Slovenec letno zavrže kar 12 kilogramov oblačil

Irena Cerar Jezersko
Foto: Luka Dakskobler

Z ambasadorko znamke trajnostnih oblačil Royal Robbins, Ireno Cerar, smo poklepetali o argumentih za bolj zmerno potrošništvo.

Slovenci povprečno zavržemo 12 kg oblačil letno, reciklira pa se manj kot en odstotek oblačil. Kupujemo več, a ceneje in manj kakovostno.

Temu se lahko preprosto odpovemo ali svoje nakupe vsaj omejimo. Rešitev je veliko: kupujmo manj, bolj trajnostno in kakovostno, izmenjujmo oblačila, predvsem pa skrbimo zanje in jim čim dlje podaljšujmo življenje. Pojdimo v trgovino, ko nekaj potrebujemo, ne pa na izlet, gledat. Irena svoj čas veliko rajši preživlja v naravi kot v nakupovalnih središčih. Tu se umiri, napolni z energijo in dobi inspiracijo. »Predstavlja mi eno redkih oaz svobode, kjer se počutim svobodno, osvobojeno predstav in družbenih pritiskov, kako naj bom videti. Takšno drobno zeleno oazo še kako vsi potrebujemo, da bi ohranili svoje duševno zdravje!« pravi Irena Cerar.

Svoj kamenček v mozaik trajnosti lahko primaknete z nakupom oblačil Royal Robbins na prodajnih mestih Annapurna, Emporium in Rebel.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.