Skrivnost McDonald’sovega piščanca je razkrita!

McDonalds piščanec, zakaj je tako okusen?
McDonalds piščanec, zakaj je tako okusen? Foto: on mcdonald's

Ugriznil si v sočno in idealno pečeno piščančje meso v McDonald’sovem obroku. Ob vsakem grižljaju te bolj zanima tisto, s čimer se že vrsto let ukvarjajo mnogi ljubitelji mekovega piščanca. Zakaj je piščanec v McDonald’su tako dober in okusen? Razkrivamo skrivnost, ki bo služila kot odgovor na vprašanje, ki si ga tako vestno zastavljamo.

Zakaj je mekov piščanec tako dober?

Kdo bi si mislil, da je skrivnost v resnici precej preprosta. Govora je o hrani, pri kateri vse bolj prisegamo na domače in kakovostno. No, enakih vrednot se držijo tudi v meku, kjer nam že več let zagotavljajo slovensko piščančje meso. Kako je to mogoče? Poglobimo se še nekoliko globlje v skrivnost.

Vizija je jasna. McDonald’s sodeluje samo z najboljšimi dobavitelji, ki zagotavljajo vrhunsko kakovost surovin. Njihov sistem sledljivosti »od polja do mize« pa omogoča, da za vsako surovino v vsakem trenutku poznamo njeno poreklo, proizvajalca, rejca in polje, kjer je pridelana. In, kje je pridelan piščanec, ki ga uporabljajo?

McDonald's piščanec je razkril svojo skrivnost
McDonald’s piščanec je razkril svojo skrivnost Foto: on mcdonald’s

Skrivnost je sodelovanje s priznanimi dobavitelji, med katerimi je tudi Perutnina Ptuj. Panirane piščančje prsi, pa tudi izkoščičena piščančja stegna in perutničke, ki jih uporabljamo v drugih piščančjih jedeh, prihajajo iz Perutnine Ptuj. Priljubljeni Chicken McNuggets so narejeni iz piščančjih prsi najboljše kakovosti.

Kakovostno meso je odvisno od kakovostne krme in v Perutnini Ptuj perutnino hranijo s krmo, ki je pretežno sestavljena iz koruze, soje, pšenice ter mineralov in vitaminov, poleg tega pa ne vsebuje hormonov, antibiotikov ali surovin živalskega izvora. A vse se ne ustavi tam, saj mora biti meso tudi pravilno pripravljeno.

Piščanec za vse

McDonald’s piščanec je navznoter vedno enak – sočen in idealno pečen. Navzven pa je lahko zlato zapečen na žaru, s hrustljavo kožico ali pa ga objema hrustljavo ocvrta srajčka iz drobtinic. Lahko ga poješ v sveži bombetki, v wrapu ali si naročiš perutničke in nagce v bucketu. Piščanec združuje.

Preveri več kot dvajset različnih jedi s piščancem, ki jih lahko najdeš v meku. Skoči na spletno stran McDonald’s in sam razkrij skrivnosti priprave okusnega piščanca.

Od leta 1993, ko smo v Ljubljani odprli našo prvo restavracijo, smo predani hitri in kakovostni postrežbi.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKdaj telovaditi za najboljše rezultate? Ima znanost končno odgovor?
Naslednji članekLegendarno letalo F-16 obeležuje 50. obletnico
McDonalds

Od leta 1993, ko smo v Ljubljani odprli našo prvo restavracijo, smo predani hitri in kakovostni postrežbi.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.