Skrb za zdravje naj bo prioriteta tudi na delovnem mestu

Skrb za zdravje je naložba za prihodnost, zato dober delodajalec poskrbi za delovno okolje, prijazno do zdravja zaposlenih.

Ni skrivnost, da v službi preživimo veliko časa – po nekaterih statistikah kar tretjino svojega aktivnega življenja. Sedenje in nepravilna drža pred računalniškim zaslonom, nepravilno dvigovanje bremen, nezdrava prehrana in številne druge malenkosti dan za dnem vplivajo na naše zdravje. Ko se podamo na trg dela, je pomembno, da nanj ne pozabimo. Z delodajalcem, ki ima posluh za zaposlene, je to vsekakor lažje.

1,2,3, gremo!

Podjetje HOFER s številnimi ukrepi skrbi za zdravje svojih zaposlenih ter jim poleg rednih zdravniških pregledov ponuja obsežen program zdravstvene preventive, brezplačne delavnice na temo zdrave prehrane, športne delavnice s priljubljenim trenerjem Janom Kovačičem ter druga praktična izobraževanja o varnosti in zdravju na delovnem mestu.

 

Ker podjetje spodbuja k športnemu udejstvovanju, se sodelavci skupaj pogosto udeležujejo različnih tekov in ekipnih športov. HOFER zaposlenim krije strošek prijavnine na izbrane športne prireditve. Konec maja 2018 se je več kot 150 sodelavk udeležilo priljubljenega dm teka za ženske v ljubljanskem Tivoliju. Zaposleni se udeležujejo tudi Ljubljanskega maratona, Maratona treh src v Radencih, Maratona Franja in številnih drugih dogodkov.

 

Ekipni duh na delovnem mestu in izven pisarne

Športno udejstvovanje ne vpliva le na zdravje. Predstavlja tudi dober način za krepitev ekipnega duha in zaupanja med sodelavci, ki ga ti vedno prenesejo tudi na delovno mesto.

 

Podjetje HOFER v Sloveniji združuje raznolik profil poklicev – od prodajalcev, pravnikov, grafičnih oblikovalcev, sodelavcev v nabavi in logističnem centru pa do strokovnjakov za IT, marketing in odnose z javnostmi. Katka Seršen, manager v oddelku HR, pravi: »Pri nas je sodelovanje med oddelki zelo pomembno, zato mora naše delo temeljiti na zaupanju.«

 

Zdravi in zadovoljni zaposleni pomembno vplivajo na uspešnost podjetja. Brigita Jäger, strokovna sodelavka v oddelku marketinga, o pomenu dobrega vzdušja na delovnem mestu dodaja: »Na delovnem mestu ne sme manjkati pozitivne naravnanosti, veselja do dela, strokovnosti in medsebojnega zaupanja. Pri svojih sodelavcih cenim timsko delo, pripravljenost pomagati, zaupanje, iskrenost in prijateljstvo, saj naši odnosi segajo tudi izven zidov pisarne.«

In kaj lahko za zdravje na delovnem mestu storiš sam/-a?

Skrb za zdravje mora biti vodilo že pri prvi zaposlitvi, začneš pa lahko z nekaj preprostimi koraki:

  • Načrtuj zdravo malico oziroma kosilo: o svoji malici razmišljaj že vnaprej in tako sendvič ne bo postal izhod v sili, ko bo lakota že prehuda.
  • Voda in še enkrat voda: v povprečju je telo odraslega človeka sestavljeno iz 50–65 % vode, zato upoštevaj splošna navodila za pravilen dnevni vnos tekočine in je na dan spij približno liter in pol.
  • Raztezne vaje: tudi na delovnem mestu lahko narediš nekaj kratkih razgibalnih vaj in tvoje telo bo kot prerojeno.
  • Vstani vsaj enkrat na uro: pri dolgotrajnem sedenju lahko veliko storiš, če vsako uro vstaneš in spodbudiš svoj krvni obtok.

HOFERjeve ugodnosti in prosta delovna lahko preveriš na karierni spletni strani kariera.hofer.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.