Slovesnost ob 70. obletnici Kluba koroških študentov

Skupina, ljudje, gostje

Pretekli vikend, so na Klubu koroških študentov z osrednjo slovesnostjo zaključili celoletno praznovanje ob 70. obletnici obstoja kluba. Skupaj z gosti, med katerimi so bili tudi župani koroških občin, so se gostje 26. novembra zvečer zbrali v Dvorcu Bukovje. Program, ki ga je vodila ga. Špela Šavc je z glasbeno noto in čudovitimi skladbami v glavni slovesni dvorani popestrila glasbenica Ditka, praznovanje pa se je ob druženju in odlični pogostitvi Agencije Kreativa nadaljevalo v pritličju dvorca. Med vse prisotne so študentje podelili skrbno in poglobljeno narejene publikacije, ki vsebujejo pregled po desetletjih. Vanje so vključili fotografije iz arhivov ter opise pomembnejših projektov, ki so se tekom 70 let obstoja Kluba odvili pod nadobudnim očesom študentov vseh sedemdesetih generacij.

Kitara, pevka

Od ustanovitve leta 1952 se je klub vse do danes razvil v največjo mladinsko organizacijo na Koroškem, ki pokriva vseh 12 občin in zastopa okoli 2250 koroških študentov. Leto 2022 so študentje skoraj v celoti posvetili tej pomembni obletnici. Projekte posameznega meseca so v duhu različnih obdobij poskusili obarvati v posamezno desetletje  – vse od petdesetih dalje. Kot vrhunec obletnice pa so v avgustu na Koroško vrnili KKŠ Summer FEST, ki so ga po šestih letih premora več kot uspešno izvedli pred več tisočglavo publiko.

Poleg prirejanja zabavnih dogodkov in festivalov pa študentje v sklopu različnih področij znotraj Kluba organizirajo vrsto poučnih izobraževalnih programov, delavnic in tečajev. Za vsem tem stoji veliko prizadevanja in trdega dela teh mladih Korošcev, ki skrbijo, da se privilegij, ki ga študentska organiziranja ponujajo, ohranja in iz leta v leto nadgrajuje.

klub korokoških študentovKot je dejal Nejc Švajger, predsednik Kluba koroških študentov, pa je dejstvo, da klub s svojim delovanjem skrbi za višjo kakovost življenja mladih na Koroškem in predstavlja neprestano borbo za boljši položaj mladih v državi, za kar si bodo prizadevali še v naslednjih letih delovanja.

logo Klub Koroških Študentov
info@klub-kks.si | Spletna stran

Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Prejšnji članekNova funkcija za pošiljanje sporočil samemu sebi
Naslednji članekHuawei Mate 50 Pro: S tehnologijo SuperEnergy Boosting boste vedno mirni glede baterije
logo Klub Koroških Študentov
info@klub-kks.si | Spletna stran

Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.