SmartThings, skupaj z registracijo uporabnika po e-pošti. Naprava iskalnika SmartTag2 mora podpirati branje NFC in biti povezana z internetom.

[12] Samsung Daily+ ponuja dostop do veterinarskih svetovalnih storitev tretjih oseb, kot je Dr. Tail.

[13] Programsko opredeljeno vozilo (SDH – Software Defined Vehicle).

[14] Reciklirana plastika, pridobljena iz zavrženih ribiških mrež, je vgrajena v naprave Samsung Galaxy S22 serija, Galaxy S23 serija, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold4, Galaxy Z Flip5, Galaxy Z Fold5, Galaxy Tab S9 serija, Galaxy Tab S9 FE serija, Galaxy Book3 serija, Galaxy Book4 serije, Galaxy Buds2 Pro, Galaxy Buds FE in druge.

[15] Reciklirani aluminij je vgrajen v plošče vrat hladilnikov BESPOKE za modele RQ38B9981APG, RR40B9971APG, RR40B99C5AP/**, RW33B99*****, RW33B99C5TF/**, RZ38B98***** in RZ38B98C5AP/**.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.